Geluid van de pc werkt niet "Resolved"
Recente Tweets


Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower

Werk het geluid van de pc niet meer? Makkelijk aanzetten

Het geluid makkelijk terugzetten op de pc met de volgende optie's Volume-knop
Rechtsonder ziet u de volumeknop, staat de knop aan? Speel een muziek video af en klik op het geluidsicoontje recht onder in je beeldscherm, gaat de meter op en neer?

 

Randapparatuur extern controle
Wat u nu moet weten is of dat de computer het geluid af speelt of dat u het via randapparatuur doet. Via losse speakers bijvoorbeeld. Als u via speaker het geluid maakt , dan is het raadzaam om deze te ontkoppelen en verder kijken of het rechtstreeks wel werkt.

Software controle uitvoeren
Wordt je geluidskaart wel herkent? en is de geluidskaart geïnstalleerd is? En is er een driver update?

Controle uitvoeren:
Ga naar start - rechtermuisklik op deze computer - klik op het blad beheren en ga naar apparaat beheer . Als het goed is ziet u het Besturing systeem voor geluid video en spellen. Staat er een gele uitroepteken achter of oranje tekens  dan is ‘t het beste om de driver opnieuw te installeren. Misschien staat de geluidskaart er helemaal niet eens meer tussen, dat kan ook, en moeten we het dus gaan herstellen.

Installatie
Meestal heeft u een cd bij uw computer of laptop gekregen, daarmee zou u het terug erop kunnen zetten.  Online programma downloaden zoals het  programma Everest Home om erachter te komen welk geluidsbesturing je nodig hebt.  Ga dan naar het menu in ‘everest’ multimedia en dan PCI / PNP Audio.  Hierin staat  de softwarenaam van uw geluidskaart (chip).

Zoek daarna op google naar de naam van uw nu wetende geluidskaartchip met daarachter het woord “Download driver”  en installeer de driver.  Dus “Hier-uw-driver Download driver”

Instaleer de stappen en u heeft weer geluid!