Outlook Email filteren mappen aanmaken instellen
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

E-mail filteren in outlook hoe doe je dat?

Jongeren kunnen het moeilijk geloven, maar nog niet zo lang geleden was er van e-mail helemaal geen sprake. Elektronische post in de vorm van een digitaal bericht is een technologische doorbraak die in het laatste decennium de reguliere briefbedeling het vuur aan de schenen legde. Ouderen blijven vaak krampachtig vasthouden aan die “ouderwetse” manier van communiceren, maar toch ziet het er naar uit dat e-mailen steeds couranter wordt.Grote nutsbedrijven lanceren zo campagne na campagne om hun klanten te overtuigen van het belang van een digitale briefwisseling. Je wordt niet alleen sneller op de hoogte gebracht van allerhande betalingen of nieuwtjes; de eigenlijke communicatie gaat ook razend snel. Vertrouw je op de klassieke kanalen om een brief of een papieren bericht te bezorgen, dan doe je er goed aan om een aantal dagen geduld uit te oefenen.

Kies je voor een e-mail, dan is het slechts een kwestie van seconden voor je bericht ter plaatse is. Dergelijke voordelen resulteren in een almaar groter aantal ontvangen en verzonden e-mails. Het grote nadeel bestaat er echter in dat je als ontvanger dagelijks meer elektronisch postverkeer ontvangt dan je kan verwerken. Wil je een duidelijk overzicht behouden?

Maak dan gebruik van de Email filterfunctie!

E-mailverkeer filteren? Maak gebruik van digitale mappen!
Een chaotische outlook-inbox durft weleens paniekreacties veroorzaken. Voor je het weet, heb je meer dan duizend berichten in je digitale postbus. Ga je dan op zoek naar een belangrijke e-mail die je een aantal weken geleden hebt ontvangen, dan ben je wel even zoet. Je kan het jezelf natuurlijk makkelijker maken door een beroep te doen op de zoekfunctie; vergeet dan echter niet dat je nog steeds op de hoogte moet zijn van de precieze ontvanger. Zulke problemen vermijd je makkelijk door consequent mappen aan te maken. Op die manier wordt je digitale post als het ware gesorteerd. Het resultaat? Een overzichtelijke postbus waarin je makkelijk en snel je digitale correspondentie kan vinden.

Map aanmaken en zelf selecteren welke e-mails je zo een vaste plek geeft?
Maak je gebruik van Outlook, dan zie je aan de linkerkant van het e-mailmenu de optie “nieuwe map”. Met een eenvoudige klik maak je onmiddellijk een map aan. Geef je map een duidelijke naam; dat maakt berichten selecteren later wat makkelijker. Vink het bericht aan dat je in de map wilt plaatsen en sleep het geheel naar de desbetreffende map. (Mozilla Thunderbird email filteren klik hier)

Wil je een map aanmaken waarbij bepaalde berichten automatisch op de juiste plek terechtkomen?
In dit geval moet je gebruik maken van “regels”. Maak een nieuwe map aan en zorg voor een duidelijke naam. Sleep voorlopig geen berichten naar je nieuwe map, maar kies voor de optie “regels maken” en klik op “nieuw”. Geef de voorwaarde aan die je koppelt aan de berichten die in deze map thuishoren. Wil je zo een map aanmaken waarin je alle correspondentie bewaart met een bepaalde afzender, dan kies je voor “afzender bevat” en voer je het e-mailadres van de afzender in. Nadien geef je rechts aan in welke map de opgegeven berichten bewaard moeten worden. Ten slotte klik je op “regel maken”.

Je e-mail filteren kan ook op basis van andere criteria; je hoeft je niet te beperken tot een map waarin je alle berichten van een bepaalde afzender bewaart. Je kan zo ook makkelijk filteren aan de hand van het onderwerp of de datum waarin het bericht werd verzonden. Vind je die mappen toch maar niets? Dan wis je alles gewoon even en kan je zo weer aan de slag met je vertrouwde postbus.