Laptop loopt vast
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Laptop loopt vast

Smiley face

Een laptop kan net als een computer vastlopen. Je kunt dan niets meer doen. Hier geven we tips en uitleg wat je dan het beste kunt doen.

Als je laptop vastloopt kun je hem proberen uit te zetten door de aan/uit knop ingedrukt te houden. Na een paar seconde zie je je laptop uitgaan en kun je hem opnieuw aanzetten. Werkt dit niet, dan kun je er altijd nog voor kiezen om de batterij eruit te halen.

Veilige Modus
Komt het vastlopen vaker voor dan wordt het tijd om naar de oorzaak te zoeken. Het kunnen virussen zijn. Probeer de laptop op te starten in veilige modus. Je komt in de veilige modus door op F8 te drukken als je je laptop opstart, doe dit een paar keer zodat het goed gaat. Je kunt het in Windows 10 ook doen via: Start - Instellingen - Bijwerken en beveiliging / Systeemherstel - Nu opnieuw opstarten. Nadat je pc opnieuw is opgestart en het scherm "Kies een optie" wordt weergegeven, klik je op Probleemoplossing - Geavanceerde opties - Opstartinstellingen - Opnieuw opstarten. De pc zal weer opnieuw starten. Je ziet nu een scherm. Kies voor optie 4 (of F4) laat je de pc in veilige modus opstarten, optie 5 of (F5) laat je de pc opstarten in veilige modus met netwerk. Als de pc niet vastloopt in de veilige modus dan weet je dat het een softwarematig probleem is. Probeer met een software scan van bijvoorbeeld Malware Bytes te kijken of er virussen of spyware aanwezig is.

Formatteren
Als het ook in de veilige modus voorkomt en er verder geen virussen worden gevonden kan je als laatste optie nog kiezen voor systeemherstel of je volledige laptop te formatteren. Hou er rekening mee dat je dan alle gegevens kwijt bent, dus maak eerst een backup.