Formatteren en installeren Windows 7
Recente Tweets


Hardisk wipe-No format


Windows 7 herstellen


Tip
Vaak is het geval bij vastlopers dat het software van programma's in verouderd, een moeilijke opgave is het om uit te zoeken welk programma de nodige update mist. Met dit tooltje kunt u handig in een overzicht zien welke programma's er bijgewerkt worden. (Gratis tool)

Download Slimware Untilities


Tip
Maak altijd een extra partitie voor uw documenten. Het voordeel is dat u uw belangrijke documenten niet kan verliezen. Daarnaast is het verstandig om eens in de maand een backup te maken van uw bestanden. Hiermee voorkomt u vervelende situaties mocht het er op aankomen dat de pc opnieuw moet worden geïnstalleerd. 


Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Formatteren en installeren van Windows 7

Formatteren van een computer of laptop is niet altijd een eenvoudige handeling, maar meer noodzakelijk als de pc begint vast te lopen zonder dat er een oplossing daarvoor is. (Hoewel het  verschillende spyware en virussen en configuraties zorgt voor een pc die vastloopt) Om het proces installeren en formateren te beginnen, moet u weten dat het formatteren van de computer letterlijk betekent het verlies van alle bestanden die u hebt op uw harde schijf, zoals uw foto's, documenten en programma's om helemaal opnieuw te beginnen met een computer zonder problemen. Als je klaar bent voor een diepe reiniging en opnieuw installeren van Windows 7 , moet u eerst een exemplaar van Windows 7 hebben. Of een versie van Windows 7 die van internet afkomt illegaal, maar dat is uw keuze uiteindelijk.

Belangrijke documenten opslaan
Maak als eerst een back-up van alles wat je wilt bewaren (programma's, documenten, foto's,)

Vergeet ook niet dat de programma's die u regelmatig gebruikt, zoals het Office/ Word pakket, niet rechtstreeks kan worden gekopieerd, maar moeten dus opnieuw worden geïnstalleerd vanaf de oorspronkelijke Cd of Dvd.

Formatteren en installeren Windows 7
Zet de computer aan en zodra u tekst op het scherm ziet komen, drukt u op hetzelfde moment de toetsen 'DEL' knop in om de BIOS te openen . In veel gevallen kunt u de bios ook openen door op F1, F2 of F10 dit verschilt echter per computer. Probeer anders 1 voor 1 deze knoppen.

Zoeken in het menu naar 'Boot Order "of een soortgelijke optie zoals' Advance BIOS Features ', zou het kunnen zijn in" Advanced ", elke computer is anders dus u moet even nakijken hoe dit voor uw computer mogelijk is . Controleer anders de handleiding van uw computer bij de minste twijfel.

Selecteer 'First Boot Device' tab (eerste opstartschijf) en selecteer de CD / DVD voor je team login optie in de Windows 7-cd . Controleer of de volgende is voldaan: 'Second Boot Device: Floppie "en" Third Boot Device:. HDD-0'

Sla de veranderde instellingen op via 'F10', waardoor de instellingen die u hebt ingesteld zo blijven staan. Druk op 'Esc' om het menu te verlaten. Vergeet niet op 'J' (ja / ja) te drukken wanneer de computer vraagt of u dit echt wilt wijzigingen en om op te slaan.

Nadat de computer opnieuw is opgestart, plaatst u de installatie cd / dvd van Windows 7 en wacht tot de computer de schijf gaat lezen. Hierna vraagt de pc het volgende: Druk op een toets om de computer op te starten vanaf de cd / dvd. Dit doet u dan ook : )

Vul in het lege formulier-scherm van Windows welke taal u wilt installeren, en de methode van uw toetsenbord en de valuta en tijdsindeling. Klik daarna op 'Doorgaan. Selecteer daarna  'Installeer' en accepteer de licentieovereenkomst van Microsoft Windows als u akkoord gaat met de voorwaarden natuurlijk.

Tussen de twee opties die u aangeboden worden, zoals de upgrade (update) zal de computer het uitvoeren naar de nieuwste installatie van Windows 7 en geen van uw gegevens zullen verloren gaan. Kies dus voor deze optie.

Selecteren 'Aangepast' voor een volledig schone installatie , klikt dan op 'Nieuw' daardoor krijg je twee primaire partities (Unit C), om veiligheidsredenen.

Zodra u een secundaire partitie ‘D-schijf’ ,heeft gecreëerd klik op 'Formateren'. Wacht daarna op Windows installeren en updates en overige functies.

Naast andere zaken zoals het aanmaken van een gebruikersnaam en wachtwoord, moet u de productcode invoeren, bij Windows 7 kunt u volgende klikken als u het registratienummer bij de hand hebben. Die u daar kunt invoeren. Wacht daarna, want de computer gaat alles laden.

U kunt nu genieten van de  nieuwe Windows 7 besturingssysteem!