Welke router is de beste om te kopen
Recente Tweets

De goedkoopste shop
in alle draadloze routers

Vandaag besteld is morgen al in huis


Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Een draadloze router kopen?

Een draadloze router is een stuk hardware en is van cruciaal belang in een thuis netwerk, of LAN (local area network). Hardware die wel eens lastig kan zijn voor wat betreft installatie en onderhoud. Een zorgvuldige onderzoek naar de beste router kan nuttig zijn voordat je thuis, op een klein bedrijf of elders waar een draadloze router gebruikt kan worden, van een draadloze internetverbinding met hoge snelheid kan profiteren.
Hoewel winkelen door iedereen op zijn eigen manier wordt ervaren, zijn de volgende algemene stappen zeker handig om een draadloze router te kiezen die goed past in je draadloze netwerk.

De signaalsterkte evalueren
Draadloze routers verschillen en zijn geschikt voor verschillende signaalsterktes. De signaalsterkte kan een probleem zijn, ook met de allerlaatste type router en zelfs in kleine appartementen. Probeer erachter te komen welke sterkte het beste past bij je netwerksituatie. De beste manier om de signaalsterkte te beoordelen is door middel van real-life (praktische) tests, niet via de specificaties die de fabrikanten publiceren (zie "Het gekozen apparaat testen" hieronder).
Identificeer mogelijke obstakels binnen je woonomgeving, alsook de specifieke afstand die het signaal zal moeten overbruggen voor gebruik in een bepaald deel van je woning.

De snelheid bepalen
Verzeker je dat de router in staat is een bestaande internetverbinding te ondersteunen (kabel, DSL, etc.)
Waar je moet kijken zijn de Mbps of megabits per seconde. De theoretische limiet voor de nieuwste routers is 600 Mbps. De meeste van tegenwoordig ondersteunen 300 Mbps (IEEE 802.11n standaard), de standaard daarvoor (802.11g) ondersteunde 54 Mbps. Raadpleeg de documentatie van de fabrikant of vraag de specificaties aan een goed geïnformeerde verkoper.

802.11n
Controleer of al je client apparaten de 802.11n standaard ondersteunen. Als ze het allemaal doen, zit je goed bij een 802.11n router. Doen ze dat niet en ondersteunen 802.11g in plaats daarvan, hou er rekening mee dat het gebruik van een N-apparaat samen met een G-apparaat de werkelijke snelheid sterk zal verminderen.

2.4 GHz, 5 GHz dual-band routers
Wil je G en N apparaten samen gebruiken dan kan een dual-band router storingen helpen voorkomen. Met een dual-band router kun je een G apparaat op 2,4 GHz aansluiten en een N apparaat op 5 GHz.

Vergeet niet dat het gebruik van een dual-band router en een dual-band wifi adapter niet altijd een dubbele snelheid betekent. Wanneer je pc alleen beschikt over slechts een wifi-adapter, kunt je alleen een band tegelijk gebruiken. Heb je een Windows machine dan zul je, zelfs met 2 adapters, geen dubbele snelheid halen, maar de maximale snelheid van beide.
Vergeleken met 2,4 GHz, is het signaal van 5GHz zwakker, vooral op grote afstand van de router.

Het gekozen apparaat testen
Zoek naar de mogelijkheid om praktische tests te doen om snelheid en bereik van de modellen die je overweegt te kunnen bepalen. Wat je in de specificaties leest is slechts theoretisch, terwijl een praktische test zal tonen hoe de apparaten daadwerkelijk presteren. Google de volgende woorden: draadloze netwerken, lan/wan routers, routers vergelijken, recensies van routers enzovoort en zoek naar gegevens over geverifieerde snelheden.

De encryptie methode kiezen
Denk na of je encryptie nodig hebt. Om het netwerk tegen indringers te beschermen maken draadloze routers vaak gebruik van WPA of andere vormen van encryptie. De fabrikant van de router kan je technische assistentie verlenen indien nodig.

Mogelijke compatibiliteitsproblemen overwegen
Een ander essentieel element in de zoektocht naar de beste draadloze router is erachter komen hoe deze router de bestaande stukken hardware zal aanvullen in een thuisnetwerk.
Probeer gelijke merknamen te koppelen, dus de merknaam van een draadloze router gelijk met die van de bestaande netwerkkaarten. In het geval van computer werkstations of andere hardware zonder ingebouwde netwerkmogelijkheden, zijn er netwerkkaarten die zorgen dat de computer toegang krijgt tot het draadloze netwerk. Een router die goed past bij deze kleine kaarten of adapters, kan gunstig zijn voor de snelheid van de LAN verbinding.
Vergeet ook niet de mogelijke aansluting van een video game console. De Nintendo Wii is bijvoorbeeld een huiselijk hardware element dat vaak wordt verbonden met een draadloos thuisnetwerk. Hoewel Nintendo niet direct een specifiek draadloze router aanbeveelt, het is goed om rekening te houden met de compatibiliteit met video game consoles bij het kiezen van je router en andere netwerk apparatuur (wifi adapter; NAS etc).

Het belang van klantenservice
Wanneer je een draadloze router koopt, kies een bedrijf met een goede klantenservice. Voor installatie en omgang met het apparaat, kunnen een goede technische ondersteuning en de hulp van een specialist van cruciaal belang zijn.

Garanties vergelijken
Bij de strategie voor het kopen van de beste draadloze router hoort dat je een router kiest die een garantie biedt voor een bepaalde tijd. Kijk goed naar de garantiebepalingen en zet dit ook op je 'voor en tegen' lijst van de specifieke merken en modellen.