Acer iconia tablet informatie 'Tips'
Recente Tweets

Volg ons ook op twitter!

Volg ons YouTube kanaal en abonneer!
Flower


Forum / Discussies

Acer iconia tablet informatie 'Tips' Ervaring en problemen

De Acer iconia tablets zijn ontwikkeld door Acer. Het merk heeft een aantal verschillende modellen op de markt gebracht.

Zo is er de Iconia A, de A1, de A3, de B, W3, W4, W5 en W7. Deze modellen zijn dan weer onderverdeeld in een aantal varianten.

De tablets worden gekenmerkt door een lage prijs. Want u heeft al een Acer iconia B voor de goedkope prijs van 80 euro.


maar leveren in vergelijken met andere merken ook  deze Acer iconia's tablets mindere prestaties? Is het nu eigenlijk aan te raden om een Acer Iconia tab te kopen en welke problemen kunt u allemaal ervaren? En wat moet u doen als de tablet vast loopt?

Aanrader Acer iconia Tablets
Over het algemeen kunnen de tablets van Acer in de budgetklasse worden geschaard. Echter, Acer probeert zichzelf wel steeds beter in de markt te plaatsen. Maar we hoeven nog geen high-end tablets van het merk te verwachten. Het is natuurlijk een lastige keuze, wanneer u moet kiezen voor een tablet van Acer, er zijn namelijk vele tablets beschikbaar. Toch zijn sommige modellen beter dan andere modellen. Een van die modellen die met gerust een aanrader genoemd mag worden, is de Iconia A1-830. Het is een fraaie tablet met een strak design en levert goede prestaties voor een goede prijs. De tablet wordt gekenmerkt door een goede afwerking en dat liet soms nog wel eens te wensen over bij de tablets van Iconia. De tablet heeft 16 GB aan ruimte en heeft een lange batterijduur van 7,5 uur. Dat wil nog wel eens anders zijn bij de hedendaagse tablets. Het geheugen valt uit te breiden naar 32 GB. Daarnaast zal uw oog direct op het design van de tablet vallen. De tablet is 7,9 inch groot en gemakkelijk in de hand te houden. Daarnaast is de tablet erg licht, het apparaatje weegt slechts 380 gram. Daarnaast is het scherm ook nog eens flinterdun, namelijk 8,15 millimeter. Het scherm is ook nog eens voorzien van IPS-technologie waardoor beelden haarscherp worden weergegeven. Als er een keuze voor een tablet van Acer moet gemaakt worden, dan is de Iconia A1-380 zeker het aanraden waard.


Problemen Acer iconia tablets
De problemen die bij de Acer Iconia tablets voorkomen verschillen natuurlijk per model tablet, en per gebruiker kunt u weer andere problemen ervaren. Maar problemen die nog wel eens voor willen komen bij een Iconia tablet zijn vastlopen tijdens het navigeren. Wanneer u op de tablet bezig bent wil deze nog wel eens vastlopen. Vaak gebeurt dit als de gebruiker meerdere dingen tegelijk wil doen. Maar het kan ook zo zijn dat de tablet al vastloopt tijdens het opstarten. Vaak is dit wel afhankelijk van het gedrag van de gebruiker. Ook ervaren gebruikers soms dat de tablet gaat ‘laggen’. Dat zijn kleine haperingen die optreden. Echter, wanneer dit veelvuldig voorkomt bij tablets, brengt Acer hier vaak een update voor uit om de ‘lag’ te verhelpen. Daarnaast klagen gebruikers nog wel eens over de slechte aanraakschermen. Doordat de tablets van Acer over het algemeen wat goedkoper zijn, wordt er minder aandacht besteed aan de touchscreens. Dat kan er voor zorgen dat het apparaat soms wat moeizaam reageert. Echter, veel problemen hebben te maken met het feit hoe de gebruiker met de tablet omgaat. Van een Iconia tablet mag u namelijk geen prestaties verwachten die bijvoorbeeld een iPad op kan brengen. Soms duurt het gewoon even wat langer voordat u in een ander menu of scherm bent.

