Driver werkt niet naar behoren, Hoe oplossen?
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Driver-software foutmelding verhelpen

Er kunnen veel problemen zijn rondom software / drivers gerelateerde producten. Vaak zit er in een stuurprogramma een fout die moeilijk is op te lossen. Maar hoe moet je dit driver-software probleem nu oplossen? En is het mogelijk Met een Windows 8, Windows 7 of Vista versie?

Wat voor soort driver software problemen kunnen we oplossen?
Bij software drivers kun je denken aan het 'geluid, een webcam, muis, toetsenbord, netwerkkaart, videokaart. Maar software is meer een vorm van alles wat je eigenlijk niet zou kunnen aanraken. Hardware kun je wel aanraken. Een echt goed voorbeeld is: Een tekstbewerkingsprogramma.


Terugzetten van oude drivers in Windows 8, Windows 7 of Vista of XP
Ga via het startmenu links onderin je scherm naar "Configuratiescherm en vervolgens naar apparaatbeheer. Klik op het uitschuif teken bij de categorien en dubbelklik dan op het onderdeel dat niet naar behoren functioneerd. Ga dan naar het tabblad Stuurprogramma. Klik daarna op ''Vorig stuurprogramma'' en dan op oke. Daarna zal je wel de pc opnieuw moeten opstarten. Kun je het stuurprogramma niet op vorige stuurprogramma zetten? Dan dien je op internet of via bijgeleverde cd het stuurprogramma bij te werken, U kunt de versie dan eerst verwijderen om het nadien weer bij te werken.

Herstelpunt (Systeemherstel) voor pc terugzetten
Vanuitgaande dat je software of hardware niet meer naar behoren functioneerd kun je een systeem herstel ook uitvoeren. Meestal biedt dit wel de oplossing. Een systeem herstel is inprincipe niets meer dan de pc terug draaien naar het verleden. (Waar mogelijk het software/hardware wel werkte. Let wel op dat een systeemherstel best lang kan duren. (Afhankelijk van je downloadtool en games op je pc) Overigens gaat er verder niets verloren van je bestanden of opgeslagen documenten.