Formatteren en installeren Windows 8
Recente Tweets


Hardisk wissen zonder format


Windows 8 problemen


Tip
Vaak is het geval bij vastlopers dat het software van programma's in verouderd, een moeilijke opgave is het om uit te zoeken welk programma de nodige update mist. Met dit tooltje kunt u handig in een overzicht zien welke programma's er bijgewerkt worden. (Gratis tool)

Download Slimware Untilities


Tip
Maak altijd een extra partitie voor uw documenten. Het voordeel is dat u uw belangrijke documenten niet kan verliezen. Daarnaast is het verstandig om eens in de maand een backup te maken van uw bestanden. Hiermee voorkomt u vervelende situaties mocht het er op aankomen dat de pc opnieuw moet worden geïnstalleerd. 


Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Formatteren en installeren van Windows 8

Formatteren en installeren is een belangrijke tool. Vandaag kan je als internetgebruiker niet voorzichtig genoeg zijn. Is je draadloos netwerk wel degelijk beveiligd? Laat je nergens inloggevens achter? Geef je niet te veel persoonlijke of vertrouwelijke informatie weer op sociale media? Zelfs de sites die je bezoekt kunnen nefaste gevolgen hebben voor de prestaties van je computer. Met dat in het achterhoofd is het belangrijk dat je beseft dat –ondanks een stevige firewall en de nodige virusscans- het mogelijk is dat je computer krijgt af te rekenen met allerhande vormen van ad- of spyware. Merk je dat je toestel niet meer naar behoren functioneert en lukt het niet om bepaalde middelen op te lossen via de traditionele kanalen, dan kan het zinvol zijn om aan het formatteren te slaan.

Een schone lei met Windows 8
Voor de gemiddelde digibeet klinkt een activiteit als formatteren erg angstaanjagend; begrijpelijk als je weet dat zowat al de gegevens op je computer worden gewist. Laat je echter niet afschrikken. Maak voor je aan het wissen gaat een back-up van alle belangrijke én persoonlijke data, op die manier gaat er niets verloren waar je later misschien spijt van krijgt. Het grote voordeel bestaat er in dat je na het formatteren aan de slag kan met een “schone” pc; of liever, een computer waarmee je weer probleemloos aan de slag kan. Let wel; “na formateren komt installeren”! Nood aan een stappenplan?

Eerste hulp bij formatteren Windows 8
Formatteren is niet bijzonder moeilijk, maar je moet natuurlijk wel weten wat je aan het doen bent. Volg het onderstaande stappenplan rond Windows 8, en voor je het weet zijn al die vervelende probleempjes van de baan!

  • Schakel je pc in en start Windows normaal op. Plaats de installatieschijf in de cd- of dvd-lader. Heb je geen installatieschijf maar een USB-flashstation, dan mag je die nu ook bevestigen.

  • Herstart je pc en druk op een willekeurige toets om via de installatieschijf of het USB-station op te starten. Blijft je pc gebruik maken van de geïnstalleerde versie van Windows, dan bestaat de kans dat je de opstartvolgorde moet wijzigen. Druk tijdens het opstarten onmiddellijk op een specifieke toetsencombinatie om de opstartvolgorde te beïnvloeden. Meer info rond de combinatie die je nodig hebt, vind je in de infoboekjes bij je computer of op de website van de fabrikant.

  • Op de pagina “Windows installeren” geef je aan welke taal je verkiest. Wanneer je klaar bent, klik je op “Volgende”.

  • Kies voor “Windows installeren” en voer je productcode in. De code die je nodig hebt, vind je op de verpakking van je Windowspakket of in de e-mail waarin verwezen wordt naar je aankoopbevestiging.

  • Lees de licentievoorwaarden en geef aan of je akkoord gaat. Klik op “Volgende” om verder te gaan.

  • Op de pagina “Welk type installatie wil u uitvoeren?” kies je nu voor “Aangepast”. Daarna kan je onder “Waar wil u Windows installeren” kiezen voor verschillende opties.

  • Klaar met formatteren? Klik op “Volgende” en volg de verdere instructies om het hele proces af te sluiten.

  • Kies de partitie (“de schijf”) die je wilt formatteren en volg de instructies of ga voor “Stationsopties”. De laatste mogelijkheid geeft je aantal geavanceerde keuzes. (Windows 8)

  • Kies de partitie (“de schijf”) die je wilt formatteren en volg de instructies. (Windows 8.1)

Algemeen gezien duurt het hele proces rond formatteren niet bijzonder lang. Je doet er wel goed aan om tijdens de installatie geduldig te zijn. Vergeet ook niet dat je programma’s die niet tot het Windowspakket horen weer zal moeten installeren.

Om het proces installeren en formateren te starten, moet je wel weten dat het formatteren van de computer letterlijk betekent het verlies van alle bestanden die u hebt op uw harde schijf, zoals uw foto's, documenten en programma's om helemaal opnieuw te beginnen met een computer zonder problemen. Als je klaar bent voor een diepe reiniging en opnieuw installeren van Windows 8 , moet u ook eerst een exemplaar van Windows 8 hebben.