Vast lopers verhelpen Acer iconia tablet

Het is erg vervelend als uw Iconia tablet vast loopt. Het vastlopen van de tablet kan meerdere oorzaken hebben. U kunt eerst proberen om uw tablet opnieuw op te starten. Wanneer dit niet werkt, kunt u kiezen voor een ‘soft reset’. Dit kan op twee manieren gedaan worden. U kunt op zoek gaan naar de reset functie op de tablet. Dat is een klein gaatje in de tablet, vaak ongeveer een millimeter groot. Vaak staat er dan ‘reset’ bij. Pak een naald en duw in het gaatje. Houd de naald er even in en de tablet zal opnieuw opstarten. Wanneer dit niet werkt kunt u een tweede methode proberen. Deze methode werkt vaak bij budget-tablets. Zorg ervoor dat de tablet uit staat. Daarna kunt u op de power-knop of standby- knop duwen. Houd deze voor een langere tijd ingedrukt. Net zolang tot dat de tablet weer opnieuw opstart. Dit kan ongeveer 20 seconden duren.
U kunt er ook voor kiezen om een ‘hard reset’ te doen. Hierbij zet u de tablet terug naar de fabrieksinstellingen. Alles wat op de tablet staat, gaat dan verloren. Dat is bij een ‘soft reset’ niet het geval. Wanneer u een ‘hard reset’ doet, is het verstandig om een back-up te maken. U haalt dan alle bestanden van de tablet en zet deze op een aparte plek neer. Wanneer de tablet weer naar behoren werkt kunt u de bestanden weer terug plaatsen.

Een verstandige keuze om Acer Iconia te kopen?

Als u op zoek bent naar een tablet, kunt u zich afvragen of het verstandig is om een Acer Iconia tablet te kopen. Wanneer u op zoek bent naar een tablet die prestaties levert voor een conforme prijs, dan zit u met een Iconia tablet wel goed. De tablets van Acer levert niet de hoge prestaties van bijvoorbeeld een iPad of de tablets van Samsung. Maar deze merken hanteren dan ook hogere prijzen voor de tablets. De Acer Iconia tablets zijn prima budget tablets.
Wanneer u niet te veel eisen stelt aan een tablet, is een Iconia tablet een prima keuze. Echter, wanneer u dagelijks intensief gebruikt maakt van uw tablet. Om er bijvoorbeeld op te werken en allerlei dingen tegelijk te doen, dan zult u de ‘gebreken’ van de Iconia tablets snel ervaren. Wilt u niet teveel geld uitgeven, maar toch een representatieve tablet hebben, dan zijn de tablets van Iconia het aanraden waard. Daarbij worden de tablets van Acer wel steeds beter. Dat zal ook wel moeten, want concurrenten ontwikkelen namelijk ook steeds betere tablets.

Waar Acer iconia tablet kopen?
Als u op zoek bent naar een Iconia tablet, dan wilt u uiteraard weten waar u deze kunt kopen. Veel tablets van Acer zijn te koop in de welbekende elektronica zaken. U kunt er ook voor kiezen om de tablet online te kopen. Alle modellen van Acer zijn namelijk op internet te vinden. Online kunt u ook nog eens prijzen met elkaar vergelijken. Het kan soms nog wel eens een paar tientjes schelen bij verschillende aanbieders. Wanneer u online gaat kopen, kunt u ook gemakkelijker verschillende modellen met elkaar vergelijken. Echter, als u meer waarde hecht aan persoonlijk advies van een verkoper, doet u er goed aan om een fysieke winkel te bezoeken.

Rekening houden met schermgrootte Iconia
Wanneer u een Iconia tablet gaat kopen, dient u ook rekening te houden met de grootte van het scherm. Zo zijn er tablets van 7 inch te koop, maar ook tablets van 10 inch. Dat is een wezenlijk verschil. Wanneer u een tablet gaat kopen, moet u er goed over nadenken waar u de tablet voor nodig heeft. Moet een tablet veel meegenomen worden op reis of gebruikt u de tablet alleen thuis? Wanneer u een tablet veel mee moet nemen, kan een kleinere tablet handig zijn. Deze tablet past immers gemakkelijker in een tas. Als u de tablet alleen thuis gebruikt, bijvoorbeeld op de bank of op bed, dan is een grotere tablet een aanrader.