ITunes problemen en vastlopers
Ipad Ipod Laptop Pc
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

ITunes loopt vast en werkt niet meer, Hoe op te lossen?

Het Itunes muziek programma is een bibliotheek om muziek in af te spelen op pc, Ipod of veelal de Ipad, maar dit zeer degelijke programma zorgt wel eens voor een vastloper. Dit kan uitterst vervelend zijn vooral als u niet weet hoe u dit probleem moet oplossen. Handige tips en trucs om ITunes problemen te verhelpen vindt u hier in stappen uitgelegd. meer info lees verder..

 

ITunes start niet meer op via pc of ipad windows, hoe op te lossen?
Het kan voorkomen dat ITunes zichzelf afsluit, waarna het ITunes programma ook nog vast loopt. De handigste manier om dit te herstellen is deze oplossing “De veilige modus’’ Druk op Ctrl + Shift en open het iTunes programma, klik vervolgens op ‘Doorgaan’. Door het gebruik van de toetsencombinatie Ctrl + Shift wordt iTunes in veilige modes gestart. Nu is ITunes dus in veilige modus beland, als nu het probleem al is opgelost dan is het programma misschien te instabliel en is aan te raden om dan ITunes opnieuw te downloaden. Het voordeel is nu ook dat de onverwachte updates ook standaard worden mee gedownload waardoor het programma nog stabieler wordt.

Zichtbaar maken van verborgen mappen oplossing methode 2
Klik op ‘Start’ en vervolgens op ‘Computer’ Klik daarna op ‘Extra’ gevolgd door “Mapopties” Mocht in welk geval dan ook de balk niet zichtbaar worden waar ‘Extra’ in staat, dan kunt u op de knop ‘Alt’ drukken op uw toetsenbord. Klik nu op het tabblad ‘Weergave’ en vink vervolgens ‘Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven’ aan. U kunt daarna klikken op ‘Toepassen’ gevolgd door ‘Oke’. Alle verborgen  bestanden en mappen en stations zullen nu weer zichtbaar zijn. U kunt dan nu weer verder met het verwijderen van het iTunes bestand.

Hoe verwijder je ITunes? Als alles niet werkt?
Klik op ‘Start’ en vervolgens op ‘Computer’. U komt nu terecht op de volgende map:
C:\Gebruikers\Gebruikersnaam\AppData\Local\Apple Computer . Verplaats vervolgens het bestand ‘iTunesPrefs’ naar het bureaublad. Waarna u nu kan controleren of iTunes weer werkt, is dat het geval dan is uw probleem natuurlijk weer opgelost. Lees hier meer over het verwijderen van ITunes> http://www.apple.com/nl/support/itunes/install/

Backup maken voor ITunes (Optioneel)
Het beste kunt u altijd een back-up maken voor van alles en nog wat, maar ook dus zeker voor ITunes. ITunes is nu eenmaal een groot programma wat zomaar zonder veranderingen kan vastlopen.

Info zoals Apple het beschrijft:
De iTunes-speler is de verzamelplaats van al je muziek en films. Je door al die cd-doosjes heen worstelen hoeft niet meer. Als je je cd's in iTunes importeert, kun je snel door je hele muziekcollectie bladeren. Je kunt alles naar eigen inzicht ordenen, op een van je andere apparaten zetten en afspelen waar en wanneer je maar wilt. En als je je wilt laten verrassen, laat je Genius nummers zoeken die goed bij elkaar passen.