Wat is het verschil tussen BCC en CC, E-mails?
Recente Tweets

Social media

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Wat het verschil is tussen een BCC en CC email aanmaken

Wat is het verschil tussen BCC en CC? 
Een email opstellen en versturen kan op verschillende manieren. Gewoon enkel verzenden of naar meerdere personen tegelijkertijd. Let op hoe u dit moet doen! Via CC of BCC. Lees hier wat het verschil is en hoe u dit moet doen.

 

CC staat letterlijk voor "Carbon Copy" en BCC staat letterlijk voor "Blind Carbon Copy" Carbon kopie kennen we natuurlijk van vroeger, het doordrukpapiertje. Maar carbon-papier kan dus tegenwoordig ook digitaal. (Via Email)

CC email opstellen
Bij het aanmaken van een CC mailtje naar een tweede of derde persoon krijgt diegene dus gewoon exact dezelfde email. Het voordeel aan CC mail versturen is dat je een mail verstuurd naar bijvoorbeeld je moeder, maar je wil je vader bijvoorbeeld op de hoogte houden van wat je je moeder hebt verstuurd.  Jouw moeder ziet dus ook dat je je vader dezelfde mail heeft gestuurd. Wil je dat jouw moeder niet weet dat je jouw vader als voorbeeld dezelfde mail gaat sturen, dan moet je dus een BCC-mail mail versturen.

BCC email opstellen
Wie u een BCC stuurt krijgt ook gewoon exact dezelfde mail, met een groot verschil, dat de andere ontvanger(s) niet kunnen zien wie er bij de BCC mails staan. Ze lijken dus persoonlijk gericht aan jou, maar in werkelijkheid kan deze mail wel aan 100 emails gericht zijn. (Zonder dat jij dat dus weet)

Waarom BCC en geen CC
Stel dat u 1000 mensen een uitnodigen per email wilt sturen, maar door privacy gegevens wil je voorkomen dat iedereen elkaars mail kan zien. Want dan kan in het slechtste geval diegene zijn mail worden misbruikt. Of Iemand gebruikt "Reply to All" of "Allen Beantwoorden" In plaats van "Reply" of "Beantwoorden naar” Als voorbeeld…

Dit kan je dus makkelijk voorkomen door de e-mailadressen bij BCC in te vullen. Je kan bij "To" of "Aan" je eigen email adres invullen, dan werkt het altijd (Zo ook in Outlook).

Onze Website Pclooptvast.nl heeft ook vele leden, waardoor wij ook de optie BCC gebruiken, U bent anoniem en zo blijft u anoniem naar andere bezoekers van onze site.  Een voorbeeld van aanmelden op de site zoals Pclooptvast.nl (Social media) Vindt u aan de linkse kant van deze pagina, Als u ingeschreven bent, sturen wij meestal een standaard mail met Hartelijk dank dat u abonnee bent geworden van Pclooptvast.nl. Echter sturen wij deze mail maar 1x per week, omdat wij altijd handmatig deze mail wel versturen. (Zeg maar bij 10-20 abonnees sturen wij de bevestigingsmail)

Dit houdt dus in dat wij ten aller tijden een BCC versturen en NOOIT GEEN CC

Dit voorkomt een hoop ellende en spam in uw email-box later. Nochtans zien wij ook veel bedrijven helaas dit verkeerd doen, waardoor onze mailaccount soms ook overstroomt met onzinnige spam berichten. U doet er goed aan om dit in de toekomst ook te voorkomen, hopend met deze handige tip: Verschil tussen CC en BCC.