Problemen met wifi verbinding?
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Problemen met Wifi verbindingen oplossen

Doordat het aantal draadloze apparaten in een huishouden alleen maar aan het toenemen, kan het tegenwoordig geen kwaad om je te verdiepen in het stabiel maken en versterken van je Wifi verbinding. Want je wilt met je Smart TV, tablet, smartphone en laptop wel snel internet zonder te moeten wachten op het laden van websites en slecht bereik waardoor de verbinding hapert.

 

Locatie van de router
Het eerste waar over je mag nadenken is de locatie/plek van je router. De router verspreidt het Wifi signaal in en rondom je woning. Het handigst is te kiezen voor een centrale positie; liefst niet in een hoek. Bij woningen met meerdere verdiepingen is de begane grond de meest voor de hand liggende, maar zeker niet de beste plek. Wat ook veel mensen doen maar niet aan te raden is: De router in de meterkast te plaatsen. Dit is niet handig want voor een krachtig signaal heeft je Wifi router veel open ruimte nodig en de meterkast is een plek waar veel storingsfactoren zijn, zoals betonnen muren en de electra bekabeling van het hele huis.
Op sommige routers zijn meerdere antennes bevestigd die je kunt richten. Een tip is deze antennes zo ver mogelijk te spreiden, dit zorgt ervoor dat je bereik wordt vergroot.

Draadloze verbindings problemen oplossen
Als het bereik toch goed lijkt te zijn maar de verbinding hapert enorm, dan kan het makkelijk voorkomen dat je Wifi signaal in conflict is met een ander signaal. Tegenwoordig is het geen uitzondering meer dat er een enorme lijst met beschikbare netwerken zichtbaar is. Voor de 2,4GhZ verbindingen zijn er maar 13 kanalen te verdelen. Een sterk signaal van de buren, die zich op hetzelfde kanaal begeeft kan dan makkelijk de oorzaak zijn. In de router kan het uitzendkanaal worden gewijzigd naar een rustiger kanaal.

Wifi versterken met een repeater
Als je merkt dat er op een bepaalde plek, bijv. de tuin, slechte Wifi ontvangst is en met de enige router lukt het maar niet om het signaal te verbeteren dan is een Wifi repeater, ook wel Wifi versterker een uitkomst. Een Wifi repeater maakt draadloos contact met de router en zendt na ontvangst een versterkt signaal uit. Zo wordt het bereik eenvoudig vergroot. Ze zijn compact en je kan ze rechtstreeks in een stop contact steken. Er zijn geen kabels benodigd en de repeater kan redelijk eenvoudig worden ingesteld. Meerdere van dit soort repeaters is geen enkel probleem,dus zo kan het hele huis worden voorzien van een maximaal bereik.

Installeren / configureren van een Wif Repeater
Het instellen van een Wifi repeater is niet moeilijk. De locatie en afstand van de repeater is natuurlijk wel belangrijk, deze moet wel de mogelijkheid hebben om verbinding te kunnen maken met het draadloze signaal van de Wifi router.
Als de repeater voor de eerste keer is aangezet, maak je contact met een draadloos apparaat zoals een laptop, of tablet. In de handleiding of op een sticker vind je de “SSID” naam terug waarmee je draadloos een verbinding maakt. Nadat de verbinding met de repeater is opgezet, dien je meestal via een browser een naam of netwerkadres in te tikken ( zie ook hiervoor de handleiding of de sticker) waarna je in het menu komt om de Wifi repeater in te stellen. De repeater zoekt automatisch naar de Wifi signalen en laat deze in een lijst zien. Klik de juiste netwerknaam aan en geef het bijbehorende wachtwoord op. Zodra dit is ingesteld is de repeater in feite klaar om gebruikt te worden.
het meeste eenvoudige is om de netwerknaam hetzelfde te houden. Je hebt dan ook eigenlijk niet door met welk apparaat er een verbinding is. Wil je toch weten met welk draadloos apparaat je in huis verbonden bent dan kan je de “SSID” naam van de repeater wijzigen in bijv: ‘draadloos zolder’