Wie is Reggefiber? 'Grootste overname KPN glasvezel'
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Wie of wat is Reggefiber, KPN Is Reggefiber?

Misschien hebt u al wel eens van Reggefiber gehoord. Vaak wordt dit bedrijf gelinkt aan glasvezel en dat valt natuurlijk goed te begrijpen. Reggefiber is namelijk een bedrijf dat glasvezelvoorzieningen aanlegt door heel Nederland heen. Wanneer u dus een glasvezel aansluiting nodig heeft, komt u dus vaak in contact met Reggefiber. Door glasvezel zal er een wereld voor u open gaan. Echter, Reggefiber is geen provider. Veel mensen denken dat wel, maar dat is een verkeerde gedachte


De providers betalen vergoedingen voor de huur van het netwerk. Uiteraard betaalt u een prijs aan de provider, u hebt immers een abonnement afgesloten. U kunt het dus vergelijken met uw gasaansluiting abonnement die u heeft van bijvoorbeeld Eneco. Maar de nutsvoorzieningen (Het netwerk is van Enexis in brabant) Of bijvoorbeeld Liander in Gelderland met Nuon als provider.

Wie is Reggefiber?
Reggefiber is dus een bedrijf dat zich bezig houdt met de aansluitingen van glasvezel. Het is een Nederlands bedrijf en is door heel het land heen actief. Ze werken samen met een aantal andere bedrijven en brengen aansluitingen aan. Het bedrijf is opgericht in 2005. Enkele bedrijven onder leiding van Reggeborgh besloten te gaan samenwerken. Ze bundelden de krachten om glasvezelnetwerken aan te leggen. Reggefiber is een gezamenlijke onderneming van KPN en Reggeborgh.

Onderzoek ACM
Door de overname zijn er een aantal zeggenschapsverhoudingen veranderd en daardoor zijn ook de voorwaarden, die oorspronkelijk waren opgesteld, vervallen. Het is daardoor mogelijk dat er beperkingen komen voor andere bedrijven om gebruik te maken van de glasvezelkabel van KPN. Daarom gaat de Autoriteit Consument & Markt nader onderzoek doen naar de overname van KPN. KPN krijgt namelijk de volledige zeggenschap en dat kan gevolgen hebben voor andere bedrijven die deze of soortgelijke diensten aanbieden. Misschien moeten er wel nieuwe voorwaarden opgesteld worden, dat moet blijken aan de hand van onderzoek. Het ACM gaat dan ook onderzoeken of andere bedrijven, die graag gebruik willen maken van KPN’s glasvezelkabel uitgesloten kunnen worden KPN. Of dat KPN in staat is om bepaalde, beperkende voorwaarden op te stellen.

Marktanalyse
Maar het ACM is nog meer zaken bezig. Zo voeren ze niet alleen een onderzoek uit, ze zijn ook bezig met het opstellen van een marktanalyse van de telecomsector. Iedere drie jaar wordt deze analyse opgesteld. Een uitkomst kan zijn dat ACM aan bepaalde telecomaanbieders de voorwaarde oplegt om anderen gebruik te laten maken van hun netwerk. Voor het onderzoek naar de overname zijn deze resultaten ook erg belangrijk. Daarom is het zo dat het onderzoek en de analyse momenteel gelijktijdig bezig zijn. Zo kunnen de resultaten van het onderzoek en de marktanalyse direct gekoppeld worden aan elkaar.

Reggefiber
Zoals gezegd is Reggefiber dus van KPN en Reggeborgh samen. Door heel het land heen worden door dit bedrijf glasvezelkabels aangelegd. Ook hebben zij het beheer hiervan in handen. Bijna 2 miljoen huishoudens hebben inmiddels een glasvezelaansluiting. De verwachting is dat dit aantal alleen nog maar zal stijgen. KPN heeft op dit moment 51% van de aandelen in handen, na de definitieve overname zal KPN 60% van de aandelen krijgen. Daarnaast zal het de volledige zeggenschap gaan krijgen over het bedrijf.