Windows 8 loopt steeds vast. Oplossing!
Recente Tweets


Back-up maken


Harde schijf echt wissen


Tip
Vaak is het geval bij vastlopers dat het software van programma's in verouderd, een moeilijke opgave is het om uit te zoeken welk programma de nodige update mist. Met dit tooltje kunt u handig in een overzicht zien welke programma's er bijgewerkt worden. (Gratis tool)

Download Slimware Untilities


Tip
Maak altijd een extra partitie voor uw documenten. Het voordeel is dat u uw belangrijke documenten niet kan verliezen. Daarnaast is het verstandig om eens in de maand een backup te maken van uw bestanden. Hiermee voorkomt u vervelende situaties mocht het er op aankomen dat de pc opnieuw moet worden geïnstalleerd. 


Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Windows 8 loopt vast. Tips om computer te herstellen

Windows 8 loopt steeds vast. In tegenstelling tot de vorige besturingssystemen van Microsoft, ontwikkelden ze Windows 8 als een besturingssysteem voor desktops, laptops, smartphones en tablets. Dankzij de aangepaste architectuur heeft Windows 8 beperkte specificaties nodig om te werken. Toch ervaren verschillende gebruikers hinder bij het gebruik van het besturingssysteem. Windows 8 loopt bij hen steeds vast en als het vastlopen continu gebeurd is dat knap vervelend. Verschillende oorzaken kunnen aan de basis van dit probleem liggen.

 

Windows 8 is geïnfecteerd en loopt soms vast
Ondanks de ingebouwde virusscanner sluipen sommige virussen uw systeem binnen. De makers van virussen zijn tegenwoordig bijzonder inventief en gebruiken geavanceerde technieken om uw systeem te besmetten. Sommige virussen manifesteren zich onmiddellijk en gijzelen uw systeem, terwijl andere virussen zich nestelen en ongemerkt gegevens doorsturen. Een neveneffect van een infectie is de vertraging van uw computer. Het virus of de malware gebruik namelijk uw hardware om zijn doel te voltooien, waardoor er minder rekencapaciteit voor uw eigen programma’s overblijft. Dit vertraagt uw computer in eerste instantie, nadien loopt hij zelfs vast. Om dit te voorkomen raden wij u aan om alert te surfen op het internet en regelmatig uw systeem te scannen met een tweede virusscanner. Download alvast deze programma’s: Ccleaner, Ace Utilities, Adwarecleaner, Junkware remove tool. Naast dit is het dus ook aan te raden een 2e virusscanner. 

Deze download tools vind u hieronder.

                                                    Download hier


Een volle computer aan data zorgt voor vastlopers
Naarmate u meer en meer foto’s, filmpjes of games download, programma’s installeert en nadien verwijdert, zit u met een volle computer. Enerzijds resulteert dit in een volle harde schijf. Uw systeem heeft dan meer tijd nodig om de bestanden terug te vinden. Anderzijds gebruikt u meer Ram-geheugen om alle programma’s te laten draaien. Systemen die beschikken over een beperkte hoeveelheid ram-geheugen ondervinden hier vertragingen door, omdat het systeem ruimte van de harde schijf gebruikt als ram-geheugen om het gebrek te compenseren. Hier gaat wel een vertraging met gepaard. Ook uw register leidt onder alle installaties. Na het verwijderen van een programma blijft de sleutel wel in het register staan. Een uitgebreid register vertraagt het systeem omdat uw besturingssysteem meer sleutels moet verwerken. Om dit te voorkomen onderhoudt u uw systeem regelmatig. De schijfopruiming, schijfde fragmentatie en een register cleaner zijn nuttige programma’s om het onderhoud van Windows 8 uit te voeren.

Corrupte software laat Widows 8 vastlopen
Windows 8 vertrouwt op de onderliggende hardware om het besturingssysteem soepel te draaien. Hiervoor heb je wel de juiste drivers nodig. Een veel voorkomende fout bij haperende systemen is het gebruik van foutieve of verouderde drivers. Controleer steeds of u de laatste nieuwe en correcte driver gebruikt. Dit doe je eenvoudig via apparaatbeheer, waar je onmiddellijk ziet of er problemen zijn met bepaalde onderdelen. Via apparaatbeheer controleer je ook of je de recentste drivers gebruikt.

Hardware kan corrupt zijn waardoor Windows 8 vastloopt
Na het installeren van een component communiceert hij met je pc via een uniek kanaal. Dit kanaal noemen we ook een interrupt request channel of IRC. Om de hardware vlekkeloos met elkaar te laten communiceren, moet ieder onderdeel een uniek IRC hebben. Bij corrupte hardware gebruiken twee componenten hetzelfde kanaal. Hierdoor komt de informatie niet correct toe en loopt Windows 8 vast. Om de corrupte component te identificeren, haalt u ze één voor één uit je systeem. Zodra je systeem niet meer vastloopt, heb je de corrupte component gevonden. Deinstalleer de software en herinstalleer zowel hardware als software vervolgens. Als deze installatie goed verloopt, krijgt de component zijn eigen IRC en heb je het probleem opgelost.

Veel gestelde vragen en antwoorden Windows 8