Windows 10 formatteren en installeren
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Computer windows 10 formatteren en installeren

Een computer formatteren kan heel handig zijn. Heb je bijvoorbeeld een virus op je laptop? Wil je je computer verkopen en er zeker van zijn dat alles weg is. Of loopt je computer vast en wil je weer vanaf het begin beginnen? Met het formatteren en instralleren van Windows 10 heb je een schone nieuwe computer of laptop.

Lees alles over formatteren en installeren

Een nieuw begin
Als je computer vastloopt of je hebt een virus wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Het is dan de handigste manier om je computer volledig te resetten en alles weer zoals nieuw te hebben. Het is handig als je een back-up maakt van je bestanden zodat je deze later niet kwijt bent. In het volgende kopje kan je zien hoe je dit het beste kan doen.

Back-up je bestanden
Voordat je gaat beginnen met het bestanden exporteren naar USB Sticks, Internet of harde schrijven is het handig om eerst even een folder te maken op je computer. Plaats hier weer andere mappen in en sorteer al je bestanden goed die je later weer nodig hebt. Doe dit zodat het makkelijker is om alles weer netjes te hebben als je klaar bent met het formatteren. Een back-up maken van bestanden die je nog nodig hebt is extreem belangrijk! Zodra het formatteren klaar is zie je namelijk niks meer terug van je oude computer, je hebt hem als het ware nieuw gekocht in de winkel, het is dus handig om nodige bestanden op te slaan.

Waar je dit opslaat hang van het aantal en de grote van de bestanden af.
Wil je bijvoorbeeld een paar Word documenten opslaan? Dan kan je OneDrive gebruiken. Wil je grote bestanden, films of wat dan ook bewaren, dan stel ik voor om een Externe Harde Schrijf te kopen. Online heb je veel keuzes en kan je er een zelf uit kiezen.

Je hebt ze van 100GB tot wel 1TB en soms ook nog hoger. Bedenk dus even voor je zelf hoeveel je van plan bent om op te slaan en koop een Externe Harde Schrijf die bij jou past!

  • Let op: Je kan geen programma's opslaan, je zal dus een Disk nodig hebben of hem later opnieuw van het Internet downloaden.

Windows reinstralleren
Zodra je de vorige stap hebt gedaan kunnen we door met het Formatteren en Instralleren van Windows 10

Nederlandse uitleg:
Ga naar --> Verander Pc Instellingen
Verander Pc Instellingen --> Update en Herstel
Update en herstel --> Herstel
Herstel --> Verwijder alles en instralleer Windows opnieuw

Engels uitleg:
Go to --> Change Pc Settings
Change Pc settings --> Update and recovery
Update and recovery --> Recovery
Recovery --> Remove everything and reinstall Windows

Je computer zal nu totaal resetten en komt weer terug alsof die net uit de winkel komt! Let wel op, alles is nu weg van je computer. Heb je nu geen Back-up gemaakt van je bestanden dan is het te laat en kan je niet meer terug.

Check voordat je het je computer hersteld echt nog even of je alles goed hebt opgeslagen op je Harde Schrijf of op je OneDrive zodat je er zeker van bent dat alles oke is na het hertsel.

Windows 8 naar Windows 10
Je kan niet gratis van Windows 8 naar Windows 10 upgraden, (Wel Win10 updaten)  dit kost je rond de 100 euro. Je kan dit online kopen of bij een winkel in de buurt. Zodra je dit hebt gedaan volg je de volgende stappen

Wil je niet alleen maar Windows opnieuw instralleren maar ook metteen de nieuwste versie? Hier een uitleg!

  • Ga naar: https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10

Hier kan je de Windows 10 software downloaden.
Zodra jij dit succesvol hebt gedownload kan je het bestand openen en Windows 10 instralleren.
Je zal 3 keuzes hebben:
* Verwijder alles
* Houd de bestanden
* Houd de apps en bestanden

Naar aanleiding van dit artikel gaan wij ervan uit dat je alles ook wilt verwijderen, klik daar dus op. Alles zal zich nu vanzelf wijzigen.
let wel op, ook nu moet je een back-up maken van al je bestanden, dit is precies hetzelfde maar nu krijg je Windows 10 i.p.v 8.

Hoelang duurt het?
Het formatteren duurt over het algemeen niet zo land, dit ligt ook gedeeltelijk aan uw computer. Gemiddeld zal het een klein uurtje duren, dus je moet wel een beetje geduld hebben. Van Windows 8 naar Windows 10 kan wel wat langer duren, ook omdat Windows 8 nog verwijdert moet worden en Windows 10 geinstraleerd.

Windows 8 of 10
Kan je niet kiezen of weet je niet zeker welke Windows je nou moet kiezen? Is Windows 10 die 100 euro wel waard? Wij denken dat als je Windows 8 al hebt het onnodig is om Windows 10 te kopen, puur omdat alles bijna hetzelfde is en de snelheid niet veel verschil geeft. Het is de 100 euro dus niet waard. 

Natuurlijk als je het makkelijk kan betalen en je hebt er 100 euro voor over kan je Windows 10 altijd proberen, doe dit echter niet als je die 100 euro beter ergens anders aan kan uitgeven.