PC herkent mijn mobiel niet
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

PC  herkent mobiel niet wanneer aangesloten is

Het komt redelijk vaak voor, een computer die je mobiel niet herkent, of misschien wel andersom. Dit kan heel frusterend zijn als je van plan was om bijv. Foto’s over te zetten en te versturen naar je famillie.

Wij hebben zoveel mogelijk oplossingen voor dit probleem gevonden. In het onderstaande lees je alles

Je mobiel en computer aan en uit zetten
Als je pc jou mobiel niet herkent dan klinkt het logisch om even je mobiel en computer aan en uit zetten. Toch doet dit niet iedereen. Echter is dit de eerste stap om het te proberen. Probeer het hierna nog een keer en hopelijk werkt alles zoals gewend.

Probeer een nieuwe USB kabel
Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de kabel kapot is. Ga even naar de winkel en koop een nieuwe, vraag ook even aan de verkoper of de kabel ook bij je mobiel past. Probeer een kabel van kwaliteit te kopen en niet een hele goedkope, die gaan vaak niet lang mee. Een klein breukje zorgt ervoor dat je computer de mobiel simpelweg niet herkent.

Je scherm moet open staan om mobiel te herkennen
Zorg ervoor dat je je mobiel hebt ontgrendeld als je je kabel verbindt met de computer. Als je dit niet doet kan het voorkomen dat het niet op je computer werkt vanwegen de instellingen.

Windows Media Player
Zorg ervoor dat je de laatste update van Windows Media Player hebt, dit is Windows Media Player 10 of hoger. Het kan zijn dat je mobiel niet werkt met een lagere versie.

Reset je Sim Kaart
Zet je mobiel uit en haal de batterij uit je mobiel. Haal nu even je Sim kaart uit je mobiel en doe hem er weer in. Start je mobiel weer op en probeer het opnieuw. Vergeet natuurlijk niet je batterij.

Reset je computer
Je computer opnieuw installeren kan ook goed helpen. Je computer zal nu zo fris als nieuw zijn en alle fouten in de computer zullen nu weg zijn. Zorg er wel voor dat je een back-up van je bestanden hebt gemaakt voordat je je computer reset.

Reset je mobiel
Ook je mobiel resetten kan helpen. Je mobiel zal nu zoals nieuw werken en ook hier zullen alle fouten op de achtergrond weg zijn en zal je de laatste update’s hebben. Zorg ook bij je mobiel dat je een back-up hebt gemaakt van je bestanden en contacten.

OneDrive
Werkt niks van hierboven en weet je echt niet wat je moet doen, dan kan je altijd OneDrive gebruiken! Via OneDrive kan je bestanden veilig op je eigen OneDrive pagina zetten en ze later weer eraf halen. Zet je bestanden of foto’s via je mobiel op OneDrive en download ze op je computer. OneDrive is enorm veilig en niemand kan bij je bestanden.

Mail
Je kan natuurlijk ook je bestanden en foto’s mailen via Hotmail, Gmail of Yahoo. Het kan zijn dat er een limit van bestandsgrote is. Je kan dan meerdere E-mails naar jezelf sturen en ze later op je Computer downloaden.

WeTransfer.com
Wetransfer.com ie gratis en makkelijk te gebruiken. Je kan hier foto’s en bestanden tot 2GB gratis sturen naar je eigen E-mail adres en ze later op je computer weer downloaden.
Heb je meer dan 2GB aan bestanden of foto’s dan kan je het altijd opnieuw gebruiken.