Windows XP loopt vast hoe op te lossen?
Recente Tweets


Back-up maken


Harde schijf echt wissen


Formatteren en installeren Windows XP


Tip
Vaak is het geval bij vastlopers dat het software van programma's in verouderd, een moeilijke opgave is het om uit te zoeken welk programma de nodige update mist. Met dit tooltje kunt u handig in een overzicht zien welke programma's er bijgewerkt worden. (Gratis tool)

Download Slimware Untilities


Tip
Maak altijd een extra partitie voor uw documenten. Het voordeel is dat u uw belangrijke documenten niet kan verliezen. Daarnaast is het verstandig om eens in de maand een backup te maken van uw bestanden. Hiermee voorkomt u vervelende situaties mocht het er op aankomen dat de pc opnieuw moet worden geïnstalleerd. 


Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Windows XP loopt vast Tips en trucs = vastlopen verhelpen

Het vastlopen kan steeds vaker terug komen  in Windows XP nu de tijd vooruit gaat, hiermee willen we niet zeggen dat u achter loopt met Windows XP, maar er zijn tegenwoordig andere versies die beduidend voorrang krijgen met betrekking tot updates vanuit Microsoft.  Dit houdt in dat u dus meer problemen kunt ervaren met virussen en troep, en ook moeilijker wordt om te verwijderen.

We gaan hier stappen uitvoeren voor de gemiddelde gebruiken, dus wees gerust er komen geen spannende dingen in voor.

Spyware – Maleware – Adware.  En opschonen.
Dit klinkt heel saai, maar het is de eerste stap die uitgevoerd moet worden. De onderstaande programma’s moet u downloaden. ( Deze programma’s zouden standaard op uw pc moeten zitten)

  • Ccleaner
  • Ace Utilities
  • Adwarecleaner
  • Junkware remove tool
Overzicht programma's downloaden vindt u - Hier-


Na het installeren moet u echter de stappen van de programma’s volgen en verwijderen wat verantwoordelijk is.  Schoonmaken > cookies > register > Windows> browser en overige programma’s die u niet meer gebruikt gewoon weggooien.  U moet maar zo denken het kost geen geld om het te verwijderen, en kunt gewoon weer op internet vaak een vergelijkbaar progje downloaden. 

Defragmenteren uitvoeren
Ga naar startmenu in WindowsXP , daarna naar uitvoeren, en typ: ipconfig /flushdns
Defragmenteer je harde schijven en/of partities (Alles wat mogelijk is) Na het defragmenteren heeft u er voor gezorgd dat de geschreven ruimtes feitelijk aan elkaar zijn geplakt waardoor u dus schone ruimte er naast heeft. Nu ziet u ook tevens of uw computer nog wel ruimte over heeft. Is 80% gevuld met gegevens? Dan dient u toch deze bestanden op te ruimen, of een andere externe schijf er bij te kopen. Een computer heeft ruimte nodig voor zowel geheugen als werkruimte.

Virusscannen in veilige modus
Windows XP  gaan we opstarten in veilige modus. U kunt de computer op twee manieren in veilige modus opstarten, maar we vertellen u de makkelijkste weg. Start uw computer opnieuw op, zodra u de computer opnieuw gaat opstarten moet u direct beginnen met een toets in te drukken, Druk op de F8 toets herhaaldelijk tijden het opstarten.  Er verschijnt vervolgens vanzelf een menu in beeld waarin u een aantal opties kunt selecteren. Kies met behulp van de pijltjestoetsen op uw toetsenbord voor de optie veilige modus en druk vervolgens op de Entertoets. De pc wordt nu automatisch in WindowsXp opgestart, alleen nu in veilige modus.

Nu laat u uw virusscannen draaien tot alles 100% verwijderd is qua virussen.  Heeft u geen virusscanner? Dan weet u waarschijnlijk al waarom de pc vast liep. In deze tijd heeft u er echt 1 nodig.

Hier kunt u de virusscanner downloaden.

                                                              Download scanner>


Nog meer mogelijkheden voor WinXp te herstellen?
Ja er zijn nog veel dingen die we kunnen doen, maar handiger wordt het volgende:


 

Systeemherstel uitvoeren met Windows XP.
(Dit is eigenlijk een stap die u ook als eerste kunt uitvoeren) Klik op het startmenu van Windows XP, ga naar Alle programma's, Accessoires, systeemwerkset en dan op systeemherstel. Selecteer een eerdere status van deze computer herstellen en klik dan op volgende.  U ziet nu een kalender met een dikgedrukte datum. Selecteer nu een dikgedrukte datum of in ieder geval een dikgedrukte datum daarvoor waarop het systeemgoed werkte en klik dan op Volgende. Er verschijnt nu een bevestigingsvenster. Klik nu op volgende om het herstelproces te starten. De computer wordt automatisch opnieuw opgestart. En het herstel is uitgevoerd.

Lukt dit alles niet,  is het ook mogelijk  de pc naar de Fabrieks instellingen terugzetten (Formateren)  Je hebt als het goed is een recovery DVD.

Indien je meer hulp nodig hebt? Ga dan naar > Het Vraag Forum