Draadloze usb muis werkt niet? Oplossing
Recente Tweets

Klik hier
Touchpad werk niet Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Draadloze muis / Usb muis werkt niet

Al je muis niet meer werkt dan kun je dit naar alle waarschijnlijkheid met deze opties oplossen. Je kunt de muis verwijderen uit het apparaatbeheer. Na het verwijderen van de muis werk natuurlijk je muis helemaal niet meer.

Na de herstart van de pc zal je windows zelf een standaard versie voor je muis installeren.
Hieronder vind je de specifieke uitleg over hoe te werk gaan.

Laptop Touchpad-muis probleem? Klik hier 

Muis herinstalleren op je computer
De muis die het nu niet doet gaan we wel vanuit dat de batterijen nog wel goed zijn en de muis opzichzelf ook. We kunnen de muissoftware gaan verwijderen via het apparaatbeheer in je computer. Ga naar start (LInks onder in je scherm) vervolgens naar configuratiescherm, en nu ga je naar apparaat beheer. Als het apparaatbeheer is geopend zie je een hele lijst met onderdelen staan die je kan verwijderen of updaten. Je moet nu de optie "Muizen en andere aanwijsapparaten" selecteren door er 1 x op te kliken, waarna het voor kan komen dat er nu 2 soorten muizen staan weergegeven. 1 van deze 2 in waarschijnlijk dan een touchpad van je laptop, maar je moet de andere selecteren en verwijderen door "apparaat ongedaan maken" te klikken (Oftewel verwijderen klikken) en op toepassen (Oke drukken)

Let wel op dat je dus niet je touchpad muis gaat verwijderen (Als deze het gewoon nog wel zou doen! Heb je problemen met je Touchpadmuis? Klik op de link in het linker menu op deze pagina. 

Computer opnieuw opstarten na verwijderen van muis
Nu je de muis hebt verwijderd kun je de pc / laptop opnieuw opstarten. Dit opstarten mag je doen hoe je het normaal ook zou doen. Als de computer opnieuw wordt geladen zal normaliter de driver voor je muis weer worden hersteld, zodat je weer je muis kunt gebruiken.

Hieronder enkele tips alvorens je de stappen wilt uitvoeren

  • Controleer of de muis wel werkt en niet simpelweg kapot is
  • Controleer of de batterijen nog wel vol zijn, zonodig even nieuwe batterijen erin.
  • Controleer of het lampje van de muis brand (Onderkant van de muis) 
  • Controleer de usb-muis via een andere poort in je pc (Verwisselen van aansluiting)
  • Controleer of alleen het herstarten van de computer al voldoende is.
  • Controleer of de muis is ingeschakeld (Vaak oudere muizen met drukknopje) die gelijkertijd moet worden ingedrukt worden bij de ontvanger. Of de nieuwere type enkel bij de muisonderkant zelf.

Muis werkt nogsteeds niet?
Doet de muis zo goed als niks na alle mogelijke oplossingen? Dan lijkt hij defect en kun je natuurlijk niets anders doen dan een nieuwe muis kopen. Zie hier een overzicht van de beste draadloze muisen en bestel direct.