Hoe websites er vroeger uitzagen 'Top 10'
Recente Tweets


De websites van toen zagen er zo anders uit.. Top 10 leuke bezochte sites'


Ontstaan van de PC.
De geschiedenis van de computer en het ontstaan hiervan. Voor veel mensen is het de normaalste zaak van de wereld dat de computer er is. Zeker voor jonge mensen is een leven zonder computer niet voor te stellen. Maar als we 50/60 jaar terug gaan in de tijd, was de maatschappij helemaal niet bekend met computers. Dat is vandaag de dag nauwelijks voor te stellen. Alles wordt tegenwoordig geautomatiseerd, alles draait om computers. Iedereen maakt bijna dagelijks wel gebruik van de computer. We moeten even een e-mail versturen, we willen het nieuws checken of we doen een aankoop via het internet. Overal hebben we de computer bij nodig. Maar ook als u bijvoorbeeld een ziekenhuis binnenloopt, staat alles in het teken van de computer. Er worden netwerken gecreëerd om online actief te kunnen zijn, om gegevens uit te kunnen wisselen. Zoals gezegd is de computer overal bij betrokken, maar hoe is de computer eigenlijk ontstaan? Lees verder..


Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

De websites van toen. 'Top 10 leuke bezochte sites'

Het leuke is dat alles wat je op internet zet er nooit meer af gaat, daar maken we hier dan ook even gebruik van. Want hoe leuk is het om sites van vroeger nog eens te zien? Vroeger en nu is een groot verschil, De techniek gaat waardoor de sites er strakker en prof eruit zien. Hieronder hebben we een door onze samengestelde top 10 gemaakt.
De sites varieren van 7 -15 jaar geleden (Screenshots)


 

Eén van de meest bezochte websites in Nederland is Nu.nl Nu.nl is er in meer varianten zoals Nujij.nl. Maar hoe zag Nujij.nl er in 2007 uit?


Marktplaats hoe zag Marktplaats.nl er vroeger uit? We hebben de foto van het jaar 2000, 14 jaar geleden dus. (Voor 600 gulden heb je al een mooie slaapbank)

 


Hoe Twitter er 8 jaar geleden eruit zag. Twitter ken je bijna niet meer terug in vorm.. Of Twitter vroeger leuker was dan nu dat blijft ook nog maar de vraag, de screenshot is in ieder geval leuk om te zien.Hoe-zag-Tiscali.nl er vroeger uit? Tiscali was voorheen Worldonline.nl wat tegenwoordig Telfort is geworden. Toch was deze site vroeger een veelbezochte site vandaar dat we hem plaatsen om even de herinneringen op te doen van 10 jaar geleden.


Brutalemeiden.nl ken je deze nog uit de chattijd? De chat is nadien veranderd van naam Chatzoo.nl. Allebei de websites zijn al enkele jaren offline. Als ik me niet vergis is Brutalemeiden.nl al meer dan 7 jaar offline. (De site had in elke chatbox meer dan 250 bezoekers) Soms moest je gewoon wachten om naar binnen te kunnen. Maar hoe zag de website er vroeger uit 14 jaar geleden?


hoe zag Wikipedia er vroeger uit. (Meer dan 10 jaar geleden) Het ziet er een beetje blikkerig uit..


Cu2.nl ken je die nog? Hij bestaat nog steeds. De homo/Lesbi variant Cu2night.nl is wel offline. Cu2.nl was en is ook een soort van sociaal netwerk, vergelijkbaar als hyves.nl / Twitter. Vroeger nouja vroeger? Pakweg 13 jaar geleden zag de website zoals onderstaande eruit.


hoe-zag Youtube er vroeger uit?(Pakweg 8 jaar geleden) De website heeft wel behoorlijke aanpassingen gehad, Het filmpje wat je ziet op de screenshot is overigens nog steeds te zien, hoewel de viewers nu op meer dan 2,5 miljoen staat :)


Hoe zag altavista.nl er vroeger uit? Altavista werd voor Google enorm veel gebruikt. Dat was echt de zoekmachine van vroeger. Echter is deze site niet meer te vergelijken met vroeger zoals je hieronder kunt zien.


hoe zag telegraaf er vroeger uit? Als je dacht dat de telegraaf 10 jaar geleden nog alleen een krant was, dan heb je het mis! De digitale telegraaf krant is er zoals je ziet al meer dan 10 jaar.


 

Wil je deze pagina delen? Dat kan via onderstaande button. Vind je de pagina leuk dan kun je liken.

Leestip: Ontstaan van de PC
De geschiedenis van de computer en het ontstaan hiervan. Voor veel mensen is het de normaalste zaak van de wereld dat de computer er is. Zeker voor jonge mensen is een leven zonder computer niet voor te stellen. Lees verder..