Hoe sluit je een beamer of projector aan op de pc?
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower


Forum / Discussies
   
      
- Hulp forum -


Hoe sluit je een beamer of projector aan op de computer

Wanneer er een WK of EK voor de deur staat en Oranje moet spelen, dan wilt u uiteraard wel goed kunnen kijken. Veel mensen kiezen er voor om een beamer aan te sluiten via de computer of laptop. Deze projecteren ze dan op een groot scherm zodat iedereen de wedstrijden tijdens het WK of EK goed kan zien. Maar ook is het erg handig om tijdens een feestje of een presentatie handig om een beamer aan te kunnen sluiten. Maar hoe sluit je een beamer of projector aan op je pc? Dat leest u hieronder.

Belangrijke tips vooraf
Allereerst staan hieronder een aantal belangrijke tips die u goed moet opvolgen:
- Sluit de juiste kabels aan tussen de beamer en de laptop. (Ook kwalteitskabels)
- Schakel de beamer in en zorg ervoor dat deze opgewarmd is.
- Sluit de laptop/computer pas aan als de beamer helemaal warm is.

Het is natuurlijk belangrijk om de juiste kabel aan te sluiten. Tegenwoordig hebben veel beamers een moderne HDMI-aansluiting. Om verbinding te maken heeft u dus ook deze kabel nodig. Maar redelijk standaard is de VGA-aansluiting. Deze is wel wat ouder, maar zit vaak nog in alle beamers geïntegreerd.

Projector aansluiten Windows XP
Allereerst moet u de juiste kabel hebben. Deze doet u in uw computer of laptop en in uw beamer. Vaak gaat het om een VGA kabel of een HDMI kabel. Om de verbinding met de projector te maken gaat u naar het configuratiescherm. Klik hier vervolgens op ‘Beelscherm’. Kies dan voor het tabblad ‘Instellingen’. U ziet hier 2 plaatjes van monitoren. Kies voor de optie ‘Het bureaublad naar dit beeldscherm uitbreiden’. Kies voor de juiste resolutie en klik daarna op ‘toepassen’. Uw tweede scherm of monitor zal nu aangaan en er zal beeld worden weergegeven. Op deze manier kunt u de voetbalwedstrijden op het EK of WK goed kijken!

Projector aansluiten Windows Vista
Om een projector aan te sluiten in Windows Vista moet u ook eerst de juiste bekabeling hebben. In veel gevallen volstaat een VGA kabel of anders een HDMI kabel. Ga naar uw bureaublad en klik hier met de rechtermuisknop op. Kies dan voor ‘Aan voorkeuren aanpassen’ en kies dan voor de optie ‘Beelscherminstellingen’. Hier kunt u er voor kiezen om een projector aan te sluiten.

Projector aansluiten Windows 7
Wanneer u een beamer aansluit op een computer of laptop met Windows 7, kan het zijn dat automatisch het juiste scherm tevoorschijn komt. Maar vaak is dat niet het geval. Op veel laptops met Windows vindt u een FN toets. Deze zit vaak links onderaan op het toetsenbord. Deze toets moet u indrukken en druk ook op P. Als u één keer de P indrukt, zal het scherm zelf komen. Twee keer een P is dupliceren, 3 keer is uitbreiden en 4 keer is alleen op de beamer. Als de toetsen losgelaten worden, zal de opdracht in werking treden. Mocht dit niet werken, dan kunt u altijd nog via configuratiescherm naar ‘Beeldscherm’ gaan. Dat vindt u onder ‘Vormgeving en persoonlijke instellingen’. Kies voor ‘Beelscherm’ en vervolgens ‘Verbinding met een projector maken’. Hier kunt u dan de gewenste optie selecteren.

Projector aansluiten Windows 8
In Windows 8 is het erg gemakkelijk om een beamer of projector aan te sluiten. Alleen is het gehele besturingssysteem in een ander jasje gegoten, waardoor het nog wel even lastig kan zijn om alles goed te laten werken. Druk op de Windows toets plus de P toets, net zoals in Windows 7. U kunt dan de optie selecteren, bijvoorbeeld het beeld dupliceren of het beeld uitbreiden. Wanneer dit niet werkt, kunt u naar het ‘control panel’ gaan. Kies hier voor ‘Vormgeving aan persoonlijke voorkeur aanpassen’. Klik dan op ‘Beelschermresolutie aanpassen’. Klik dan op ‘Project op een tweede scherm’. Hier kunt u dan weer de gewenste optie selecteren.