Webcam loopt vast''
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Webcam loopt vast en werkt niet 'Tips & Trucs'

Hoewel het met de nieuwere Windows besturingssystemen minder voor komt dat de webcam niet werkt zijn er toch nog steeds problemen rondom een webcam die vastloopt of blijft hangen. Er zijn uit de hand lopende redenen voor deze problemen. Denk hierbij dus aan een oudere type computer of besturingsteem, goedkope webcam e.d.

 

Webcam loopt vast oplossingen
Tip 1 is een goede webcam kopen zoals Logitech en niet een ‘Trust webcam’ De webcams van tegenwoordig kosten overigens niet meer zoveel, voor 30 euro heeft u dus al een Logitech.

Tip 2 Windows upgrade
Als u een besturingssysteem heeft zoals Windows Xp of ouder dan kan dit zeker een oorzaak zijn tot bevriezingen van het webcambeeld. De software van deze Windows versies worden nauwelijks meer bijgewerkt door Microsoft.  Neem daarom minimaal Windows 7 om geen problemen met de cam te hebben.

Tip 3 Snelheid internet controle
Het kan natuurlijk zijn dat er een probleem is met de snelheid van uw internet. Denk maar eens aan als u een glasvezelverbinding zou hebben. Het gebeurd wel eens dat de stekker van het modem eruit schiet per ongeluk waarna u hem er terug erin stopt. Hierdoor krijgt het modem 2 mac adressen. Wat inhoud dat de snelheid gehalveerd word. Ook kan er andere technische reden zijn voor een langzame verbinding. U herkend dit probleem meestal aan het blokkerig en hangerige effect op de live beelden van de webcam.

Tip 3 Download nieuwe drivers
Alle onderdelen van de computer / Laptop / tablet kunnen verouderd zijn. Denk hierbij aan het moederbord of de Bios.. Update daarom alle laatste drivers die u kunt vinden.  Het probleem resulteert zich meestal in zwarte webcam beelden.

Tip 4 uitbreiden geheugen in pc
Het ram-geheugen van oudere computers is vaak te laag. Ramgeheugen is een werkgeheugen die bijvoorbeeld uw webcam aansturen om te laten werken. Zonder werk is er geen baan in de wereld. Zo werkt dat ook voor de webcam die vastloopt. Dit is btw een veelvoorkomend probleem bij Windows Xp of oudere versies. (De computer is vaak dan ook ouder dan 5 jaar)