Televisie op het juiste kanaal krijgen?
Recente Tweets


Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Tv op juist extern kanaal zetten, hoe doe je dat? 

Hoe welke functie voor een televisie op juiste extern kanaal krijgen. De tv op het goede kanaal zetten hoe doe je dat?

Het lijkt heel moeilijk dit voor elkaar te krijgen maar het is een kwestie van de stappen volgen die eigenlijk voor zich spreken.Toch maakt menig mens deze fout. Het maakt niet uit om welk apparaat het gaat, Een Mediabox een horizon box, Ziggo kastje, een wii, een DVD speler, radio, spelcomputer,  Digitenne van KPN, Ziggo mediabox etc..

Hier vindt u de oplossing.

Juiste kanaal en juiste kabel connectie
Waar het om gaat bij het juiste goede extern kanaal is dat u weet in welke uitgang u het apparaat/kastje heeft aangesloten. Er zijn meerdere opties kabels.

  • HDMI kabel
  • Scart-kabel  (GEEN STARTKABEL)
  • UTP kabel
  • AV aansluiting
  • TULP
  • Optische audio
  • USB

U ziet er zijn verschillende opties om extern apparatuur aan te sluiten.

Gebruikt u HDMI dan plugt u die in een poortje van uw tv:
vaak hdmi1 hdmi2 hdmi3

Heeft u als voorbeeld scartkabel:
Scartaansluiting poort1 scartaansluiting poort2 scartaansluiting poort3

U Sluit het aan op het eerste poortje wat mogelijk is, vervolgens schakelt u  het betreffende apparatuur aan met de stroomstekker. Als het apparaat is opgestart dan kunnen we de tv gaan aanzetten.

Extern kanaal op de tv instellen
Nu moet uw televisie nog op het juiste externe kanaal worden gezet. Dit is op zich niet zo moeilijk, maar het source knopje moet u dan wel weten te vinden op de afstandsbediening.  Er zijn verschillende soorten televisies, dus ook verschillende afstandsbedieningen. Veel voorkomende tv merken zijn:

Bang & Olufsen , Grundig, LG, Loewe, Orion, Panasonic, People of Lava, Philips, Runco, Salora, Samsung, Sanyo, Sharp, Sony, Toshiba.

U heeft als het goed is een handleiding van uw afstandsbediening waar u kunt vinden waar de sourceknop aanwezig is.  Bent u uw handleiding kwijt?

 Hieronder kunt u de tv handleiding bekijken online

                                                       Lees verder

Verder kunnen we u vertellen dat de sourceknop er meestal zo uit ziet:

Of er staat letterlijk source op de afstandsbediening. Als u de knop ziet? En u drukt daarop dan gat de tv alsware overschakelen van extern kanaal, Van Ext1 naar ext2 vervolgens scart1 en scart 2 of tv modus of hdmi. Kies uw optie en u heeft weer beeld.