Muis touchpad werkt niet? -Tips-
Recente Tweets

Klik hier
Draadloze muis 
werkt niet
.


Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Touchpad muis laptop werkt niet, hoe aanzetten?

Het kan ineens voorkomen dat de muis van je desktop / laptop ineens het niet meer doet of zelfs vastloopt. Het is doorgaans niet vanzelfsprekend eigenlijk dat de muis touchpad het heeft begeven. Vaak is het door bepaalde knopjes per ongeluk indrukken dat dit zich situeert in een touchpad die niet werkt. Het blijft een beetje opletten natuurlijk.

De oplossing is echter eenvoudig zoals u hier kunt lezen.

Verschillende opties
Er zijn verschillende soorten laptops, dus ook verschillende oplossing om de touchpad weer werkend te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan Hp laptops. Vaak zit menig mens te stoeien met de touchpad die ineens niet meer werkt. Gelukkig bieden we na het verzamelen van de gegevens de meest gangbare oplossing voor de touchpad.

Hardware controle touchpad
Ga via de startknop  naar > configuratiescherm > hardware & geluiden > muis. 
Dan kom je daar bij de eigenschappen van de muis terecht waar je de vergrendeling in en uit kan schakelen.

Lampje op touchpad
Het lampje geeft aan of de touchpad is ingeschakeld, raak snel 2 keer met uw vinger het lampje aan. (Kwestie van oefenen met de snelheid)

Sneltoetsen voor touchpad muis
De sneltoetsen om de touchpad aan te zetten zijn vaak de FN knop en de F7 of F9. Wat u moet doen is simpel. U drukt de FN knop in maar tegelijkertijd ook de F7 knop of de F9 knop. Dit is even uittesten welke knopje het voor uw laptop precies is. Als het goed is verschijnt er een popupje die laat zien of de touchpad is ontgrendeld of juist is vergrendeld. Laat het schermpje u zien dat de touchpad is ontgrendeld? Dan dient u de onderstaande stap uit te voeren.

Extra informatie: Toshiba laptop touchpad
Een bezoeker van onze site wist te melden dat het waarschijnlijk bij alle toshiba laptops eenvoudig is op te lossen met de F5 toets. (Meestal wordt dit dan een combinatie toets van FN+F5.   

Muis touchpad loopt vast
Dit zijn de meest gangbare oplossingen om uw touchpad muis weer aan de praat te krijgen maar eveneens kan het voorkomen dat de touchpad vast is gelopen. Of soms wel of niet werkt. Nogmaals de touchpad zelf gaat vrijwel niet kapot, maar de oorzaak is vaak dat de software is aangetast door virussen of spyware troep. Controleer daarom met behulp van onze programma’s die u hier kan vinden of het probleem zich daar in verschuilt. Heeft u alles uitgesloten zoals de virussen e.d. dan kunt u er altijd voor kiezen om een systeem herstel uit te voeren op uw pc / laptop. Uw pc stelt u terug naar de tijd toen de computer wel werkte.

Stuurprogramma voor de touchpad mouse (Update!)
Het programma van de touchpad kunt u ook her-installeren en updaten.
Download de Synaptic-stuurprogramma touchpad opnieuw.

Touchpad defect? koop dan gewoon een losse muis
Het kan natuurlijk het geval zijn dat de touchpad defect is doordat de laptop wat ouder is. Of eventuele waterschade etc, Wat je natuurlijk dan ook kunt doen is gewoon een losse muis aansluiten. Overgens werkt dit veel lekkerder voor als je de laptop gebruik op bijvoorbeeld een bureau of tafel.

Zie hier een overzicht van de beste muizen en bestel direct!