Windows 7 sneller maken *TIPS en tools*
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Windows 7 sneller maken 'TIPS en tools'

Tips: Hoe maak je een Windows 7 pc sneller? Veel mensen maken gebruik van Windows 7 op hun computer of laptop. Het besturingssysteem is immens populair doordat het betrouwbaar is en snel werkt. Ook kunt u heel gemakkelijke andere apparatuur op de pc aansluiten dankzij Windows 7. Soms kan het zijn dat Windows 7 erg traag is geworden en het kan zelfs gebeuren dat de pc vast loopt. Met een aantal tips is het mogelijk om uw pc weer een stuk sneller te maken.


Het indexeren uitschakelen in Windows 7
Een van de eerste stappen om uw Windows 7 PC sneller te maken, kunt u doen door middel van het uitschakelen van de indexering. Maar hoe doet u dit nu precies? Ga als eerste naar ‘Start’ en klik dan op ‘Deze computer’. Kies vervolgens voor ‘Beheren’. Aan de linkerkant ziet u dan ‘Services en toepassingen staan’. ‘Services’ moet dan geopend worden. Ga op zoek naar de ‘Service Windows Search’ en klik op deze. Bij het ‘Opstarttype’ kunt u dan op ‘uitgeschakeld’ klikken. Vervolgens moet u nog even op ‘OK’ klikken.

De opstarttijd verkorten in Windows 7
Soms kan het erg lang duren voordat uw computer of laptop is opgestart. Kies er daarom voor om uw apparaat sneller te laten opstarten. Dit kan op een eenvoudige manier. Windows 7 gebruikt standaard maar 1 CPU core om uw PC op te laten starten. Echter, veel computer hebben meerdere cores. U kunt dan denken aan DualCore en QuadCore. Maak gebruik van deze cores om op uw PC sneller op te laten starten. Ga naar ‘Start’ en tik hier ‘Run’ in. Klik op ‘Run’ en type hier ‘msconfig’. Ga vervolgens naar het tabblad ‘Boot’ en klik op dan op ‘Advanced options’. Zet dan een vinkje bij ‘Number of processors’. Vervolgens moet u het aantal cores selecteren wat uw pc heeft. Klik dan op ‘OK’ en sta het toe. Opnieuw opstarten is noodzakelijk.

Pictogrammen in Windows 7
Een van de belangrijkste stappen is het instellen van pictogrammen in plaats van miniaturen. Hiervoor moet u naar ‘start’ gaan en vervolgens ‘computer’ kiezen. Wanneer u dit heeft gevonden kunt u linksboven op ‘Organiseren’ klikken. Kies dan voor ‘Map-en zoekopties’. Klik op het tabblad ‘Weergave’. Hier kunt een vinkje neerzetten bij ‘Altijd pictogrammen weergeven, nooit miniaturen’.

Hoge prestaties met Windows 7

Iets dat kan helpen om uw Windows 7 pc sneller te maken, is het wijzigen van uw energiebeheerschema. Om dit te doen zult u via het startmenu naar ‘configuratiescherm’ moeten gaan. Rechtsboven kunt u dan op ‘Weergeven’ klikken, kies vervolgens voor ‘categorie’. U kunt dan doorklikken op ‘Hardware en geluiden’. In dit tabblad moet u voor ‘Energiebeheer’ kiezen. Nu bent u bij het juiste scherm aanbeland. Selecteer hier ‘hoge prestaties’. Op deze manier heeft u uw computer of laptop ingesteld op hoge prestaties. Daardoor zal uw Windows 7 apparaat een stuk sneller worden.
Grafische interface uitschakelen
Doordat u het Aero Theme, beter bekend als de grafische interface voor Windows 7 uitschakelt, zal uw PC een stuk sneller worden. Om de grafische interface uit te schakelen moet u eerst met uw rechtermuisknop op uw bureaublad klikken. Kies vervolgens voor ‘Aan persoonlijke voorkeur aanpassen’. Onderaan vindt u de optie ‘Vensterkleur’. Daar moet u op klikken. Haal dan het vinkje ‘Transparantie inschakelen weg’. Sla vervolgens de wijzigingen op. Bij ‘Thema’s kan vervolgens het Windows 7 Basic thema worden geselecteerd.

