Email instellen via Windows?
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Windows email op een goede correcte wijze instellen

Windows mail correct instellen zo doe je dat. Het instellen van uw Windows mail is voor veel mensen een probleem. Want hoe kunt u nu eigenlijk uw mail juist goed instellen zodat deze automatisch inlaadt op Windows Live mail? Het is belangrijk om de juiste stappen te doorlopen om uw mail goed binnen te kunnen halen. In het onderstaande wordt beschreven hoe u voor verschillende besturingssystemen uw mail kunt instellen.


Mail instellen in Windows
Het instellen van uw email hoeft u maar één keer goed te doen. Als u uw account correct hebt geconfigureerd, zal alles in orde zijn. Het is mogelijk om meerdere accounts toe te voegen. Met behulp van Windows Mail kunt u emailberichten verzenden en ontvangen. Het is mogelijk om mail in te stellen voor verschillende providers. Zo kunt een emailadres hebben van Hotmail, G-mail, KPN, Solcon, Chello, Ziggo, UPC, Telfort, Vodafone etc. Misschien heeft u wel een eigen server met een eigen domeinnaam. Ook dan kunt u uw mail inladen in Windows Mail.

Via Windows Vista mail instellen
Ga naar start en op klik hier op Windows Mail. Er opent zich een scherm en ga naar ‘Tools’, kies vervolgens voor ‘accounts om uw email in te stellen in Vista’. Het instellen van uw email begint met kiezen van het juiste type account. Kies voor ‘Email Account’ en ga verder. U komt nu op een scherm waar u een naam in moet vullen. Deze naam krijgen ontvangers van uw mail te zien. Ga door en vul uw emailadres in. Vervolgens moet u het goede type mailserver kiezen. Vaak wordt POP3 gebruikt. Sommige mailservers ondersteunen ook IMAP. Met IMAP blijft de mail altijd op de server staan. Bij POP3 zal de mail door Windows mail van de server worden opgehaald. Vervolgens moeten de inkomende en de uitgaande server worden ingevoerd. Vergeet niet om correct de ‘outgoing server requiers authentication’ aan te vinken. In het volgende scherm komt u bij de gebruikersinstellingen. Hier moet u een gebruikersnaam plus een wachtwoord invoeren. Wanneer u niet altijd uw wachtwoord in wilt vullen, kunt u er voor kiezen dat Windows Mail uw wachtwoord onthoudt.

Windows 7 email instellen
Om uw email juist in te kunnen stellen voor Windows Live mail in Windows 7 moet u eerst het juiste programma openen. Ga hiervoor naar start en tik hier ‘Windows Live mail’ in en open het. Ga in de tabbladen bovenin naar ‘accounts’ en klik op het icoontje met een plusje erin. Er opent zich een scherm waar u uw emailadres, wachtwoord en naam in moet voeren. Vervolgens komt u in een scherm waar u uw serverinstellingen moet configureren. Zo kunt u hier het servertype aangeven, het meest gebruikte type is POP3. Bij POP3 zal de mail van de server worden opgehaald. Ook moet u tweemaal een goede serveradres invullen. Als u deze stappen juist heeft doorlopen zal uw mail worden ingeladen.

Windows 8 email instellen
In Windows 8 ziet alles er anders uit. Zeer strak en correct afgewerkt, maar u kunt ook hier uw email inladen. Klik hiervoor op het email pictogram in het startscherm. Klik in het scherm wat verschijnt op ‘Alles weergeven in instellingen’ als u een ander emailaccount in wilt stellen dan de gebruikelijke. Kies het type account. Heeft u een ander account? Kies dan voor ‘ander account’. Ga vervolgens naar ‘details weergeven’. Hier kunt u allerlei gegevens invullen. Uw emailadres, wachtwoord en de server. Ook moeten de juiste poortnummers hier goed worden ingevuld. Als u op ‘verbinding maken’ klikt, zal uw mail worden ingeladen.

Het Serveradres achterhalen provider
Het kan goed zijn dat u uw serveradres niet weet. U kunt dit het simpelste nagaan door even contact op te nemen met uw provider. Echter, via internet kunt u ook al gemakkelijk achter uw serveradres komen. Op internet kunt u namelijk binnen een mum van tijd erachter komen wat het serveradres is, helemaal als het om een bekende server gaat. U kunt online namelijk lijsten vinden met de mailservers van bekende providers. Wanneer u een eigen mailhosting heeft, moet er vaak mail. voor uw domeinnaam worden gezet.

Email account gratis aanmaken opties online
Heeft u liever een ander goede gratis mail account online, dan een emailadres van de benoemde providers? Op de volgende pagina is het mogelijk om wegwerp email aan te maken.

                                                                       Gratis E-mail >