Pc schoonmaken, "Onderhouden & Optimaliseren"
Recente Tweets


Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Pc schoonmaken, "Onderhouden & Optimaliseren"

Onderhoud je pc. Bij de aankoop van een nieuwe desktop of laptop is iedereen laaiend enthousiast. Het systeem start snel op en reageert onmiddellijk op de input van de gebruiker. Na enkele maanden ontstaan de eerste irritaties omdat het systeem vertraagt en trager opstart. De diagnose is eenvoudig: het onderhoud van de pc wordt niet of slecht uitgevoerd. Om u terug te laten genieten van de initiële snelheid, geven wij u hier verschillende tips om uw systeem te onderhouden en te versnellen.

Onderhoud van de hardware
Na verloop van tijd stapelt het stof zich op in uw pc. Door de ophoping van stof vermindert de koeling van het systeem. Hierdoor verhoogt de geluidsproductie van de koelers en vermindert de prestatie van belangrijke componenten. Omdat de koeling minder goed werkt, bereiken ze sneller hoge temperaturen waardoor het systeem de prestaties automatisch vermindert om oververhitting te voorkomen.
Bij een desktop verwijdert u de zijplaat en gebruikt u perslucht en een stofzuiger om het stof te verwijderen. Vermijd statische elektriciteit om componenten niet te beschadigen. Bij een laptop heeft u deze mogelijkheden niet. Zorg ervoor dat de koelers aan de zijkant van de laptop steeds stofvrij zijn.

Controleer in je BIOS
Je BIOS is een cruciaal onderdeel van je pc. Een goede afstelling vermijdt onnodige vertragingen. De eerste stap is de versiecontrole. Onder systeeminformatie vind je de versie van je BIOS. Nadien vergelijk je dit met de recentste versie op de website van de fabrikant. Als er een recentere versie beschikbaar is, download en installeer ze dan.

De tweede stap omvat de controle van de instellingen. Ga in je BIOS en bekijk alle instellingen. Verschillende instellingen hebben potentieel om je systeem te versnellen. De memorytiming, Hyper threading, AGP transfermode, quick boot optie en boot sequentie helpen je om snelheidswinst te boeken.


Voorzie je systeem van de recentste updates

Om beveiligingsproblemen te verhelpen en de snelheid van Windows of programma’s te verbeteren, brengen fabrikanten regelmatig updates uit. Het installeren van deze updates is een belangrijk onderdeel van het onderhoud. Controleer daarom voor alle programma’s, componenten en besturingssysteem of u de recentste updates en drivers gebruikt.

Dankzij de juiste programma’s is de controle hiervan eenvoudig uit te voeren. Gebruik Windows Update om belangrijke en optionele updates te installeren. Nadien gebruikt u de Microsoft Baseline Security Analyzer om het besturingssysteem te controleren.

Na de controle van je besturingssysteem ga je verder met de controle van de componenten. Ook hiervoor brengen fabrikanten updates en patches uit. Nadien controleer je op de website van de fabrikant of er nieuwe updates zijn. In veel gevallen heb je ze al gedownload via de optionele updates van Windows Update.

Tenslotte kijk je de softwareversies van je programma’s na. Ook hiervoor bestaan programma’s. Na de installatie controleren ze alle programma’s met de recentste versie die de makers aanbieden.


Een systeem waarbij de updates niet regelmatig geïnstalleerd zijn, heeft de nodige tijd nodig om alle updates binnen te halen. Sommige updates download je sequentieel. De installatie van bepaalde updates is noodzakelijk om andere updates te installeren. Controleer daarom maandelijks je systeem op updates en stel je systeem zo in dat hij updates en patches automatisch downloadt en installeert.

Pagina -1 van 3

                                                                                   Lees verder>