Java runtime oplossingen
Recente Tweets


Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Java runtime loopt vast of werkt niet meer

Java runtime werkt niet meer na update of werkt ineens niet meer zonder reden. Of loopt zelfs vast. Java runtime is wel belangrijk voor uw internet browser. Deze heeft u veelal nodig in bijvoorbeeld chatsites. Vaak ziet u dan de melding Java-runtime toestaan? Vervolgens drukt u op ja en dan plotseling onverwachts gaat de Java-runtime updaten.

Wat is javascript eigenlijk precies?
Javascript is een programmeertaal en net iets anders dan de java runtime. Javascript word veel gebruikt om webpagina's interactief te maken en om web programma's mee te maken. Het uitzetten of de benaming uitschakelen van Javascript wordt dan ook niet geadviseerd.  Maar kan wel de oplossing bieden.

Java runtime werkt niet 
Na de update werkt Java runtime niet meer, of loopt zelfs vast. De volgende opties zijn er om de Java runtime weer werkend te maken. 
Download de link van de java.

                                               Download Java tool

De link lijkt vrijwel op dezelfde dan die u gewend bent te downloaden maar dit is net iets anders. Download de versie en sluit alle tabbladen af van de internet Explorer browser. Vervolgens opnieuw opstarten. En als het meezit werk de java weer.

Volgende stap internetbrowser instellingen
Ga naar de internetbrowser en klik rechtsboven (Instellingen) Waar u vervolgens naar internetopties gaat. Dan naar tabblad beveiliging en vervolgens naar aangepast niveau. Nu ziet u een hele waslijst waar u in moet scrollen naar beneden naar ongeveer 25 plaats van beneden. Daar ziet u ‘Uitvoeren van scripts’ en kopje ‘Actief uitvoeren van scripts. Die moet u op inschakelen zetten. Tevens het kopje ‘Java applets uitvoeren in scripts’ (Staat eronder) Die ook op inschakelen zetten.
Vervolgens op oke drukken en de browser opnieuw opstarten. Als het goed is zou de Java weer moeten werken.

Lukt dit alles niet raden wij u aan Internet Explorer te vergeten en Google Chrome te downloaden. Google chrome heeft vele voordelen maar de beste voordelen hieraan zijn dat de browser sneller is en veel stabieler en alle componenten die nodig zijn op internet standaard ingebakken zitten in de browser. Geen onnodige handelingen meer.