Facetime werkt niet 'Tips en trucs'
Recente Tweets


Geschiedenis facetime
FaceTime werd door toenmalig Apple-CEO Steve Jobs onthuld tijdens zijn toespraak op de WWDC van 7 juni 2010. Het programma werd tegelijk met de iPhone 4 aangekondigd, het eerste apparaat waarop het programma beschikbaar zou zijn. Bij de lancering van de vierde generatie iPod touch werd aangekondigd dat ook dit apparaat FaceTime zou ondersteunen. De naam FaceTime werd overgekocht van het bedrijf FaceTime Communications Inc., dat daarna verder ging onder de naam Actiance Inc.

FaceTime voor Mac OS X werd aangekondigd op 20 oktober 2010, tijdens het "Back to the Mac"-evenement. Op 24 februari 2011 verliet FaceTime de bètafase, en werd het geplaatst in de Mac App Store, met een prijs van € 0,79 (inmiddels verhoogd naar €0,89). Volgens Apple was het bedrijf van plan het programma gratis aan te bieden, maar werd het daarvan weerhouden door de Sarbanes-Oxley act uit 2002, die het verbiedt een niet-aangekondigd onderdeel van een product aan te bieden na de release. Het programma wordt wel gratis geleverd bij nieuwe Mac-computers. Bron:Wikipedia

Wat is facetime en hoe los je de problemen op?

Als facetime vast loopt of niet werkt dan is dat zeer vervelend, maar dat is gelukkig wel eenvoudig snel op te lossen met behulp van deze oplossingen.

 

Over Facetime, hoe werkt dit?
Wat facetime is en hoe het werkt. Face time  is een handige manier om videogesprekken met een iemand anders uit  te voeren. Dat kan zowel op videocamera als op de Ipod touch.  (Het is te vergelijken met skype webcam video bellen ‘videogesprek’  maar dan op je mobiel)  De camera van jou neemt je gezicht op en de camera van de ander neemt zijn of haar gezicht op. Die andere persoon moet dan logische wijs ook facetime gebruiken  Apple geeft  zelf de volgende informatie: Het enige wat je hoeft te doen, is de naam in de FaceTime-app opzoeken en erop tikken. Hij of zij ontvangt een uitnodiging op zijn of haar iPod touch of iPhone 4 of 5 display voor een gesprek met jou (Beeld bellen), en als hij of zij het gesprek accepteert, dan begint de FaceTime. Het werkt geheel vlekkeloos zonder enkele moeite, zowel in de staande als in de liggende positie. 

Facetime werkt niet op mijn mobiel > Iphone <
Het komt regelmatig voor dat als u uzelf wil aanmelden dat het lijkt of het zich in een loop bevindt, en dan blijft facetime steeds om uw Apple ID vragen.  De registratie en activeren hiervan in eenvoudig op te lossen.

De iPhone registreert uw telefoonnummer automatisch  voor het gebruik met FaceTime en iMessage tijdens de activering die plaats vind. Als u FaceTime met uw Apple ID wilt gebruiken, gaat u eerst naar Instellingen van FaceTime , waarna u voor gebruik uw Apple ID voor FaceTime ingeeft. Als je iMessage met je Apple ID wilt gebruiken dan kan dat ook. Ga hiervoor naar  de instellingen , dan naar  berichten en tikt dan op: gebruik uw Apple ID voor iMessage. Als je iMessage of facetime inschakelt met een  iPod touch of  iPad, is het verplicht een geldige Apple ID en natuurlijk ook een geldig wachtwoord in te voeren.

Oplossing voor activering van de Apple ID
Na elke stap schakelt u FaceTime en iMessage  uit en terug in via Instellingen  vervolgens naar “berichten” en dan naar “Instellingen”  waarna u gaat naar “FaceTime”

Update naar de nieuwste iOS versie.
U moet zeker weten dat er een  internetverbinding actief is. Controleer het WiFi (netwerk)  WiFi netwerk controle hoe u dit normaal ook zou doen. Als u een fout ziet bij het inloggen van uw Apple ID, kunt u het beste naar myinfo.apple.com gaan, log in in uw account en controleer of het primaire emailadres is geverifieerd.

Controleer ook altijd de juiste tijdzone en datum en kloktijd. Stel dit anders opnieuw in. Schakel FaceTime en iMessage in op het zelfde moment als je bent verbonden met een wifi-netwerk op een andere locatie.

Als er dan "Wachten op activering" wordt weergegeven, laat u imessage en facetime gedurende 24 uur ingeschakeld, want door imessage en facetime uit en terug in te schakelen,wordt de registratie weer opnieuw gestart.