Toetsenbord typt vreemde tekens
Recente Tweets


Voordelen sneltoetsen

Het gebruik van sneltoetsen wordt steeds populairder en wel om de volgende redenen:

  1. Het werkt sneller dan met de computermuis;
  2. Er zijn minder handelingen nodig en is dus efficiënter;
  3. Er is minder concentratie (inspanning) nodig, door niet te hoeven “zoeken” en “mikken” met de muis/cursor;
  4. Het is ergonomisch beter door ontbreken van de eenzijdige (muis)belasting;
  5. Het werkt preventief tegen RSI en ondersteunt bij herstelprocessen.
  6. Computergebruikers voelen zich fitter aan het einde van hun werkdag.

Toetsenbord geeft vreemde tekens. 'Tips en trucs'

Het kan ineens voorkomen dat je de @ (Apenstaartje) in wil toetsen en een vreemde teken geeft zoals een: ” . Hoe kun je ervoor zorgen dat je nu weer normaal kunt typen op je toetsenbord.  Die vraag over verkeerde tekens kregen we pas geleden binnen, vandaar we dit onderwerp ook even uitgebreid behandelen. (Let op dit onderwerp gaat niet over het vastlopen van een toetsenbord)


Hoe komt het dat het toetsenbord verkeerde tekens geeft?
Eerst is het van belang dat u weet waardoor het komt dat het toetsenbord ineens rare / vreemde tekens typt. Want we kunnen het probleem wel oplossen maar dan weet u waarschijnlijk niet wat er is fout gegaan zodat u het na een paar dagen weer heeft. Zoals u misschien weet zijn de tekens vaak een combinatie van snel-toetsen die we dagelijks nodig hebben zoals een A hoofdletter, en de @ voor als we een email willen sturen. Of de haakjes ( ) , = ~° + “ tekens e.d. Hierdoor ontstaat eigenlijk al de fout die we vrijwel allemaal maken. We typen zo snel of we typen blind waardoor we niet exact weten welke toetsen we per ongeluk hebben ingedrukt.

Fout uitleg voor ontstaan verkeerde tekens
Als u per ongeluk de Ctrl en de Schift toets in heeft gedrukt dan veranderen als ware alle snel-toetsen in een ander land-code zoals: “Verenigde staten Internationaal” Of Nederlands. De computer / laptop of wat dan ook wat u gebruikt hoort niet op Nederlands te staan. (Dit denken veel mensen) Dus wederom “Internationaal verenigde staten” is de goede keuze. Door de Nl keuze komen er verkeerde leestekens.

Oplossing voor verkeerde toetsenbord tekens
Als u wederom de Crtl en de Schift tegelijkertijd in drukt veranderen de tekens weer naar hoe ze oorspronkelijk waren. Zo niet? Dan herhaald u de Ctrl + Schift tegelijkertijd nog eens. Ook kunt u rechtsonder in uw scherm op het toetsenbord-icoontje de schrijftaal veranderen van Nederlands naar “Verenigde staten Internationaal”.