Formatteren en installeren Windows Vista
Recente Tweets


Harde schijf wissen zonder format


Windows Vista herstellen


Tip
Vaak is het geval bij vastlopers dat het software van programma's in verouderd, een moeilijke opgave is het om uit te zoeken welk programma de nodige update mist. Met dit tooltje kunt u handig in een overzicht zien welke programma's er bijgewerkt worden. (Gratis tool)

Download Slimware Untilities


Tip
Maak altijd een extra partitie voor uw documenten. Het voordeel is dat u uw belangrijke documenten niet kan verliezen. Daarnaast is het verstandig om eens in de maand een backup te maken van uw bestanden. Hiermee voorkomt u vervelende situaties mocht het er op aankomen dat de pc opnieuw moet worden geïnstalleerd. 


Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Formatteren en installeren van Windows Vista

Het formatteren en installeren van Windows Vista met een computer of laptop is niet altijd even leuk, maar meer noodzakelijk als de pc begint vast te lopen. (Hoewel het verschillende spyware en virussen en configuraties zorgen voor een pc die vastloopt lukt het dus niet altijd om dit aan te pakken)

Om het proces installeren en formateren te beginnen, moet u weten dat het formatteren van de computer letterlijk betekent het verlies van alle bestanden die u hebt op uw harde schijf, zoals uw foto's, documenten en programma's om helemaal opnieuw te beginnen met een computer zonder problemen. Als je klaar bent voor het Formatteren en reiniging en opnieuw installeren van Windows Vista, moet u eerst een exemplaar van Windows vista hebben. Of een versie van Windows vista die van internet afkomt illegaal, maar die keuze is aan u. 


Belangrijke documenten opslaan 
Maak als eerst altijd een back-up van alles wat je wilt bewaren (programma's, documenten, foto's,)

Vergeet ook niet dat de programma's die u regelmatig gebruikt, zoals het Office/ Word pakket, niet rechtstreeks kan worden gekopieerd, maar moeten dus opnieuw worden geïnstalleerd vanaf de oorspronkelijke Cd of Dvd.

Formateren en installeren Windows Vista
Zet de computer aan en zodra u tekst op het scherm ziet komen, drukt u op hetzelfde moment de toetsen 'DEL' knop in om de BIOS te openen . In veel gevallen kunt u de bios ook openen door op F1, F2 of F10 dit verschilt echter per computer. Probeer anders 1 voor 1 deze knoppen.

Zoeken in het menu naar 'Boot Order "of een soortgelijke optie..Elke computer is anders dus u moet even nakijken hoe dit voor uw computer mogelijk is . Controleer anders de handleiding van uw computer bij de minste twijfel.

Selecteer 'First Boot Device' tab (eerste opstartschijf) en selecteer de CD / DVD voor je team login optie in de Windows 7-cd . Controleer of de volgende is voldaan: 'Second Boot Device: Floppie "en" Third Boot Device:. HDD-0'

Sla de veranderde instellingen op via 'F10', waardoor de instellingen die u hebt ingesteld zo blijven staan. Druk op 'Esc' om het menu te verlaten. Vergeet niet op 'J' (ja / ja) te drukken wanneer de computer vraagt of u dit echt wilt wijzigingen en om op te slaan.

Op Dit moment gaat de computer opnieuw opstarten, zorg op dit moment voor dat je op ‘Ja’ drukt de dvd lade open hebt staan en Plaats de Windows Vista- dvd en sluit de lade. Druk nu op ‘Ja. En Windows Vista installatie begint vanzelf te laden (Mocht de installatie niet automatisch starten, maak dan een andere herstart en druk op F2 of F8 na de opstart scherm en selecteer opstarten vanaf  de DVD)

Het eerste scherm van de Format Windows Vista zal nu tevoorschijn komen. Op dit moment moet u uw taal en tijd en valuta formaat  selecteren waarna u op volgende drukt. Druk daarna op installeer nu.  Na enkele ogenblikken wordt u al gevraagd naar uw productcode van Windows Vista. Mocht u de product code niet hebben ,dan kunt u deze stap overslaan en bij de volgende stap wordt u gevraagd te kiezen het Vista pakket dat u wilt installeren: Vista Home Basic, Home Premium, Business, Ultimate etc.. Als Windows vista installeert  zonder product code, dan moet u  na 14 dagen een geldige productcode in te voeren,  doet u dat niet dan moet u na 14 dagen Windows Vista weer opnieuw installeren. Dit is leuk als je even wilt testen welke Windows vista versie het beste bij u past, voordat u een exemplaar daadwerkelijk zou kopen

Heeft u wel een code?  geeft dan uw productcode  in het volgende scherm uw gekochte versie zal automatisch herkend worden door Windows Vista.  Accepteer de Microsoft Windows gebruikers licentievoorwaarden en klik op Volgende.

Daarna de vraag: "Welk type installatie wilt u? Als u al een ander besturingssysteem geïnstalleerd (Bijvoorbeeld Windows XP ) dan moet je de optie Upgrade inschakelen. 

Formatteren van Windows Vista
Het is nu aan u om te beslissen of u liever 'een schone lei begint' (Formatteren) of wil upgraden van een eerdere Windows  installatie. Een schone verse installatie (Format) wordt aanbevolen voor het verbeteren van de prestatie systeem. De  upgrade instelling worden eigenlijk aanbevolen als u uw bestanden in uw C: Mijn documenten, of  Desktop mappen wil bewaren en geen Backup heeft gemaakt, die u dus niet wilt verwijderen.

Of je hebt al besturingssysteem geïnstalleerd, maar wil liever uw harde schijf  formatteren, het verwijderen van het oude naar het nieuwe systeem door het installeren van de nieuwe Windows Vista exemplaar. In dat geval selecteert u de C:schijf en drukt u op Format (niet formatteren van alle stations alleen de primaire waar we met bezig zijn! Het installeren van Windows Vista  C: schijf. "De setup zal dan automatisch starten.

Selecteer Schijf 0 en klik op Volgende waarna het kopiëren zal beginnen. Dit proces kan enige tijd duren, dus neem een bak koffie of thee en ontspan je zelf helemaal :)

Als Windows Vista Setup is voltooid, gaat de computer automatisch opnieuw opstarten. Windows Vista bestanden worden gekopieerd, en de setup configureert Windows Vista voor uw PC. Deze stap zal echter wel wat tijd in beslag nemen. Soms wel 30 tot 45 minuten. Bij het installeren van Windows Vista naar de voltooiing vraagt deze om  uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Hier kun je de computer bij zijn naam gaan noemen, Waarna u de pc zelfs een fotootje kunt geven.

Selecteer hierna uw beveiligingsvoorkeur, en daarna uw tijdzone en locatie. Daarna nog uw netwerk instellen Waarna de computer  u  veel plezier wenst  met Windows. 

(Let wel op dat de besturingssystemen bijgewerkt moeten worden)