Download blijven hangen, 'Waarom traag?
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Downloaden duurt erg lang, waarom traag?

Om er achter te komen dat het alseerst niet aan je snelheid van je verbinding ligt, dan kun je dat via onze> speedtest eerst testen. Als deze snelheid in orde blijkt te zijn, kijk dan even na of er geen bestanden of updates op de achtergrond aan het downloaden zijn. Want vooral torrent bestanden die downloaden onbewust op de achtergrond mee, en zorgen daardoor dat je andere downloads erg traag worden of zelf worden onderbroken tijden het downloaden.

Netwerkkaart controle uitvoeren
Er zijn simpelweg weinig updates die het netwerkkaartje doen verbeteren, maar het kan toch zijn dat er een nieuwe versie is die je kunt downloaden. Besluit dit dan niet te negeren, maar download dan de laatste versie voor je netwerkkaart om volledig bijgewerkt te zijn.

Router resseten / modem-router
In welke vorm van router of modem-router je gebruikt maakt niet uit. Het is wel zeer raadzaam om even je router te resseten. Vaak op de onderkand of achterkant zit een resset gaatje. druk deze dan ook lang genoeg in. Zoek even exact zelf wel even uit hoelang dit moet, want sommige modemrouters moet 20 seconden ingedrukt worden, en andere routers maar 10 seconden. Als deze is geresset, dan kun je natuurlijk weer even proberen of de downloads nog steedst traag zijn of nog heel lang duren. Maar het kan dat het probleem zich heeft opgelost.

Let wel op bij het ressetten van je router dat je de router wel weer opnieuw moet instellen. Natuurlijk kan jouw internet provider je wel hier verder mee helpen.

Glasvezel modems / routers downloaden langzaam
Het kan zijn dat je nu een glasvezelmodem hebt maar dat het lijkt alsof de snelheid dan snel en dan weer traag is, er zit flink wat schommeling in? of de snelheid is zelfs gehalveerd? Als je met dit te maken hebt, zijn bovenstaande stappen natuurlijk raadzaam, maar het kan eveneens voorkomen dat de modem door een stroomstoring of andere onderbrekingen tijdens het stofzuigen e.d. het signaal hebben verloren waardoor er een dubbele MAC-adres ij je modem-router is gedrongen.

Een MAC-adres is een soort van IP nummer (Ip is het adres algemeen) maar het Macadres is een gekoppeld adres van de pc. Bij het insteken van bijvoorbeeld de netwerkkabel in de pc dan gebeurd er alsware dat er nog een macadres terecht komt in de modemrouter, daardoor denkt de modem/router dat er 2 computers zijn gekoppeld aan die ene modem uitgang. Dat probleem maakt het dan weer onmogelijk om volledig snelheid te krijgen op internet. Want welk start adres moet je pc nu kiezen? In dit geval als je denkt dat je dit hebt is het ook raadzaam om even je internet provder te bellen.

Optimaliseer je draadloos netwerk
Heb je naar jouw idee altijd al een te trage download verbinding, dan kun je met de volgende informatie je > draadloos netwerk optimaliseren.