Belastingdienst aangiften biljet loopt vast
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower


Vastlopen geen excuus
De Belastingdienst geeft elk jaar het aangifteprogramma uit. De downloads zijn altijd beschikbaar voor zowel Windows als OS-X en Linux. Zoals voorgaande jaren is het verplicht de aangifte met behulp van DigiD worden ingediend. Mocht je geen DigiD code hebben? Dan kan via deze site ''De DigiD code aanvragen. 

Aangifte doen over het jaar
Als u een aangiftebrief of  een formulier hebt ontvangen, moet u aangifte inkomstenbelasting/premie volksverzekeringen doen. Hebt u geen aangiftebrief of formulier voor het jaar ontvangen? Maar verwacht u wel dat u belasting moet betalen of denkt u dat u meer dan € 14 terugkrijgt? Doe ook dan voor dit beetje aangifte. 

Aangifte vooraf invullen
Als u digitaal aangifte doet dan kunt u gebruik maken van de vooraf ingevulde aangifte.

Helpt iemand u met de aangifte?
Gebruik dan een DigiD-machtiging.

Ander aangifteprogramma?
Hebt u een ander aangifteprogramma dan dat van de originele Belastingdienst? Dan kunt u toch gebruikmaken van de vooraf ingevulde aangifte. Neem bij vragen of problemen contact op met de gene die het programma heeft ontwikkeld.

Geen aangifte doen voor 1 april?
Kunt u niet vóór 1 april aangifte doen? Vraag dan uitstel aan want doet u dat niet dan bent u te laat met aangifte omzetbelasting. U kunt hiervoor een boete krijgen.

Belasting aangiften programma loopt vast, hoe kan dat?

De belastingdienst aangifte omzetbelasting site kampt soms met vastlopers. Drukte zorgt er jaarlijks voor dat de belasting-site doet vastlopen,want er kunnen maar slecht 42.000 mensen tegelijk inloggen. Te weinig capiciteit is dus de reden. Op 1 maart is het iets drukker als normaal aan mensen die snel mogelijk de aangifte  willen invullen want als je dit niet tijdig doet zal je daar tertege gestraft voor worden.

Server probleem oplossen
Begrijp wel dat dit onnodige geldverspilling is. De burger heeft tegewoordig immers meer tijd dan vroeger over om vaker te proberen in te loggen. (Dit zou anders zijn als iedereen een baan zou hebben, maar voor de aankomende jaren ziet het er nog niet naar uit dat de economie nog aantrekt, (Als dat ooit nog zou gebeuren). Dus een grotere server om het vastloop probleem op de belastingsite op te lossen kunnen we dus wel schudden voorlopig.

Verouderde software zorgt ook voor problemen (Zooo 2010 story...)
Ja dit kan voorkomen door het verouderde software van de pc. (Dit werdt jaren geleden veel geroepen om het probleem af te schuiven op de burger. De belastingsite wordt elk jaar geupdate en uw software loopt dus in dit geval achter.

Let wel op! Want wie zijn aangifte voor 1 mei doet krijgt voor 1 juli bericht van de fiscus.  En bent u te laat, dan wordt u keihard gepakt hierop.

De knowledbase die je moet volgen: Om niet genaait te worden leest u hieronder. 

Belasting aangifte kunnen doen online let op: Linux - apple - windows
De leveranciers van deze besturingssystemen ondersteunen oudere versies van hun besturingssystemen niet meer. Daardoor kunnen wij niet garanderen dat het omzet aangifteprogramma goed werkt als u een oudere versie gebruikt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat het aangifteprogramma dan niet opstart. 

Technische eisen voor de pc
De technische eisen aan uw computer (harde schijf, geheugen en dergelijke) zijn gelijk aan de eisen die het besturingssysteem dat u gebruikt, stelt. Meer informatie hierover vindt u in de documentatie van uw besturingssysteem.

Technische eisen beeldscherm

 • een schermresolutie van 800 x 600 pixels en 256 kleuren

Linux 12.04 LTS en 12.10

Doet u uw belasting aangifte met Linux Ubuntu 12.04 LTS of 12.10? Dan start de snelkoppeling van het programma niet vanzelf op na installatie. Dit geldt voor zowel de Autopackage- als de Tarball-versie. U kunt dit oplossen door het programma te openen met een opdracht in het Terminalvenster. Dit doet u als volgt:

Linux - Autopackage opstarten via Terminalvenster

 1. Open het Terminalvenster en typ achtereenvolgens de volgende opdrachten:
  • cd .local <enter>
  • cd bin <enter>
  • ls <enter>
  • ./[naam programma].ux -L[naamprogramma] (bijvoorbeeld ./ib2012ux -Lib2012) <enter>
  Een pop-up verschijnt met fonts. Kies een font en klik op 'OK'. Het programma start nu op.

Linux - Tarball opstarten via Terminalvenster

 1. Open het Terminalvenster en typ achtereenvolgens de volgende opdrachten:Een pop-up verschijnt met fonts. Kies een font en klik op 'OK'. Het programma start nu op.
  • cd [locatie snelkoppeling programma] (bijvoorbeeld 'Desktop') <enter>
  • cd [naamprogramma] <enter>
  • cd bin <enter>
  • ls <enter>
  • ./[naam programma].ux -L[naamprogramma] (bijvoorbeeld ./ib2012.ux -Lib2012) <enter>

 

Aangifte belasting programma voor Linux of Mac OS X openen met gedownloade gegevens

Doet u een vooraf ingevulde aangifte met het besturingssysteem Linux of Mac OS X? Dan kunt u de aangifte met gedownloade gegevens alleen openen vanuit het aangifteprogramma zelf. Dit doet u als volgt:

 • Klik in het aangifte belastings programma, in de toolbar onder aan het scherm, op de knop 'Open bestand'. Een nieuw venster opent.
 • Kies 'Een nieuwe aangifte met al gedownloade gegevens over 2012'. Klik op de knop 'Akkoord'. Een nieuw venster opent.
 • Zoek het bestand met de gedownloade gegevens over 2012. Dubbelklik op het bestand of klik op 'OK'. Het programma opent nu met een overzicht van de gedownloade gegevens.

 

Vertraging bij invullen belasting biljet  in Windows Vista, 7 en 8?

Gebruikt u Windows Vista, 7 of 8? Misschien krijgt u te maken met vertraging wanneer u uw gegevens invult in het aangifteprogramma 2012. Het duurt dan lang voordat u in het volgende scherm komt.

U gebruikt Windows Vista of Windows 7

U kunt vertraging voorkomen door in het configuratiescherm uw instellingen te wijzigen. Dit doet u op de volgende manier:

 1. Ga naar 'Start'.
 2. Kies 'Configuratiescherm'.
 3. Kies daarna 'Systeem en beveiliging'.
 4. Kies daarna 'Systeem'.
 5. Kies daarna 'Geavanceerde systeeminstellingen'.
 6. Kies daarna 'Instellingen' onder 'Prestaties'.
 7. Kies daarna 'Visuele effecten'.
 8. Kies daarna 'Beste prestatie'.
 9. Kies daarna 'Toepassen'. 
 10. Kies ten slotte  'OK'.

U gebruikt Windows 8 of Windows 10

De vertraging wordt veroorzaakt als u gebruikmaakt van de scroll-functie van de muis. Als u gebruikmaakt van de control-toetsen hebt u hier minder last van. De contol-toetsen zijn: PgUp/PageUp,  PgDn/Page Down, Tab en Shift Tab, of de pijltjestoetsen.