Ingezonden door een Ex-colporteur
Colportage drama verteld de colporteur
Recente Tweets
Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Ik werkte als colporteur. (ex colporteur)

Tja hoe is het zover gekomen dat ik de verkoop in ben gegaan.  
Niet zomaar verkoop maar als colporteur. 

Werkloos geworden, CRISIS
Sinds 2009 was ik werkeloos en was hard op zoek naar een baantje. Gelukkig heb ik een goede babbel dus ik dacht laat ik eens uitzendbureaus bezoeken.  

Zoektocht naar een baan
Zo gezegd zo gedaan liep ik de volgende dag naar de stad en ging de eerste de beste uitzendbureau binnen.  Waar ik bij de deuringang kreeg te horen wat ik kwam doen? (op een heel sarcastische manier)  Ik zeg nou dat lijkt toch duidelijk dat ik hier goed ben om aardbeien te kopen!  Die opmerking werd niet echt als leuk beschouwd, waarna ik direct zei ‘Nee ik kom voor een baantje het liefst voor 40 uur per week. Waarop de dame antwoord dat ze helaas geen werk heeft,  zonder  ook maar enigszins te kijken in haar computer voor een vacature wist ze gelijk dat er al geen werk was?  Die dag heb ik alle uitzendbureaus langsgelopen tot sluiting tijd toe.  De laatste uitzendbureau die ik binnen stapte was het meteen raak! Ik kreeg heerlijk koffie en kon mijn verhaal doen naar wat voor werk ik zocht. Ik zei tegen de dame ‘ach ik ben niet zo van de eisen maar ik wil gewoon een baan.  Na een half uurtje praten kwam ze met een geweldige vacature “Colporteur.

Ik zeg wat?  Ze zegt ja colporteur voor langs de deur.  Je  kan zo goed praten dat dit zeker een goede baan is waar je flink geld kunt gaan verdienen. Ik zeg ik heb geen idee wat een colporteur is en doet. Afijn na uitleg begreep ik dat het verkopen was, en veelal adviserend werk. 

Goede salaris
Het salaris zou uitkunnen lopen tot wel 3500 euro bruto per maand.  Maar dan moet je wel 2.4 sales per dag schrijven.  Ik dacht ow das nie echt veel dat gaat me wel lukken.  

Aan de slag met mijn nieuwe baan
De week erna kon ik gelijk al beginnen werken. Ik mijn 3 delige setje pak aangetrokken en ging naar het werk.  Waar ik aankwam op het werk vertelde ze gelijk dat we paraat moesten staan om te vertrekken.  Maar al snel werd ik terug geroepen want ze hadden goed nieuws voor mij!  Het uitzendbureau was zo enthousiast over mij dat de leidinggevende ook zo enthousiast er van werd dat hij me gelijk een auto onder mijn kont schoof.  Een gloedje nieuw BMW met gepantserd glas en alles erop en eraan! Afijn we gingen aan het werk en zo na een paar uur had ik al 1 sale. We zouden om 7 uur stoppen maar ik moest nog 1 sale voor mijn target te halen.  Gelukkig net voor 7 uur had ik mijn 2e sale binnen gehaald en konden naar huis want anders zou de hele groep collega's moeten wachten op mij.   

De volgende morgen gingen we weer het veld in om azen te zoeken (ze noemde het azen of jokers) want volgens collega’s waren dat de makkelijke mensen om in te schrijven voor een sale. Toch bevreemde mij het dat andere collega’s met 4 of 5 sales per dag terug kwamen. Ik had er gemiddeld 2.5 per dag waar ik al zeer trots op was,

De baas vond mij slecht
Waarna ik een week later door de baas werd geroepen dat het niet goed met mij ging. Ik zeg ik voel me hartstikke lekker! Nee zegt hij want je schrijft maar 2 a 3 sales per dag en dat is niet goed! Ik kon dezelfde dag al mijn auto inleveren. Waar ik zo over verbaasd was want mijn targets waren goed. 2.4 per dag. Het werk begon me al tegen te zitten maar ik moest wel want ik had een kindje van 1 en een vrouw die ook geen werk had.  Ook had Ik mijn prive auto al opgeruimd en moest met trein reizen naar het werk.   

Verkoop cursus
Terug op het werk aangekomen kregen we de "hoe moet ik iemand manipuleren cursus"  Van het woord alléén schrok ik al!

> Pagina 1 van 2

                                                                        Lees verder >