Nep profiel foto's achterhalen
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Achterhalen  fotos – profielfoto nep 

Je zult ongetwijfeld willen weten of achterhalen net als iedereen of jou foto of een profielfoto nep is of is gestolen van een andere site of van je Facebook als voorbeeld. Maar hoe kun je achterhalen of een profielfoto nep is of niet? Het achterhalen of iemands zijn profiel wel echt is kun je doormiddel van onze tips!

Profielfoto lijkt nep van iemand op een site zoals Facebook of badoo.nl
Dit is een veelgestelde vraag en teven makkelijk op te lossen om te kijken of deze foto van de betreffende account wel echt is. Want niets is vervelender dan een tijdje chatten en blijkt hij of zij fake te zijn. Via onderstaande link kun je een afbeelding uploaden naar Google. (Foto zoeken)

https://www.google.com/intl/nl/insidesearch/features/images/searchbyimage.html

Doormiddel van fotozoeken en het vergelijken van miljoenen foto's waaronder die ook gematcht worden via Facebook kun je de ware identiteit alsware makkelijk achterhalen. (Dit wordt ook wel Fotos zoeken met fotos genoemd) Want het is immers fotos vergelijken met vergelijkbare fotos..

Het makkelijkste om even snel een foto te nemen van de betreffende foto waarvan je het vermoede hebt dat deze foto nep is, is om deze op te slaan via rechtermuisknop en kiezen voor opslaan. Soms lukt dit niet vanwegen copyright. Dan heb je een alternatief nodig.

Opslaan foto lukt niet, printscreen in paint openen
Om de vermoedelijke fake foto op te slaan kun je een screenshot maken dmv op je toetsenbord op de PRT Screen button te drukken. Open je paint programma en druk ( CTRL + V ) . Snij dan de foto op maat en zoek dan via de bovenstaande benoemde link eens of deze in de zoekresultaten verschijnt van Google. Is dit het geval? Dan weet jij al genoeg of dit een fake foto betreft.

Let wel op! TIP EXTRA ZOEKEN
De foto kan een mirror zijn, wat inhoud dat spiegelfoto's niet herkend zullen worden. Probeer dus ook even in paint je vermoedelijke nepprofielfoto te spiegelen en vervolgens weer via onze aangegeven link (Foto zoeken). Te zoeken naar je verdachte foto.

Vergelijkbare foto's vinden voor de lol
Ja ook dat kan, Google Image (Foto zoeken zoekt ook naar vergelijkbare foto's. Dit houd in dat als je een foto van een rode auto zoekt via foto, er hoogstwaarschijnlijk een volle pagina naar voren komt met allemaal rode auto's. Deze techniek is door de jaren echt top geworden. (10 jaar geleden had je nog alleen Ria fotozoeken, als je die nog kent, en al leuk vond , zou je echt deze optie eens moeten proberen!