Hoe synchroniseer ik mijn iPhone met mijn computer?
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Hoe iPhone met de computer synchroniseren

Een nieuwe iPhone leuk! Maar hoe moet je een Iphone synchroniseren met de pc? Er zijn een aantal stappen waardoor u uw iPhone kan koppelen met uw computer. Dit is erg handig, omdat u dan muziek en films kan overzetten, apps kan overzetten, backups kan maken en de software van uw iPhone kan updaten. Het koppelen van uw iPhone aan uw computer en gegevens overzetten wordt ook wel synchroniseren genoemd.
In de volgende stappen ziet u hoe dit moet.

Apple Account
Het is erg handig om een Apple account te hebben. Deze houdt bij welke muziek, films en apps u heeft aangeschaft en zo kan de computer gemakkelijker communiceren met de iPhone. Als u een nieuwe iPhone heeft aangeschaft wordt er gevraagd om een Apple ID. Log hier dan in met uw Apple ID. Als u deze nog niet heeft kunt u via> Appleid.apple.com een Apple ID aanmaken.

iTunes op uw computer
Om uw iPhone te kunnen verbinden met uw computer heeft u iTunes nodig. iTunes is een programma van Apple waar u uw muziek, films, en apps in kwijt kunt. Ook kunt u via iTunes verbinding maken met de iTunes Store, waar u films, muziek en apps kunt aanschaffen. Als u iTunes nog niet heeft, kunt u het downloaden van> Apple.com.

Heeft u iTunes al wel, zorg dan dat u bent ingelogd met hetzelfde Apple ID als waar u mee ingelogd bent op uw telefoon.

Er zijn twee manieren om uw iPhone te synchroniseren, via USB en via Wi-Fi. Deze manieren zal ik allebei bij langs lopen.

Synchroniseren via USB
Open eerst iTunes op uw computer. Sluit vervolgens uw iPhone via de meegeleverde USB-kabel aan uw computer. In de navigatiebalk boven in iTunes moet uw apparaat dan verschijnen. U klikt op uw iPhone en komt vervolgens in een nieuw scherm. Hier kunt u aangeven wat er allemaal gesynchroniseert moet worden. Heeft u alles ingevuld wat u op uw iPhone wilt hebben? Dan kunt u beginnen met de synchronisatie. Klink rechtsonder in het beeld op de knop “Pas toe” of “Synchroniseer”. U bent nu klaar! Het kan, afhankelijk van wat u wilt synchroniseren, langer duren. Gemiddeld duurt een synchronisatie zo’n 3 minuten.

Synchroniseren via Wi-Fi
Aan het synchroniseren via Wi-Fi zitten veel voordelen. U hoeft uw iPhone niet aan de computer te koppelen, en het gaat gemakkelijker. Onder bepaalde omstandigheden gaat dit zelfs automatisch.

Er moet echter eerst wel iets ingesteld worden voordat dit kan gebeuren. Hiervoor moet u uw iPhone weer aansluiten op uw computer via een USB-kabel. Klik op uw iPhone boven in de navigatiebalk van iTunes. Klik op het tabblad “Overzicht” en vink hier de optie “Synchroniseer met deze iPhone via Wi-Fi” aan. Dat was het al!

Als uw iPhone zich nu in hetzelfde Wi-Fi netwerk als uw computer bevindt, kunt u uw iPhone via Wi-Fi synchroniseren. Dit gebeurt zelfs automatisch als uw iPhone wordt opgeladen, iTunes is geopend op uw computer en deze apparaten met hetzelfde netwerk verbonden zijn.