Hoe anoniem op internet surfen? HIDE-IP TORbrowser''
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Hoe anoniem op internet surfen? HIDE-IP TORbrowser''

Tegenwoordig wordt alles wat men online doet geregistreerd en opgeslagen. Geen slecht idee om je te verdiepen in hoe je je anonimiteit kan waarborgen op het internet. Er zijn verschillende manieren om anoniem op het internet te surfen. Maar welke manieren zijn dat allemaal, en hoe werken deze?

 

Hide My IP
Iedere computer heeft een uniek IP-adres. Dit is een unieke code die hoort bij jouw computer. Als jij dus naar een bepaalde website surft en je gegevens worden opgeslagen, dan is je IP-adres bekent, en dit leidt rechtstreeks naar jou. Niet zo’n helel fijne gedachte. Gelukkig zijn er vele manieren om je IP af te schermen. Verreweg de makkelijkste manier is via de software van Hide My IP. Dit is een programma dat zorgt dat je niet meer via je eigen IP adres surft, maar via een willekeurig toegewezen, en dus niet traceerbaar, IP-adres.
Normaal gesproken is de verbinding tussen je computer en het internet direct, waardoor je eigen IP-adres zichtbaar is. Het programma Hide My IP zorgt echter dat u geen directe verbinding meer heeft. De internet instellingen worden iets aangepast. Je computer maakt nu via een andere server verbinding met het internet. Deze server zorgt ervoor dat je een ander IP-adres krijgt, waardoor je anoniem kan surfen op het internet.

Tor browser
Een andere makkelijke manier om anoniem te surfen op het internet is via een Tor browser. Een Tor browser is een browser net als bijvoorbeeld Google Chrome of Internet Explorer, maar de Tor browser maakt niet direct verbinding met websites. TOR staat voor “The Onion Route”, wat verwijst naar de lagen van een ui. Een Tor browser maakt namelijk met een uitgebreid netwerk van andere servers verbinding voordat er verbinding wordt gemaakt met de desbetreffende site. Hij pelt zeg maar de ui laag voor laag, tot hij bij de bron is. Hierdoor is het ondoenlijk om uw IP-adres te traceren. U wordt omgeleid via zoveel verschillende servers en uw IP-adres wordt zo vaak veranderd dat het niet meer terug te vinden is. Houdt er wel rekening mee dat u verbinding een stuk langzamer wordt, omdat u via vele servers wordt omgeleid.

Hoe installeer ik een Tor browser?
Allereerst heeft u natuurlijk de browser nodig. Op www.torproject.org kunt u de tor browser downloaden. Als het bestand is gedownload kunt u het programma installeren. Het bestand is een zelfuitpakkend archief, u installeert dus eigenlijk niets, maar kopieert alleen bestanden. Als dit klaar is, kunt u de browser starten. Er verschijnt een venster waar u kunt zien dat je lagen van de ui langzaam verbinden. Als dit klaar is, verschijnt de browser. Het is een aangepaste versie van Mozilla Firefox, maar dan zo dat u anoniem kunt surfen. De browser laat ook zien wat je IP-adres is voor de buitenwereld; een heel ander adres dan je echte IP-adres. Als je een nieuw IP-adres wil, kan je klikken op het icoontje van de ui boven in de werkbalk.

Je bent nu klaar om anoniem op het internet te surfen met een Tor browser! Wat wel jammer aan het Tor netwerk is, is dat je eigenlijk geen plugins moet installeren. Deze zouden kunnen zorgen voor een informatielek, wat er weer voor zorgt dat je niet meer anoniem surft. Ook Flash hoort tot deze plugins, dus filmpjes op YouTube kijken is er niet bij. Bestanden die je download moet je niet openen zolang de Tor browser draait. De programma’s die deze bestanden openen, zouden je echte IP-adres kunnen verraden.

Makkelijker anoniem surfen= Duckduckgo
Wil je snel en makkelijk anoniem surfen zonder gevolgd te worden? Dat kan heel makkelijk met duckduckgo. Om in het Nederlands direct te surfen is er een speciale link, deze link zorgt er ook voor dat er geen pakketjes worden opgeslagen zoals je bijvoorbeeld bij Google ziet (Trace). Duckduckgo.com is overigens geen referral. Het is dus echt een zoekmachine, Website / webmasters zien je bezoek wel, maar dan zonder een locatie en gegevens.

Duckduckgo.com is overigens niet nieuw, sterker nog: Het wordt door miljoenen mensen wereldwijd al gebruikt als vervanger voor Google zoekmachine, (Dit heeft meer de reden gekregen vanwege de privacy de laatsen jaren) Een goede zoekmachine waar vrijwel niemand over te klagen heeft. Het zoekt je gewenste website, fotos of videos. 

De handige link van Duckduckgo vind je hieronder. 

https://duckduckgo.com/?kad=nl_NL