Zit er in een computer goud? Hoeveel goud, '24 karaats'
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Zit er in een computer goud? En hoeveel goud?

Geld verdienden met oude computers, ja dat kan altijd. In onderdelen zoals de computer desktop laptop mobiel welke van een oude bouwjaar zijn kunnen sporen van goud bevatten. Het meeste goud vindt u in de 486, 386, 286 en lagere pc's Bij de gsm moet u denken aan de nokia tijd voor het jaar 2001. Lees verder hoe het werkt..

 

Oude computers opkopen voor goud te maken
U kunt oude computers opkopen om goed te winnen. Maar u moet zich wel bedenken dat als u 10 euro geeft voor een pc dat de winst en tijdsduur uiteindelijk meer kost dan het winnen van goud zelf uit de pc. Het beste kun u naar een kringloopcentrum gaan waar ze alle onderdelen weggooien van de computer. (Hoewel ook zij tegenwoordig dit wel verzamelen omdat ze ook weten dat er goud in de pc zit. Vraag bij vrienden en kenissen na of ze nog oude computers hebben. Vertel gewoon eerlijk dat je uit wil proberen om goud te maken van een pc.

Welke onderdelen bevatten goud uit de pc
Het meeste goud in de computer bevind zich in de processor. Natuurlijk ook in het moederbord en de kabeluiteindes en het ramgeheugen. En elk aparte extra onderdeel zoals een videokaart / geluidskaard. Maar nogmaals het meeste goud in de pc zit hem in de processor.

Hoeveel karaats goud zit er in een computer
In sieraden zit inverhouding minder goud dan in een pc, in een pc zit het maximale aan goud (24 karaats) Weliswaar is het een laagje goud die op de puntjes van de onderdelen zit bevestigd, maar het blijft toch 24 karaats goud.

Computeronderdelen oplossen in kwik
Er zijn heel veel middelen om het goud te scheiden van de onderdelen, hoewel veel mensen voor de makkelijkste manier kiezen, en goedkoopste oplossing om goud te scheiden is het doen van kwikoplossing.

Onderdelen van pc scheiden en recyclen
Als je eenmaal het goud uit je computer hebt weten te scheiden, doe je er verstandig aan om ook alle andere onderdelen te scheiden van de pc. De Pc zit barstensvol bruikbare matrialen die u zo kunt verkopen. U kunt denken aan alluminium, ijzer, koper, en roestvast staal. Als u dus infeite 100 computers heeft. dan heeft u zonder het goud alleen al op te tellen een goudbedrag aan andere metalen. (We schatten het op 250 euro)

Opbrengst aan goud per computer
De opbrengst aan goud per computer is enigsinds verwaarloosbaar tegen hetgene wat u er voor moet doen. U bent met 1 computer al gauw een 5 uur bezig om het goud en andere matrialen te scheiden. Een schatting aan goudwaarde is moeilijk te zeggen, maar uit ervaring weten we dat het ongeveer 3 tot 10 euro per computer zal zijn. Het ligt ook veelal aan de oudheid van de computer, een mbi computer zal meer opbrengst geven dan een nieuwe pentium 4. (Hoewel de pentium 3 of 4 ook al aardig oud is.


Goudwaarde per gram algemeen. Voor computers / gsm geldt meestal 24 karaats

Let wel dat de prijs van goud nogal schommelt wekelijks, maar van onderstaande heeft u een indicatie van waarde.
8   karaat 33,3% goud € 8.62 per gram
14 karaat 58,5% goud € 15.14 per gram
18 karaat 75,0% goud € 19.41 per gram
20 karaat 83,3% goud € 21.55 per gram
21 karaat 87,5% goud € 22.64 per gram
22 karaat 91,6% goud € 23.70 per gram
24 karaat 99,9% goud € 25.85 per gram