Het glasvezel addertje...
Recente Tweets

Glasvezel postcodecheck

Bekijk in u gemeente! Klik hier

Waarom glasvezel.. 'Addertje onder het glasvezel?

Waarom glasvezel i.p.v. koperkabel? Het addertje onder het glasvezel. De laatste tijd hoor je niets anders in Nederland dan glasvezel. En waarom? Het huidige netwerk wat er onder de grond ligt is koper en het merendeel 52% is van KPN (adsl) en kan nog zeker jaren mee. Maar wat is er dan aan de hand dat iedereen het over glasvezel heeft? Voor sommige erg vervelend voor sommige een uitkomst "De technologie" Techniek gaat altijd door, en glasvezel kabel biedt een uitkomst in deze voor iedereen op langere termijn die gebruik wil maken van internet en tv.

Op dit moment zijn er nog geen problemen op het kopernetwerk adsl en coax, maar naarmate steeds meer mensen een aansluiting nemen op super snelle glasvezelkabel dan word het data verkeer op internet sterk vergroot, daardoor wordt het al snel een verplichting qua snelheid die de glasvezelkabel met zich mee brengtDhr Chriet Titulaer in 1985 was hieral mee bekend,> lees hier verder< Hij verteld in deze video zijn mening  over glasvezel'

Wat voor gevolg heeft een koperprovider daadwerkelijk?
De technologie gaat zo snel dat we met  ons huidige kopernetwerk niet meer met de snelheid mee kunnen doen. (Vooral als het gaat om het uploaden van bestanden) Wat wel belangrijk is en steeds belangrijker wordt in het digitale leven. Het bufferen van de sites en filmpjes hebben de snelheid nodig, Want vele filmpjes en foto’s worden door het gebruik van glasvezel in hoge kwaliteiten geüpload. Met gevolg dat de websites die u bezoekt steeds trager worden. En sterker nog time-outs treden sneller op.

Simpel voorbeeld waar we het aan merken is de kwaliteit die steeds vooruit gaat. Denk hierbij aan uw telefoon de megapixels zijn tegenwoordig vrijwel allemaal high definition  (12 miljoen megapixels) Deze foto’s en filmpjes worden al snel gedeeld via facebook en andere sociale netwerken.

Waneer glasvezel in de gemeente?
Via de postcodecheck die u bovenaan de website menubalk vindt (Provider kiezen) kunt u ook zien op welke termijn er glasvezel komt. Of misschien ligt er al zelfs glasvezel in uw stad of dorp.  

Het tv signaal verlies via gewone providers op coax Adsl /Dsl.

Niet alleen Internet maar ook uw TV en Telefoon worden vertraagt. Herkenbaar aan de tv is het blikkerig digitaal wat steeds meer snelheid vraagt van de koperdraad. Het kopernetwerk word gedeeld met uw hele straat. Glasvezel deelt u niet. Er gaat dus letterlijk 1 glasvezelkabel van uw huis naar de centrale voor optimaal gebruik. Deze kabel is dus ook voor uw tv. Hebben uw buren een storing dan heeft u daar gelukkig geen last meer van.

 

>Begin Pagina    1 van 4 

                                                                 Lees verder >