Formatteren en installeren Windows XP
Recente Tweets


Hardisk wissen zonder format


Windows XP herstellen


Tip
Vaak is het geval bij vastlopers dat het software van programma's in verouderd, een moeilijke opgave is het om uit te zoeken welk programma de nodige update mist. Met dit tooltje kunt u handig in een overzicht zien welke programma's er bijgewerkt worden. (Gratis tool)

Download Slimware Untilities


Tip
Maak altijd een extra partitie voor uw documenten. Het voordeel is dat u uw belangrijke documenten niet kan verliezen. Daarnaast is het verstandig om eens in de maand een backup te maken van uw bestanden. Hiermee voorkomt u vervelende situaties mocht het er op aankomen dat de pc opnieuw moet worden geïnstalleerd. 


Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Formatteren en installeren van Windows XP

Voordat u aan de slag gaat met het installeren en formatteren van Windows XP, zorg dan ervoor dat u een back-up van alle documenten, foto’s en bestanden maakt die u nodig heeft die waarschijnlijk zijn opgeslagen in de C: map Mijn Documenten of uw bureaublad. Formatteren en opnieuw installeren van Windows XP met de installatie cd. Hoe? Met de volgende uitgebreide stappen is dit makkelijk zelfs te doen.

 


Plaats de Installatie CD van Windows XP- installatie in uw cd of dvd station. Start de computer opnieuw en start Windows installatie met behulp van de Microsoft Windows XP boot schijf. Als je computer opgestart is, verschijnt er een scherm met de boodschap "Druk op een toets om op te starten vanaf de cd.  "Het tellen begint 9-0.  Waarna u op dit moment op een willekeurige toets moet drukken om de setup te starten. 

Terzijde: Als u de computer melding ziet :"Druk op een toets om opnieuw op te starten vanaf cd niet werkt check dan even de handleiding van uw moederbord voor informatie waar de" enable Boot from CD "instelling staan, na het inschakelen van de "Boot from CD "optie in je BIOS, verschijnt het bericht vanzelf.  Normaliter zou de volgende stap wel moeten werken:

Zet de computer aan en zodra u tekst op het scherm ziet komen, drukt u op hetzelfde moment de toetsen 'DEL' knop in om de BIOS te openen . In veel gevallen kunt u de bios ook openen door op F1, F2 of F10 dit verschilt echter per computer. Probeer anders 1 voor 1 deze knoppen.

Zoeken in het menu naar 'Boot Order "of een soortgelijke optie zoals' Advance BIOS Features 'Elke computer is helaas anders dus u moet even nakijken hoe dit voor uw computer mogelijk is. Controleer anders toch even de handleiding van uw computer als u twijfelt.

Selecteer 'First Boot Device' tab (eerste opstartschijf) en selecteer de CD / DVD .Controleer of de volgende is voldaan: 'Second Boot Device: Floppie "en" Third Boot Device:. HDD-0' Sla de veranderde instellingen op via 'F10', waardoor de instellingen die u hebt ingesteld zo blijven staan. Druk op 'Esc' om het menu te verlaten. Vergeet niet op 'J' ( ja / ja ) knop te drukken wanneer de computer vraagt of u dit echt wilt wijzigingen en om op te slaan. Net voor u op de ja knop drukt doet u de cd van Windows XP erin en druk dan op ja.

Systeem gaat Laden nadat u de installatie heeft gedaan , Waarna u een blauw scherm ziet en gaat starten en laden van het besturingssysteembestanden (deze stap duurt enkele minuten) Wanneer het klaar is, zal er een lijst met een paar opties komen, "Druk op ENTER om door te gaan van Windows XP " dat is de knop die we nodig hebben. Klik hier dus op.

Accepteer Windows XP gebruikersovereenkomst Tweede scherm is "De Windows XP gebruiksovereenkomst ". Het zal nu worden getoond, waaruit ontstaat dat u nu de F8 knop moet indrukken om de overeenkomst te accepteren. Druk op F8 te accepteren. 

Hoe de computer formatteren?
De setup start als een bestaande Windows XP- installatie op staat , dan wordt door het systeem dit vanzelf gedetecteerd, en wordt u gevraagd om het te repareren e.d. maar we zullen deze stap dan overslaan. (Niet nodig)

Verwijder oude partitie. Hier moet je de partitie aanmaken waar u liever de Windows Xp op wil installeren. Dit is dan ook tegelijkertijd waar je de verwijderen partitie een format uit gaat voeren: De station C. He overzicht in de onderste helft van het scherm laad al uw schijven zien en de partities die momenteel bestaan op uw harde schijf. Gebruik de pijltoetsen omhoog en omlaag toetsen om te selecteren. selecteer uw C: schijf partitie,  en druk op de toets "D"

Op het volgende scherm drukt u op de 'L' toets om te bevestigen dat u de  partitie "C:" wilt verwijderen, en voltooien van het verwijderen van de partitie. (Als je alleen maar "gepetitioneerde ruimte hebt" en je hebt geen C: of  D: partities, dan kun je deze stap overslaan)  

Maak een installatiepartitie aan. Nu moet je terug op het scherm komen om te kiezen waar je Windows XP wilt installeren  . Het overzicht op de onderste helft van het scherm moet nu niet een partitie tonen zoals de C: schijf, maar  moet je "niet-gepetitioneerde ruimte 00000MB  zien. Kies deze optie met de pijltjestoetsen en druk op de toets "C" om een partitie op de schijf te maken (dit is waar je Windows XP installeert ). 

Nu laat de setup u een minimale en maximale grootte van de partitie gebruiken en laat jouw dus kiezen uit de grootte. De standaardgrootte is de maximaal beschikbare, laat deze dan ook de standaardwaarde behouden en druk op Enter.

Formatteer de computer (De harde schijf)  Kies hiervoor NTFS (Snel) (aanbevolen omdat NTFS is sneller en veiliger)(Scheelt een half uur formatteren. Gebruik de pijltoetsen om het te selecteren en druk op Enter.  Start Windows XP Setup en de setup zal beginnen en zal automatisch de C: partitie formatteren, waarna het vanzelf begint met de Windows XP installatie. Vanaf hier ben je helemaal klaar en de installatie van Windows XP zal uiteindelijk vanzelf stoppen. Dit kan echter wel 45 minuten duren. De pc zal verschillende keren opnieuw opstarten, en zal zelf doorgaan met de installatie. Verwijder de Windows XP installatie cd niet voor hierom wordt gevraagd! Gefeliciteerd, U kunt nu gentieten van Windows XP.

(Tip: Update na dit alles de drivers) Deze zijn altijd nodig voor beveiliging en verbetering van het systeem.
De download drivers zijn gratis.