Hoe verwijder je spyware?
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Wat is spyware, 'En hoe te verwijderen?

Spyware doet de naam zeker eer aan (spionage software).

Het spyware zit verstopt in een download die vaak illegaal is. Een voorbeeld van spyware wat standaard mee geeinstalleerd wordt is: Kazaaof Torrents.

Een handige manier om zich daar achter te verschuilen. Het software wat u download is dus geïnfecteerd door spyware. Dit is geen virus of malware maar echt spyware. 

 

Wat is spyware precies?
Spyware wordt gemaakt door criminelen die geld willen verdien (marketing techniek) Ze verkopen uw privé gegevens door aan derden.  Normaliter moet er dik voor worden betaald per adres gegeven. maar door het te verstoppen in een bestandje wat u download waar u zelf bij het accepteren van de voorwaarden dus akkoord gaat hebben de cybercriminelen dus gratis toegang tot uw privé gegeven , en die brengen dus veel geld.  Niet echt schadelijk is de spyware. maar uw computer kan er wel traag door worden, en het is ook niet fijn om prive gevolgd te worden.  vervolgens met allerlei verkoop programma's op uw pc die vaak ook weer nep zijn en ook weer vol spyware zitten. 
Zie ook: Spyware zoekmachines

Spyware en virussen
Spywareprogramma's lijken in zekere zin op computervirussen. Beide worden geïnstalleerd zonder dat de gebruiker er iets van weet en beide hebben nadelige gevolgen voor de gebruiker. Ook veroorzaken beide vaak instabiliteit van het besturingssysteem. Maar er zijn toch wat verschillen. Een virus kopieert zichzelf: het zal proberen andere computers te infecteren. Spyware kopieert zichzelf in het algemeen niet. Virussen verspreiden zichzelf (met hulp van computergebruikers die onvoorzichtig met hun computer omgaan) op een zo onopvallend mogelijke manier om maar niet ontdekt te worden. Spyware wordt verspreid door programma's juist duidelijk aan te prijzen, zodat ze door onwetende gebruikers worden uitgevoerd. Spyware installeert zichzelf op zo'n manier dat het steeds mee opstart als de computer gestart wordt, waarbij het processortijd en geheugen gebruikt en het systeem instabiel kan maken 
Spyware moet u beslist verwijderen om sowieso een vastloper van een pc te voorkomen. Via ons 'overzicht programma's' kunt u alle scanners gratis downloaden.


Spyware bedreiging 'Antivirus Overzicht'
Een bedreiging of een virus op uw computer kan leiden tot vervelende problemen. Vaak vereist het oplossen van deze problemen technische kennis waardoor het moeilijker is om het virus te verwijderen van uw computer. Via antivirus overzicht kunt u gratis ondersteuning krijgen op het gebied van antivirus producten. Antivirus Overzicht bied een breed aanbod van leerzame artikelen en daarnaast wordt u wegwijs gemaakt op het gebied van antivirus producten. Op deze manier kunt u zelf zorgen voor een optimale beveiliging van uw computer. 

Klik hier om meer te lezen over het beveiligen van uw computer.