Schimmelnagel zelf verwijderen en behandelen.
Schimmel kalknagels verwijderen en behandelen, oma verteld.

 

Uw verhaal

Wat is schimmelnagel?
Schimmelnagels zijn nagels door een schimmel of een gist zijn aangetast. Schimmelnagels worden ook wel 'kalknagels' genoemd. Dit is geen juiste benaming, want de nagelafwijking heeft niets met kalk te maken.

Gisten en schimmels vormen zogenaamde sporen in het nagelbed, die jarenlang actief kunnen blijven en moeilijk zijn weg te krijgen. Ze kunnen van de ene op de andere persoon worden overgedragen.

Pagina 2 van 2 Reacties op schimmelnagels

Pagina 2 van 2 Reacties op schimmelnagels
Heeft u oma's recept tegen schimmelnagels gebruikt, of wilt u een reactie achter laten dan kunt u dit hieronder doen.

Deze oma weet er wel raad met schimmelnagels


21-07-2013 18:07

Schimmelnagel zelf verwijderen.

Sjaan antwoord waarom er 3 producten worden gebruikt tegen schimmelnagels.

Het effect van chloor op de nagels is erg snel. Van oude geroeste nagels zie je ze in een paar minuten alweer mooi bijkleuren. Chloor is natuurlijk erg vervelend om op je vloerbedekking te krijgen of op je kleding, Daarom vond mijn moeder toen ik een tiener was en met 14 kinderen in huis dit geen verstandig idee. Met toeval probeerde ik de oordruppels sterilon waar de nagels echt lekker zacht van werden en ook nog eens de schimmel aanpakte! het vlees onder de nagel verdween als de zon.  na echter 2 weekjes was het potje leeg. Ook hoorde ik van mijn moeder dat het altijd besmettelijk is, van nagel op nagel. en als het al een klein beeje op je hielen zit de schimmel komt het geleidelijk weer terug. Maar daarvoor heb je echt veel meer ontsmetting nodig, Omdat de nagel toch al was behandeld schakelde ik over naar een goedkoper alternatief: 'Dettol' Waar ik heel mijn voeten en schimmel onder controle kon houden. Ook al mijn schoenen en ook belangrijk de douchevloer kon bijhouden. Sinds dien nooit geen kalknagels meer. Overigens gebruikte op een gegeven moment de gehele familie mijn recept. En bij iedereen hielp het. Waar ik u allemaal op wil attenderen is dat het niet 100% hoeft te werken voor kalknagels. Hopelijk dat ik jullie voor de schimmelnagels een groot plezier kan doen. 

Oma Sjaan

Reacties

Pagina 1.2


Hester op 20-01-2014 18:12
Beste alle, Ik had kalknagels zoals mijn dokter vertelde en die gaf mij een zalfje hiervoor wat niet werkte. en heb ik dit geprobeerd en werk tot nu toe uitstekend! Geef de moet niet op maar probeer het met dettol dat spul is mega sterk daarvoor! Bij mij heeft het alleen daarme geholpen.  


 

Gerry op 12-11-2013 16:44
Dag oma, ik heb me aan dit recept gehouden, en gelukkig maar want ik was bang dat ik al mijn schimmelnagels moest laten trekken. en trekken van een nagel doet beetje pijn! schimmel is weg na 2 maandjes totaal, maar het wel wel zo erg dat ze bijna zelf eruit vielen. bedankt voor alles. Gerry


 

Henk azijn op 15-10-2013 20:16
Ik hoorde van een kennis over deze website en dacht uhhh jahoor! pclooptvast met schimmelnagles ;) nagenoeg paar weekjes te hebben gedaan dit mega dokters recept, moet ik enthousiast mededelen dat ik happy ben dat ik het gedaan heb! Completa weg. DE PUTA MADRE!


 

Babs van Ooien op 10-10-2013 21:27
Goede avond, Ik heb het nu 4 weken gedaan en ja het resultaat mag er zijn. 1 klein probleem blijft en dat is mijn kleine teen die blijft lelijk maar voor de rest heel mooie nagels gekregen. het werkt en daar ging het me om dus mag ik niet mopperen op 1 klein teentje ; ) Groetjes Babs


 

Herfstblaadje op 15-09-2013 19:05
Hallo! De nagels van de kleinste teen is al een tijdje geel gekleurd. Ik heb in het verleden wel eens last gehad van voetschimmel. Wat wel kan is dat in die tijd mijn nagel daardoor is verkleurd, daar ben ik me niet bewust van geweest helaas. Ik heb het vermoede dat de nagel een schimmelnagel is. Ook heb ik de laatste tijd dagelijks en soms meerdere keren per dag de nagel behandeld met kalknagelolie. Nagel ingesmeerd en de onderhuid ook, iedere ochtend en soms s avonds ook nog. Het lijkt niet zo te helpen. Het is dus echt maar 1 nagel aan mijn rechtervoet. En de kleinste teennagel Ik Ga dit recept voor mijn kleine nageltje is proberen, Dank u wel oma!


 

Detteltje op 09-09-2013 00:38
Trouwens aceton voor haar gebit te reinigen. Die plakte altijd zo erg maar door aceton erop te smeren gigantisch! Ze klappert nu tenminste ook niet meer zo hard..


 

Detteltje op 09-09-2013 00:34
Verhelpen van kalknagels: Mijn oma gebruikte benzine voor kalknagels. En kerosine voor schimmel nagels. Werkte ook toppie! Ze is compleet van haar nagels af!


zeeuwsdame op 18-08-2013 19:23
Leuk alternatief' dettol, chloor, sterilon , heb er goede hoop op dat het werkt . klink wel logisch eigenlijk.


 

Mariëlle op 13-08-2013 17:14
Nogmaals hartelijk bedankt oma! Ik ben van mijn schimmelnagels af. bijna 4 weken nu en echt zoooon verschil: ) en mijn voeten zijn trouwens ook een stuk zachter geworden. minder eelt tussen de tenen en voethiel. Aanrader voor iedereen die hier problemen mee heeft!


 

Barbara op 22-07-2013 18:36
Dag Oma Sjaan...Even voor de goede orde erin te houden, het volgende.."Oordruppels" zoals u ze benoemt NOOIT gebruiken IN het oor...STERILON is een ontsmettingsmiddel om de gaatjes in je oorlellen vrij te houden van ontstekingen.


Laat uw reactie hier achter >

                                                                Klik hier voor uw reactie