Runtime ERROR verhelpen hoe? TIPS Herstellen!
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Hoe Runtime error repareren? Herstellen TIPS

Een runtime error heeft vele oorzaken, sommige zelfs nog onbekend. De errors komen voor als er vanuit Windows een programma start, zoals de naam al suggereert.

De meest voorkomende oorzaken van de runtime errors gaan wij hier vaststellen en aan jou presenteren.

Incompatibiliteitsproblemen
Microsoft raadt altijd aan om alle updates van Windows op je computer te installeren. Het installeren van de updates kan helpen met het oplossen van runtime errors, zo laat onze ervaring zien. Het probleem kan een simpel probleem zijn maar ook een hardnekkig probleem. Het hoeft niet alleen aan de Windows updates te liggen, er spelen meerdere factoren. Zo kan het ook komen door een register fout, iets wat moeilijker op te lossen is voor de minder ervaren gebruikers. Dit kan met bijvoorbeeld een registrytool worden bekeken.

Malware of virussen
Virussen en malware veroorzaken vaak errors, waaronder ook runtime errors. Het is altijd aangeraden om systemen regelmatig te voorzien van zowel een virus als een malware scan. Er zijn verschillende gratis programma's die kunnen helpen met het voorkomen van malware en virussen, denk hierbij aan Malwarebytes en bijvoorbeeld Microsoft Security Essentials. Deze programma's zijn volledig gratis en werken prima. Om even een voorbeeld te geven van een gratis addware programma: ADWCleaner.

Hardwarematige problemen
Als je de stappen uit dit artikel volgt, en dus de eerste drie mogelijkheden hebt kunnen uitsluiten, is het noodzaak om de hardware te controleren.

Hardware kan runtime errors veroorzaken als deze slecht functioneert of zelfs defect is. De eerste stap is om alle drivers te updaten, als je niet precies weet welke drivers je moet downloaden, kun je een "driver scan" downloaden.

Ookal is dit niet de oplossing, het kan natuurlijk nooit kwaad om drivers te updaten, dit zorgt er namelijk ook voor dat hardware beter hun werk kan doen en dus in de meeste gevallen sneller is.

Geheugen problemen
Eén van de meest voorkomende oorzaken is je RAM geheugen (Random Access Memory). Als een systeem te weinig vrije RAM geheugen heeft, ontstaan er foutmeldingen. Het opnieuw opstarten van de computer moet in dit geval genoeg zijn. RAM geheugen reset zich namelijk als de computer is afgesloten.

Mocht het zo zijn dat je na het opnieuw opstarten nog altijd problemen hebt met runtime errors en je denkt nog altijd dat het aan je RAM geheugen ligt, kijk dan hoeveel geheugen er in gebruik is op dat moment. Wellicht starten er teveel programma's op tijdens het opstarten waardoor al je RAM geheugen bij het opstarten al is verdeeld. In dit geval kun je met behulp van "MSConfig" de opstartprogramma's et cetera wijzigen.

Java
Indien het probleem een JAVA runtime error weergeeft, kun je via onze site de oplossingen vinden.