Virusscanner loopt vast, hoe oplossen?
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Anti virusscanner loopt vast, hoe oplossen

Goed bezig om je computer te scannen met een antivirusscanner, maar dan loopt het beveiligings software programma 'Antivirus' vast? Er zijn verschillende redenen waarom de virusscanner kan vastlopen.

Met behulp van onderstaande tips kunnen we het probleem wellicht verhelpen.

Antivirus scanner loopt vast of blijft hangen
Het vastlopen / hangen gebeurd meestal tegen het eind van de scanning, wat mogelijk wordt veroorzaakt door een fout in het beveiligingssysteem zelf van de virusscanner. Mogelijk is de scanner verouderd, of mist er een bepaald bestandje in dit systeem. (Dit kan simpelweg al voorkomen door het scannen waardoor de scanner zelf een soort van virus heeft ontdekt, maar dit virus heeft zich nu genesteld in deze virusscanner. Daardoor kan dit programma instabiel zijn geworden.

Tip1 Cleanen van de computer zelf
Probeer eerst mocht u Ccleaner niet hebben gebruikt, eerst de pc even op te schonen met: Ccleaner voor een schone pc. Als u dit heeft geprobeerd herhaalt u nu de virusscanning weer opnieuw om te testen of deze nu nog steeds vastloopt. 

Hoe hangende virusscanner echt verhelpen
De beste en de makkelijkste optie om de virusscanner aan de praat te krijgen is eigenlijk het verwijderen van de virusscanner zelf. Door dat u hem deeinstalleerd en vervolgens opnieuw installeert zal de versie niet meer incompleet zijn, dus ook niet meer vastlopen.

Hoe je de virusscanner kunt verwijderen is simpel
Ga via het startmenu naar ''Configuratiescherm'' en vervolgens naar "Programma's en onderdelen'' Daar ziet u in dit lijstje de virusscanner die u gebruikt. Bijvoorbeeld AVG Antivirus, Avira, Mcafee of Norton.. Verwijder door 1 x te klikken op de naam, waarna u rechtermuisknop indrukt om vervolgens verwijderen te selecteren. Verwijder de versie en herstart uw pc.

Virusscanner opnieuw installeren
Op onze site vind je bij programma's een goede gratis virusscanner die zelfs Nederlands is. Deze kunt u indien gewenst ook installeren. Of als u liever de huidige virusscanner gebruikt omdat deze betaald was, dan heeft u waarschijnlijk een Dvd waarop deze versie zich bevind. U kunt ze doormiddel van de installatie te volgen opnieuw installeren.

De virusscanner NL die wij u aanraden is geschikt voor:
Windows XP, Windows Vista, Windows 7,  Windows 8,  Windows 10