Hoe stel je Icloud in op je tablet of Mac computer?
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Hoe stel je Icloud in op goede manier?

Vele maken op een bepaalde manier gebruik van iCloud. Of het nu is omdat u een iPhone heeft en u contacten wilt synchroniseren met uw Mac, of dat u uw fotostream wilt kunnen bekijken op uw iPad, het kan allemaal. Het is zelfs mogelijk om het op uw Windows PC in te stellen.

In het hieronder staande info gaan we dit uitleggen.

iDevice
Op uw iPhone of iPad is het aan te raden (maar niet noodzakelijk) om te zorgen dat de software up to date is. Controleer dit eerst bij de instellingen van uw apparaat, onder Instellingen > Algemeen > Software-update.

Is dit voor elkaar, dan kunt uw inloggen met je Apple ID. Als u die niet heeft kunt u er ook voor kiezen om er een aan te maken. Als u nieuwe software hebt geinstalleerd, dan volgt u de instucties op voor het instelling van een Apple ID en kiest u voor de optie “Gebruik iCloud”. Als er geen nieuwe software beschikbaar is en u dus geen configuratieproces hoeft de doorlopen, dan kunt u uwApple ID en iCloud gebruik instellen onder Instellingen > iCloud.

Bij iCloud komt een gratis iCloud-e-mailaccount kijken. U beschikt dan over de webmail van iCloud en u kunt dan alle gegevens van uw telefoon synchroniseren met de iCloud. Zonder iCloud-e-mailadres is het bijvoorbeeld niet mogelijk om uw notities te synchroniseren.

Een handige functie van iCloud is automatische download. Als deze functie is ingeschakeld, download uw iPhone automatisch de aankopen die u op uw computer in de iTunes Store doet. Deze optie kan ingeschakeld worden door te navigeren naar Instellingen > iTuens en App Stores.

U bent nu klaar om iCloud te gebruiken op uw mobiele apparaat! Maar het zou natuurlijk helemaal mooi zijn als u het ook op uw computer kunt gebruiken. Hieronder wordt uitegelegd hoe dat kan voor Mac en Windows.

Mac
Net als op uw iDevice is het aan te raden om te updaten naar de nieuwste software, maar is dit niet noodzakelijk. Om te controleren of er software updates zijn gaat u naar het Apple menu linksboven en klikt u op “Over deze Mac”. Hier klik je op software update, de computer zal dan kijken of er nieuwere software beschikbaar is. Is er nieuwe software beschikbaar, dan kunt u deze installeren, zo niet, dan kunt u verder gaan naar de volgende stap.

De volgende stap is het inschakelen van iCloud. U gaat hiervoor naar “Systeemvoorkeuren” en kiest hier voor “iCloud”. Hier wordt gevraagd om uw Apple ID. U logt hier in en kiest de gewenste instellingen. Ook hier kunt u gebruik maken van uw iCloud mail account, waardoor uw notities op uw computer en op uw iDevice gesynchroniseerd worden.

U kunt nu ook uw Fotostream inschakelen. Hiermee kunt u de foto’s die u maakt met uw iDevice op uw computer ook bekijken. Hiervoor gaat u naar iPhoto of Aperture en kiest u “Gebruik iCloud”.
En als laatste kunt u ook zorgen dat aankopen die u op uw telefoon heeft gedaan automatisch worden gesynchroniseerd met uw computer. Hiervoor opent u iTunes en kiest u “Voorkeuren”. Vervolgens kiest u “Store” en selecteert u wat u automatisch wilt downloaden.
Uw Mac is nu klaar voor iCloud.

PC
Om iCloud in te stellen op uw pc heeft u het iCloud-configuratiescherm voor Windows nodig. Dit kunt u downloaden van> Apple ICloud setup.
Als u dit geïnstalleerd heeft kunt u beginnen met instellen. U opent het configuratiescherm en logt in met uw Apple ID en selecteert de gewenset iCloud instellingen.

U kunt ook automatische downloads instellen met uw account. Hiervoor moet u iTunes op uw computer hebben staan. Om dit in te stellen, opent u iTunes kiest u voor Bewerken > Voorkeuren > Store, en schakelt u vervolgens de gewenste instellingen in, bijvoorbeeld Music, Apps en Books.