Kleuren instellen: Computer mobiel of tablet
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Kleuren scherm instellen van computer telefoon of tablet

Je beeldscherm kleuren instellen kan soms best lastig zijn, vooral op een tablet of mobiel. Je wilt de kleuren aanpassen of veranderen omdat je je foto’s niet scherp ziet of de letters niet goed kunt lezen.

Het veranderen van letterlijk de kleuren is bijna niet mogelijk. Wel kunnen we de helderheid aanpassen en het contrast aanpassen zoals jij dit graag wilt hebben. Hier zullen wij je een overzicht geven hoe je dit het beste kan instellen per apparaat.

Kleuren instellen voor een windows computer/laptop
*
Ga met je muis naar het bureaublad
* Klik met je rechtermuisknop op het bureaublad
* Klik op geavenceerde display settings of Display instellingen
* Ga naar kleuren
* Hier kan je je kleuren instellen
Het aanpassen van kleuren op een windows computer werkt alleen bij de layout van de computer, je scherm zal dus weinig veranderen. Wel kan je je contrast en helderheid gewoon omlaag of omhoog aanpassen zoals jij het fijn vindt.

Kleuren instellen voor een Apple computer/laptop
*
Ga naar ‘systeemvoorkeuren’
* Vervolgens ga je naar ‘beelschermen’
* open nu het tabblad ‘kleur’
* Ga nu naar ‘kalibreer’
* Selecteer nu ‘geavanceerd’
Je zal nu wat stappen krijgen die je even moet doorlopen en vervolgens kan je succesvol je beelscherm display wijzigen en aanpassen zoals jij het fijn vindt.

Kleuren instellen voor een Android mobiel
*
Ga op je mobiel naar instellingen
* Display en achtergrond
* Schermmodus
* Kies uit: Basis, Amoled-foto, Amoled-bioscoop, Aanpasbaar display
Je kan op je mobiel helaas niet kiezen wat je zelf het fijnste vindt, je zou moeten kiezen tussen een van deze vier opties, vaak zit er wel een fijnere bij!

Kleuren instellen voor een Apple mobiel
*
Open ‘instellingen’
* Ga naar ‘Algemeen’
* Ga naar ‘toegankelijkheid’
* Hier kan je je contrast verhogen
Apple heeft niet de optie om de kleur van je scherm aan te passen. Wel kan je je contrast hoger instellen waardoor je scherm een ander beeld geeft, de kleur zal hierdoor ook een klein beetje aangepast worden.

Kleuren instellen voor een Android Tablet
*
Ga op je mobiel naar instellingen
* Display en achtergrond
* Schermmodus
* Kies uit: Basis, Amoled-foto, Amoled-bioscoop, Aanpasbaar display
Ook op je tablet moet je een van deze vier kleuren kiezen en mag je niet zelf bepalen hoe je scherm eruit ziet. Het werkt dus hetzelfde als een Android telefoon.

Brightness/helderheid wijzigen
Zo’n beetje alle apparaten hebben wel een bediening waarbij je het licht kan dempen of juist om hoog kan brengen. Deze vindt je ook gewoon bij de instellingen of bij het tabblad die je op een telefoon van boven naar beneden kan schuiven, erg handig dus.

Zoals je merkt is het niet mogelijk bij de meeste apparaten om de kleur van je beeldscherm in te stellen zoals jij het wilt. Echter is het wel mogelijk om het contrast aan te passen wat ook de kleur een beetje bijwerkt, maar niet helemaal. Ook het bijwerken van je helderheid is niet al te moeilijk zoals bij de vorige alinea werd beschreven. Android heeft de meest geavenceerde opties om kleuren te wijzigen en is daarom ook meer aanbevolen als je op zoekt bent naar een nieuwe telefoon waarbij je waarschijnlijk het beeldscherm gaat en wilt aanpassen.