Visuele effecten uitschakelen in Windows 7
Wanneer uw computer niet de beschikking heeft over een snelle videokaart, kunnen de visuele effecten er voor zorgen dat Windows 7 flink in de knel komt. Daarom is het beter om deze effecten dan ook uit te schakelen. Om de effecten uit te schakelen moet u met uw rechtermuisknop op ‘Computer’ klikken. ‘Computer’ kunt u vinden op uw bureaublad of in het startmenu. Klik vervolgens op ‘Eigenschappen’. Ga vervolgens naar ‘Geavanceerde systeeminstellingen’ en klik dan op het tabblad ‘Geavanceerd’. Hier kunt op ‘Instellingen’ klikken, dat vindt u onder ‘Prestaties’. Kies vervolgens voor ‘Aangepast’. Vink dan, op de laatste vier opties na, alles uit. Om alles definitief te maken moet u uw computer even opnieuw opstarten.

Services handmatig instellen in Windows 7
Wanneer uw computer aan snelheid moet winnen, kunt u er voor kiezen om services op handmatig te zetten. Dit is een kleine aanpassing in Windows 7 waarmee u uw PC een stuk sneller kunt maken. Om de services op handmatig te zetten gaat u naar het startmenu. Tik hier vervolgens ‘services.msc’ in. Klik dan op een service die straks wordt genoemd. Bij het kopje ‘opstarttype’ kunt op de service op handmatig zetten. Kies voor de volgende services: Application Experience, Computer Browser, IP-Helper, Distrubuted Link Tracking Client, Diagnostic Policy Service, Offline files, Protected Storage, Portable Device Enumerator Service, Secondary Logon, Security Center, Tablet PC input Service en Windows Error Reporting Service.

Maak het intern geheugen groter in Windows 7
Een andere handige tip om uw Windows 7 PC sneller te maken is het uitbreiden van uw interne geheugen. Dit kan op een eenvoudige manier. U kunt gebruik maken van een USB-stick of een SD kaart en stop deze in uw computer. Vervolgens zal er automatisch een scherm worden vertoond. Kies dan voor ‘Computer versnellen’, dit staat onder ‘Opties’. Kies dan voor het tabblad ‘ReadyBoost’. Vink dit apparaat aan om het te gebruiken en kies vervolgens voor ‘OK’. Op deze manier heeft u het interne geheugen van een PC uitgebreid.

Sidebar uitschakelen in Windows 7
Het kan zijn dat er tijdens het opstarten van uw PC automatisch een Sidebar opstart. Het opstarten van deze Sidebar kan nogal wat tijd in beslag nemen en daardoor zal uw PC een stuk trager worden. Kies er daarom voor om deze gadget uit te schakelen. Het uitschakelen van deze gadget is immers zo gedaan en het zal uw PC een stuk sneller maken. U hoeft alleen maar even met de rechtermuisknop op de Sidebar te klikken. Kies dan voor ‘Eigenschappen’. Er staat een vinkje voor ‘Start Sidebar bij opstarten Windows’. Haal dit vinkje weg. De Sidebar zal hierdoor niet meer automatisch inladen tijdens het opstarten.

Andere software
Dit zijn stappen die u zelf handmatig kunt nemen om op PC sneller te maken. Door de stappen op te volgen zal uw PC al een stuk sneller worden. Het is natuurlijk ook mogelijk om met externe software uw PC sneller te maken. Echter, de stappen die hier zijn beschreven zullen er al voor zorgen dat uw PC een stuk sneller wordt. Het is natuurlijk ook mogelijk dat u na enige tijd iets mist aan uw PC. U kunt dan onderzoeken wat u mist en vervolgens de stap weer terugdraaien. Ook dat is een groot voordeel van het handmatig sneller maken van uw computer.