Windows 7 loopt vast hoe op te lossen?
Recente Tweets

Back-up maken


Windows 7 sneller maken


Harde schijf echt wissen


Formatteren en installeren van Windows 7


Tip
Vaak is het geval bij vastlopers dat het software van programma's in verouderd, een moeilijke opgave is het om uit te zoeken welk programma de nodige update mist. Met dit tooltje kunt u handig in een overzicht zien welke programma's er bijgewerkt worden. (Gratis tool)

Download Slimware Untilities


Tip
Maak altijd een extra partitie voor uw documenten. Het voordeel is dat u uw belangrijke documenten niet kan verliezen. Daarnaast is het verstandig om eens in de maand een backup te maken van uw bestanden. Hiermee voorkomt u vervelende situaties mocht het er op aankomen dat de pc opnieuw moet worden geïnstalleerd. 


Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Windows 7 loopt vast. Tips en trucs 'Op basis van NL versie'

Vervelend als window 7 steeds vast loopt. Ten eerste zit er wel verschil in het vastlopen, want is het dat Windows 7 vast loopt, of loopt de computer steeds vast door Windows 7? Belangrijker is het om dit probleem op te lossen. Dat gaan we nu doen met deze tips en trucs, zodat u het probleem snel zelf en makkelijk kunt oplossen.

We vertellen u de stappen die op zich gewoon makkelijk te doen zijn voor elke gebruiker van een computer.  We beginnen bij de stap als ‘Windows 7 soms vast loopt. 

Taakbeheer controle
Als u momenteel de computer heeft aan staan en u zit in windows7 zelf, dan kunt u op uw toetsenbord Ctr + Alt + Del indrukken tegelijkertijd.  Daar waar u nu een popup scherm ziet is het de bedoeling dat u klikt op taakbeheer.  Vervolgens naar toepassingen, en alles wat u in het lijstje ziet wat u niet nodig heeft aan programma’s kunt u uitschakelen. Klik een programma aan en dan taak beëindigen.   Het voordeel is nu dat u kunt uitsluiten of het niet aan 1 van deze programma’s lag.  Als dit het probleem was? Kunt u het betreffende progje verwijderen via: Startmenu – Configuratie – Programma’s –Programma’s en onderdelen. Daar selecteert u het programma en klikt rechtermuisknop en dan verwijderen drukken. Vervolgens op internet zoekt u in Google naar het programma om het opnieuw te installeren. 

Msconfig
Typ in het startmenu van Windows7 het woordje: msconfig, nu ziet u een icoontje: msconfig.exe. Dat programmatje moet u openen waarna er een soort popup verschijnt. In dat popupje kunt u kiezen voor het tabblad ‘Opstarten’  Waarna u alles uitvinkt gevolgd door toepassen en OK drukken. Als het na het opnieuw opstarten wel opgelost is, dan is een van de items in het "opstarten" tabblad.

betrouwbaarheidsgeschiedenis weergeven
In het betrouwbaarheidsscherm kunt u veel uithalen over wat er eigenlijk mis is gegaan. Hierop zou u de fouten handmatig kunnen verwijderen, nadat u dus weet wat er fout is, zoals een programma dat niet meer goed functioneert steeds.
Ga naar het Startmenu van Windows 7 > vervolgens naar configuratiescherm > Nu krijgt u het onderhoudsscherm te zien, waar u rechtsboven iets kunt zoeken en kunt intypen waar u naar wil zoeken. U typt daar rechtsboven is een zoek-veld “betrouwbaarheidsgeschiedenis weergeven” 
Als u dit opent ziet u het volgende scherm zoals hieronder. De rode en de gele icoontjes geven aan dat er wat mis is. Klik erop zodat u weet wat er mis is.  Nu weet u welk programma of software moet verwijderen.
  

Virus – Spyware – Maleware detecteren. En schoonmaken!
Klink heel saai om hierna te zoeken, maar het moet toch gebeuren.
Download onderstaande programma’s 

  • Ccleaner
  • Ace Utilities
  • Adwarecleaner
  • Junkware remove tool
Overzicht programma's downloaden vindt u - Hier - 

Na het installeren moet u echter de stappen van de programma’s volgen en verwijderen wat verantwoordelijk is.  Schoonmaken > cookies > register > windows>browser en overige programma’s die u niet meer gebruikt gewoon weggooien.  U moet maar zo denken het kost geen geld om het te verwijderen, en kunt gewoon weer op internet vaak een vergelijkbaar progje downloaden.  

