Facebook. We worden gelukkig van likes!
Recente Tweets


Facebook geen privacy


Facebook foto de wereld in


Facebook likes kopen


Facebook viezerikken


Facebook loopt vast


We worden gelukkig van likes!
We voelen ons gelukkiger als er likes genoeg worden gegeven op onze reacties. Dan heb je in ieder geval niet het gevoel dat je alleen bent. Stel je voor dat je geen likes krijgt van je vrienden??

14-jarige pleegt zelfmoord na pesterijen op Facebook

Een 14-jarig meisje uit Australië heeft een einde aan haar leven gemaakt nadat ze herhaaldelijk werd gepest op Facebook. De tiener heeft zichzelf voor de trein geworpen. Ook na haar dood worden er nog dreigberichten op internet geplaatst.

Meerdere jongeren vonden de dood door Facebook.
Dat Kinderen digitaal gevoelig voor zijn is wel duidelijk als wij het al erg vinden als we geen likes op onze berichtjes krijgen.. Helaas is het waar.


Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Facebook vrienden liken positief? DE LIKE BUTTON

Het Facebook fenomeen verbaasde mij enorm.  Psychisch  leuk  maar onbetrouwbaar en niet de ware persoon. Het effect van Facebook is in ieder geval wereldwijd geworden en we geloven er masaal in. alles wat de vrienden meemaken en doen is geweldig en leuker! 

Wat kom je zoal tegen als je op Facebook kijkt? 

Pak voor het gemak de startpagina van Facebook. Gezellig vanavond eten! Stappen! Chillen! Relaxen! Feesten!  Daarbij denkend dat het heel sociaal en warm en romantisch is.

Leuk om te lezen maar je zit zelf met een probleem

  • Relatie naar de knoppen
  • Vriend overleden
  • Ontslag gekregen
  • Geen geld

Toch liken (lijkt)  iedereen positief?
Dat is omdat iedereen een goed beeld wil neerzetten van zichzelf tegenover anderen. Het werkt immers psychisch.  En het liken op een reactie “Ik zit weer zonder geld” is lastig om een like te geven. Daarbij komt ook de drempel  om een reactie te geven op diegene. Liken is gewoon makkelijker te doen en kost ook niet zoveel tijd..

Kun jij dagelijks 300 vrienden een comment geven??  
Nee dat weten we met zijn alle goed dat dat juist te veel tijd kost. Dan maar een like button aanklikken.

Het komt zelfs voor dat mensen al smekend in je privé berichten of via Whatsapp vragen om ze te liken. (Hier kom ik straks nog op terug)

Kudde gedrag van mensen.
We zijn mensen en volgen elkaar net als schapen omdat we denken dat het zo hoort.
Even een sterk voorbeeld: Like deze foto als je ook van je dochter houdt?

Ik neem aan dat mijn dochter dat wel weet en dat vertel ik haar ook echt wel. Moet ik dat delen op facebook?
En moet dat dan bij iedereen?

Mijn kat is dood foto.. Like de foto als je dit ook erg vindt?
 


Dit zijn dingen die dagelijks door Facebook flitsen.  Om moe van te worden..

Om terug te komen over het moment dat je van alles leest op Facebook en  iedereen plezier heeft maar jij hebt niet zn leuke dag.  Psychisch gezien denken we met z’n alle dat al die andere alleen maar plezier en fun in hun leven hebben.  

Een goede reputatie is belangrijk!
Niets in minder waar, maar we zetten ons liever persoonlijk goed op de kaart bij onze vrienden. Is het niet uit schaamte dan is het wel gewoon omdat je gevoel dat zegt:  Die foto’s moet ik delen want die liken heel mooi! Dus liken maar die hap! Tevens weten we nu dat we niet te veel moeten vragen want liken is makkelijker dan een antwoord persoonlijk van iemand krijgen.

We worden gelukkig van likes!
We voelen ons gelukkiger als er likes genoeg worden gegeven op onze reacties. Dan heb je in ieder geval niet het gevoel dat je alleen bent. Stel je voor dat je geen likes krijgt van je vrienden??

Like mij even please! i need your like :(
Juist en hiermee kom ik terug op de privé berichtjes via whatsapp en dergelijke. Het word al zo erg dat we aan ons vrienden likes gaan vragen. Herken je dit? Wie vroeger dacht: Wie vraagt die word overgeslagen.. Die spreekwoord klopt niet meer want diegene wil ook dat er geliked word op zijn of haar Facebook. Circulatie systeem.

   Psychisch Roulette
   DE LIKE BUTTON! 
 

 

Mijn grote voorbeeld persoon (I like him!)
Facebook vrienden zijn een voorbeeld voor mij als persoon

Je leest alle interacties en zie dat diegene het zo goed in zijn leven heeft
Hij gaat wel 15 x per jaar op vakantie en heeft 500 vrienden op facebook en is directeur van een groot bedrijf. Tevens heeft hij op 1 berichtje van vandaag al meer dan 100 likes en 5 reacties, Het lijkt wel of de Fb likes gekocht zijn!
Om jaloers van te worden...... 

We houden van vergelijken.
We vergelijken ons zelf met personen die minder zijn dan onszelf. Waarom?
Het geeft een gevoel dat we dan altijd nog hoger op kunnen komen en is goed voor de zelfvertrouwen en we krijgen er een beter zelfbeeld door.

Psychologisch effect van Facebook
Het effect is een wereldwijd fenomeen geworden. Facebook is een grote hemel van geluk en vrede! Dus liken we er met zn alle op los want een ander heeft het altijd beter en heeft alles wat jij niet hebt.


You blocked me on Facebook? and now you're going to DIE!