Alternatief voor Word en Excel
Recente Tweets

OpenOffice pakket
OpenOffice is een opensourceproject met als doelstelling: De ontwikkeling van hét internationaal toonaangevende kantoorpakket, dat door de voornaamste besturingssystemen wordt ondersteund, en dat toegang biedt tot alle functionaliteit en gegevens via open, componentgebaseerde API's en een op XML gebaseerd bestandsformaat.

Alternatief voor Word en Excel

Er is zeker een goed en misschien nog wel beter alternatief voor Word en Excel, dan Word en Excel programma  van Microsoft zelf.  Het alternatief voor Word en Excel bestaat overigens al enkele jaren en wordt als maar meer gebruik van gemaakt omdat het simpelweg gratis is en veel stabieler dan de officiële versies van Word en Excel van Microsoft.  Hoe het komt dat iedereen standaard Microsoft office pakket heeft is simpel te verklaren. Als u een computer of laptop koopt zit vaak het software pakket standaard in de pc, hoewel het meestal los op een dvd mee wordt geleverd. Ook zijn er veel mensen niet op de hoogte over deze alternatief voor Word en Excel. Het delen van deze nuttige informatie wordt dan ook op prijs gesteld. 

De gratis Apache OpenOffice office suite beschikt over
- een tekstverwerker programma >Writer, vergelijkbare alternatief voor Word.
- een spreadsheetprogramma >Calc, vergelijkbare alternatief voor Excel
- een presentatieprogramma >Impress, vergelijkbare alternatief voor Powerpoint.
- een tekenprogramma >Draw.
- een formule-editor >Math.
- een database >Base, vergelijkbaar met Access.

De gratis ‘Open-Office’ download

De Download ‘OpenOffice’ alternatief kantoorpakket
Licentie: 
Open source (Dus gratis altijd)
Taal: Nederlands en Engels
De versie is geschikt voor: Windows XP/Vista/7/8 Mac OS X en Linux
Download here latest version: Nl

Het alternatief voor word en Excel heeft dus beduidend voordeel in alle opzichten.  Het is gratis te gebruiken. Wat al gauw 100 tot 150 euro besparing geeft. Daar en tegen is het programma Openoffice nog eens super makkelijk in gebruik.  En heeft als voordeel dat het stabiel draait onder alle Windows Systemen zoals Windows Xp Windows 7 Vista Windows 8 en ook Mac OS X en Linux. 

OpenOffice.org download wordt tegenwoordig algemeen gezien als belangrijkste alternatief voor marktleider Microsoft Office. OpenOffice.org download hanteert het standaard documentformaat Open Document, waardoor met name overheidsorganisaties in verschillende landen (steeds meer verplicht worden om een open bestandsformaat te gebruiken)