3 dimensionaal kijken naar plaatjes en video zonder bril
Recente Tweets
Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower
Stereo fotos 3d

Cross eye 3D of stereophotography zo wordt dit genoemd om 3d te kijken. Op internet vind je echt ONTELBARE fotos (Stereo fotos). Het leuke is dat je ze onderanderen ook zelf kunt maken. 

Voor meer stereo fotos?

Klik hier


3d kijken met bril
3d kijken met bril is een beetje ouderwet, maar desalniettemin is het wel leuk. Een bril moet je wel bestellen op internet of kopen in de winkel. Hiervoor is geen cursus vereist met je ogen om 3d te kijken. Want dat doet de bril al voor jou.  

Drie-dimensionaal kijken zonder bril! Vet toch!

Hier vind je oefenmatriaal en video 's / plaatjes om een beeld te krijgen wat je met je eigen ogen allemaal kan. In 1 woord geweldig toch? Welke onderdelen gaan we bespreken en laten zien?

  • 3 dimensionale video's en plaatjes
  • 3d kijken zonder bril maar met je eigen ogen
  • Hologram maken en kijken naar 3d opjecten video's

De eerste stap is leren kijken naar het 3d plaatje hieronder

Je ziet 2 plaatjes naast elkaar staan, nu is de bedoel door scheel te kijken (cross eyes) dat je 3 plaatjes gaat zien waarbij je de focus legt op het middelste plaatje. Totdat dit plaatje scherp is. Dan heb je de 3d smaak te pakken! Als je niet scheel kunt kijken kun je het op een andere manier doen. Je zet je laptop of computer ongeveer 50cm van je af, en houd 1 vinger voor het plaatje. Kijk naar het topje van je vinger en ga langzaam met het kijken van topje vinger naar je neus met je vinger. Op de achtergrond zie je dat de 2 plaatjes uit elkaar stretchen, Probeer je te focussen op je vingertop maar vergeet de 2 plaatjes niet. Hou in de gaten dat dit 3 plaatjes moeten worden. Focus je nu je het 3e plaatje ziet echt 100% op de middelste totdat deze scherp is. Trek langzaam je vinger weg en je kunt het nu zien 3d! Geweldig of niet!?

Lukt het niet?? Geen zorgen! Iedereen kan dit uiteindelijk!

Voor de mannen om 3d te oefenen zonder bril, hieronder een voorbeeld.

 

Hologram maken kijken naar 3d opjecten video's
Voor dit onderdeel laten we je een video zien hoe je een holegram kunt maken zodat je misschien wel een 3d girl in je huis hebt ;) Het is echt gaaf om dit op je tafel te hebben staan. Wil je een grote holegram maken? Dan kun je doorzichtig plastic kopen bij de Gamma of bij de Karwei, Voor 12 euro heb je een plaat van een 1mtr bij 50cm.

Deze 1e video is een voorbeeld van een mooie grote Hologram 3d. De 2e laat zien hoe je een kleine hologram kunt maken, voor je Mobiele telefoon. (Handig want er zijn ongekend veel apps in de apstore voor dit 3d beeld)

Wil je deze pagina delen met je vrienden?