Veilige modus (Virus scannen)
Start uw pc opnieuw op maar zodra de pc opnieuw op gaat starten drukt op herhaaldelijk op de f8 toets, er verschijnt een venster waar u nu een aantal keuzes heeft. Kies voor veilige modus. De computer start nu geheel in veilige modus op waarna het scherm eruit ziet alsof het de tijd van Benhur betreft, maar dit is normaal.  

Nu laat u uw virusscannen draaien tot alles 100% verwijderd is qua virussen.  Heeft u geen virusscanner? Dan weet u waarschijnlijk al waarom de pc vast liep. In deze tijd heeft u er echt 1 nodig.

Hier kunt u de virusscanner downloaden.

                                               Download Scanner>


Nog meer prutsen?
Ja er zijn nog veel dingen die we kunnen doen, maar handiger wordt het volgende:

Systeemherstel
Nee systeemherstel is niet spannend, het is gewoon de pc een stukje terug in de tijd zetten naar de tijd toen de pc het nog wel deed. Met systeemherstel kun je er eigenlijk wel vanuitgaan dat het vastlopen verholpen word, (Mits u natuurlijk de bovenstaande stappen wel heeft gevolgd)  Herstart uw  pc op en druk op de functietoets die je in het herstelmenu van uw pc krijgt. Normaliter is dit weer F8, maar het kan zijn dat uw pc  een andere knop gebruikt.

U komt nu terecht in het menu dat Microsoft gebruikt om vastlopende Windows 7 installaties te herstellen. In dit geval kiest u voor systeem herstellen. Kies nu de juiste toetsenbordindeling en klik op volgende. Het menu wat hierna komt kiest u voor systeemherstel, daar je verschillende opties om je pc draaiende te krijgen.

Herstelpunt via windows7  maken
Systeemherstel kunt u vinden via volgende stappen: Startmenu – Configuratiescherm-Systeem en beveiliging – Backup maken en terugzetten –Systeeminstellingen of de computer terugzetten –Systeemherstel starten – Volgende, en kies nu een herstelpunt uit zover mogelijk terug in de tijd en kies volgende, nu als maar accepteren en de computer word hersteld!

Lukt dit alles niet,  is het ook mogelijk  de pc naar de Fabrieks instellingen terugzetten (Formateren)  Je hebt als het goed is een recovery DVD wat de makkelijkste optie is.

Computer formatteren zonder Cd / Dvd Windows 7 - 8 vista XP
Hierbij moet je weten of de recovery partitie is gereserveerd. Om hierachter te komen kun je het volgende doen: Ga naar start (links onder in je scherm) rechts klikken op ‘computer’ dus niet aanklikken maar rechtermuisknop erop, kies vervolgens beheren en vervolgens klik je verder in het linker menu op schijfbeheer, de harde schijf word weergegeven, en 1 ervan is dan de recovery partitie door het systeem gereserveerde partitie (System reserved) normaliter een 100Mb of 150MB. Als deze recovery er tussen staat kun je de computer terug naar de fabrieks-instellingen zetten.

Herstart de pc of zet de pc aan. Alvorens je het Windows logo ziet verschijnen druk je herhaaldelijke keren op de F8 toets. Dan verschijnt er een scherm, (Als je dus echt herhaaldelijk op de F8 hebt gedrukt vanaf het opstarten van de computer. Selecteer dan het scherm System Recovery.  Selecteer de toetsenbordindeling en klik op Volgende. Om toegang te krijgen tot de herstel optie moet u zich aanmelden als een lokale gebruiker van Windows, Anders krijgt u geen toegang tot de opdrachtpromt , typ Administrator in het veld en gebruikersnaam en klik u op oke. Vervolgens klik je op PB Factory Image Restore, waarna het welkoms-scherm van de PB factory image restore verschijnt. klik weer op Volgende waarna het bevestigings-scherm verschijnt. klik dan weer op volgende om te bevestigen. klik daarna op afsluiten en herstart de pc.

 Meest gestelde vragen en antwoorden over Windows 7