Twitter account verwijderen hoe?
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Twitter account verwijderen hoe? check!

Je twitter account verwijderen is een stuk simpeler dan vele andere social media accounts. zoals > Facebook verwijderen

Steeds meer mensen willen hun twitter account verwijderen, om de simpele reden dat mensen opgroeien en toekomstige werkgevers oude tweets in kunnen zien. Om privacyredenen is het dan ook erg belangrijk dat je je account zo snel mogelijk verwijdert. Waarom zal ik even kort toelichten.

Alles wat op het internet wordt geplaatst (En Twitter), wordt ook gearchiveerd. Google indexeert bijvoorbeeld alles wat op het internet gebeurd. Als jij jouw account Twitter nu verwijdert, zullen de gegevens nog een hele tijd op het internet circuleren. Dit omdat Google niet iedere dag alle pagina’s langsgaat om te controleren of het nog wel bestaat. Dit kan resulteren in een negatief beeld voor jou als persoon. Als een bedrijf jouw naam in Google intypt, kan het dus zijn dat er nog berichten van maanden geleden naar boven komen. Het is dus van belang om, als je dat wilt, je account zo snel mogelijk te deactiveren om de resultaten in bijvoorbeeld Google zo snel mogelijk te laten verdwijnen.

Dus, hoe verwijder je je twitter account nu precies?
Zoals ik eerder al aangaf, is het bij twitter heel erg makkelijk. Log in op twitter.com en ga vervolgens naar jouw accountinstellingen.

Eenmaal op deze pagina van Twitter, scrol je helemaal naar beneden. Onderaan vind je de tekst “Deactivate my account”. Klik op deze knop.

Twitter geeft op deze volgende pagina aan dat het 30 dagen duurt voordat zij jouw account permanent verwijderen. Binnen deze 30 dagen kun je je account op ieder moment weer activeren door simpelweg in te loggen met jouw gegevens. Ook geeft twitter hier aan wat ik al heb uitgelegd, zij hebben geen controle op geïndexeerde content door bijvoorbeeld Google of Bing zoekmachines.

Om je Twitter account te deactiveren, klik je op deze pagina op de blauwe knop met de tekst “Deactivate @gebruikersnaam”.

Een alternatief op het verwijderen van je Twitter account, is het veranderen van je gebruikersnaam en het (eventueel) verwijderen van de “tweets” welke je niet in de zoekmachines wilt hebben. Ook dit zal resulteren in dat bedrijven et cetera je niet meer kunnen vinden onder jouw naam.