Wat is linkbuilden, beste strategie?
Recente Tweets

Gratis links verkrijgen

Bij gekochte links via aanbieders op internet krijg je vaak te maken met web 2.0 profielen. Maar betalen voor linkbuilding? is dan naar onze mening nutteloos!

Want je kunt deze natuurlijk gewoon zelf aanmaken. Hieronder ziet u website's die web 2.0 zijn en waar je een profiel kunt aanmaken, waardoor jouw website een Do-follow link gratis krijgt.  

Wij van Pclooptvast.nl zijn verder niet verandwoordelijk voor uw gedrag betreffende de profielen die u aanmaakt. We delen alleen gratis deze informatie op basis van de door ons wetende linkbuilders systemen die men toepast op strategieen, en om geld mee te verdienen.

http://apache.org
http://joomla.org
http://www.nature.com
http://disqus.com
https://www.openstreetmap.org
http://lhcathomeclassic.cern.ch
https://flattr.com
http://oercommons.org
https://www.brownpapertickets.com
http://www.colourlovers.com
http://amazon.com
https://linksys.com
http://www.instructables.com
https://www.goodreads.com
http://www.everytrail.com


Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Wat is linkbuilden, beste strategie? Tips

Als website beheerder wil je natuurlijk hoog scoren in Google. Google heeft een complex algoritme waarmee de plaats van jouw website word bepaald. Eén van de factoren waar Google naar kijkt is de links die naar jouw website gaan. Hieronder gaan we in op de term “linkbuilding”.

Linkbuilding in het kort
Linkbuilding is simpelweg het vergaren van links die doorverwijzen naar jouw website.

Veel beginnende webmasters denken dat het slim is om zoveel mogelijk links op verschillende websites te plaatsen om zo hoger te komen in Google. Niets is minder waar, het is echt niet de bedoeling om overal jouw link te plaatsen.

Teveel links plaatsen of bijvoorbeeld teveel links vanaf slechte websites plaatsen, levert een negatief resultaat op.

Hoe moet het dan wel?
Zodra je links wilt gaan plaatsen om hoger te scoren in Google moet je rekening houden met een aantal factoren, een aantal van deze factoren gaan we hier bespreken.

Google hecht veel waarde aan een linkprofiel indien dit profiel op de juiste manier wordt opgebouwd.

Het belangrijkste van linkbuilding is dat je het best relevante links moet plaatsen op dus relevante websites. Als ik een website heb over formule 1, is het niet handig om op de website van de plaatselijke kapper een link te plaatsen. Deze link heeft volgens Google dan niet veel waarde.

In dit voorbeeld is het bijvoorbeeld wel handig om je link te plaatsen op websites die gaan over auto’s, races, racers, sport of bijvoorbeeld een garage.

Als u een link plaatst op een website, geeft u deze link een tekst mee. Als deze tekst altijd hetzelfde is, is deze per definitie minder waard voor Google. Het is dus handig om de tekst binnen een link te laten variëren.

Ditzelfde geldt voor de pagina waar de link heen gaat. Het is dus goed om niet altijd naar uw homepagina te linken, maar ook naar pagina’s die dieper in uw website zijn begraven.

De meeste beginnende linkbuilders voegen dagelijks tientallen links toe op websites, ook dit heeft uiteindelijk een negatief effect op uw positie binnen Google.

Google ziet liever een gelijkmatige groei, als voorbeeld geef ik altijd: “Als jij van 0 naar 300 kilometer per uur gaat in 1 seconde, vind jij dat dan fijn?”. Het is van groot belang om je linkbuilding gelijkmatig en rustig op te bouwen.

Social Media heeft tegenwoordig ook veel invloed op uw positie binnen Google. Links op Social Media als Facebook kunnen veel waarde hebben. Als links op Facebook worden geliked, zal dit een positieve invloed kunnen hebben op uw positie binnen Google.

Het plaatsen van links binnen fora of blogs die u gebruikt kunnen ook waardevol zijn. Helaas gebruiken fora en blogs vaak de nofollow in hun link tag, dit zorgt ervoor dat de zoekmachine de link niet volgt. In zo’n geval is de link dus waardeloos.

Het verspreiden van uw naam op verschillende blogs kan natuurlijk alsnog positief uitpakken. Als u bijvoorbeeld een review / artikel schrijft en de lezer zoekt later op uw naam, dan werkt dit positief voor uw positie binnen Google.

Linkbuilding heeft echt alleen zin als je dit met de juiste strategie en op een eerlijke manier doet.